Gå til innhold

Nytt nettverkskort - Hva er fornuftig?


Anbefalte innlegg

Hei!

Har bestemt meg for å kjøpe en ASUS RT-AC66U. I den sammenheng tenker jeg også det vil være greit å oppgradere nettverkskortet til noe som i det minste til en viss grad står til routeren. For tida har jeg et billig single band usb dongle.

Men hvor mye vil det være fornuftig å legge i et nyttnettverkskort? Nettverket brukes stort sett til nedlasting, streaming, og til noe, men ikke mye, overføring av filer mellom maskiner.

Jeg ser Asus PCE-AC68 er tilgjengelig til 550 kr. Men det er en del penger. Har jeg egentlig behov for det, eller ville noe litt mindre fancy være godt nok? Hva ville dere anbefale meg, til mitt bruk?

 

Vennlig hilsen

Torbjørn

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vet det er irriterende med folk som ikke svarer på det du egentlig spør om, men ... du kan virkelig ikke få trukket kabel? Rent bortsett fra den fysiske kabelen er det bedre på alle måter. :)

 

Eventuelt - hva slags hastigheter får du med det du har i dag? Hvis det er nok er det kanskje ikke så viktig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er enig angående TP kabel.

 

For trådløs er ASUS USB-AC56 eller Asus PCE-AC68 veldig gode, men de er dyre og kanskje litt bedre en ditt behov, skal du ha fildeling mellom maskiner er disse å anbefale, men skal du ikke ha det, holder det med langt billigere adaptere, du bør nok kjøpe Wireless AC siden de gir best dekning og du har mere å gå på avstander og hidringer i veien uten at hastigheten faller så mye.

 

Går ut i fra du har 100/100 mbit bredbåndhastighet eller lavere, de fleste trådløs nettverkkort takler dette problemfritt i dag.

Lenke til kommentar

Takk for svar.

Hehe, ja, skulle gjerne trukket kabel.. har tenkt på det før, og tenker på det igjen. Men veit ikke hvor lett det vil være, med "hjemmesentral" i etasjen over, bare en kabel som går ned, og den brukes av en tv. Gjorde et forsøk med å føre en ekstra kabel ned tidligere i høst, men bor i et gammelt hus, og rør og den slags er ikke lett tilgjengelig.. (får meg til å lure på hvordan de trakk ledningene i første omgang?). Men om dere har noen råd andgående dette, så mottas de også med takk : ]

Hovedårsaken til at jeg kjøper ny router er at jeg har sett meg lei på routeren som følger med altibox. Det er litt frustrerende når det trådløse nettverket streiker ved høy belastning.

Lenke til kommentar

Hvios man har et rom med flere pc-er som skal kobles til nettverket kan det også være en mulighet å sette opp en god 802.11ac i Bridge Mode. F.eks. en ekstra AC66-ruter. Kan da koble 4 enheter til denne med kabel, som igjen har forbindelse med den andre ruteren. Ytelsen vil gjerne være bedre enn ved bruk av vanlige klientadaptere.

Lenke til kommentar

Heia

Takk igjen for flere svar : ]

Har 75/75 linje fra altibox. Hovedgrunnen til å bytte router er at routeren i hjemmesentralen er dårlig til å takle mye trafikk. Er det mange maskiner på det trådløse nettet samtidig, blir det fort en del pakker som forsvinner. (Har undersøkt dette ganske nøye, og mister pakker på det trådløse nettet selv når jeg er nær routeren, og om jeg laster ned med full hastighet, så hender det at det trådløse nettet detter ut noen sekunder)

Jeg skulle gjerne trukket kabel, men sånn jeg sitter nå er det bare ca. 4 m i luftlinje, mens en kabel ville være mye mer problematisk å trekke, særlig med tanke på at den må gjennom en etasje, og ganske mye rundt om. Det går en kabel ned til første etasje, men denne bruukes til tven. (Hvordan denne er trukket ser jeg ikke, ser ut til at bruker samme kanalene som strømmen bruker, men føler meg ikke trygg på å skru opp stikkkontakter for å kikke).

Så den mest praktiske løsningen, sånn jeg ser det, vil være å kjøpe en router, og la den ta seg av den biten. Grunnen til at jeg vurderer overfornevnte router, er fordi en venn av meg har den, og er fornøyd. Men denne er kanskje også litt "overkill" til mitt bruk?

 

Jeg kunne nok kjøpt nesten hva som helst, og vært fornøyd. Men i det siste har jeg innsett at det å kjøpe det "nyeste og beste" er litt bortkasta til mitt bruk, det være seg hardware, tlf, etc. Kanskje jeg heller bare skulle spurt om råd til et rimelig, "fornuftig", oppsett med en trådløs router som takler noen hundre mbps (praktisk, ikke teoretisk), og et ålreit trådløst nettverkskort til å følge med? Å ha noe som var litt framtidsretta kunne jo kanskje allikevel være litt ålreit...

 

PS.

Nettverkskortet jeg har nå er en billig (50-70kr) usb dongle.

 

Tusen takk igjen : ]

Lenke til kommentar

Kjøp Intel gigabit CT, er et lite pci-e kort. Om det er til bærbar hadde jeg og valgt noe fra intel.
Yter veldig bra, opplever mindre problemer enn med realtek. Det er og mer responsivt på konnektivitet etter min subjektive mening.

tips:Kortet støtter og boot til lan, altså når du booter pc'n får du en skjerm som forteller deg kjapt at du kan boote til nettverket. Denne kan du slå av via intel boot agent tool eller hva det het nå igjen. Ellers er intel slakke på w8.1 oppdateringer men den ifra i fjor fungerer flott. Kortet støtter offload på jumbo pakker, udp/tcp offload x2, støtter langt større buffer mengde iirc enn hva jeg hadde på realtek. Alle burde ha et slikt kort.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...