Gå til innhold

Teknisk orientert registrar med whois-privacy, DNSSEC og IPv6 på slave-DNS


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Benytter domeneshop som min nåværende registrartjeneste.

 

Jeg benytter kun registrarfunksjonaliteten og den inkluderte slave-dns, men nå ønsker jeg en registrar som kan tilby whois-privacy.

 

Det er mulig med de toppnivådomenene jeg har domener under.

 

De positive erfaringene mine med domeneshop er at betalingen er enkel og grei, samt gratis slave-dns med AAAA records (IPv6 på NS) og DNSSEC støtte.

 

Kjenner noen til noen gode registrarer som tilbyr dette til en rimelig penge?

  • AAAA (IPv6) records på slave-DNS
  • DNS servere som støtter DNSSEC
  • whois-privacy
  • Enkelt og 'no fuss'.

 

Slave-dns er strengt tatt ikke nødvendig, da jeg har flere dns-servere på ulike lokasjoner, men jeg ser ingen grunn til å redusere antallet slave-dns når jeg bytter registrar. Andre inkluderte tjenester/funksjonalitet er en bonus.

 

Har sett på godaddy.com og name.com og heller mot sistnevnte. Ønsker minst mulig reklame og bling og mest mulig seriøsitet og privatliv. Tunge kontrollpanel trekker ned, ønsker å holde det enkelt.

 

Er inneforstått med den beskyttelsen som inngår i whois-privacy, men hvis det er svært ulik praksis på utlevering av informasjon kan dette være interessant. Gjerne noen som tar penger for det (godaddy gjør dette?) og informerer meg om det, dersom dette tilbys.

 

Diskusjoner rundt hvorfor jeg ønsker dette eller hvorvidt det er 'etisk' kan vi ta i en annen tråd (det finnes hvertfall èn allerede). Det er en sammensatt begrunnelse av ulike grunner for de ulike domene jeg har/kommer til å ha DNS for.

 

EDIT: Ved nærmere undersøkelse fungerer faktisk ikke DNSSEC hos domeneshop når man benytter dem som slave-dns - kun når man bruker dem som autorativ. Det gjør derimot godaddy.

Endret av process
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gandi.net viser seg å dekke behovene mine mtp. DS records, DNSSEC og whois-privacy, men de har noe begrenset slave-dns. Det synes som at de kun støtter IPv4 på de aktuelle serverene og jeg er ikke sikker på om jeg får benyttet dem som slave når jeg ikke hoster domenet hos dem.

 

Har overført ett domene dit for å undersøke videre og se hvordan det fungerer i praksis, men jeg er usikker på om jeg er fornøyd, så jeg er fortsatt interessert i forslag fra dere :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Fått overført ett domene til gandi og er egentlig fornøyd, selv om de tar seg godt betalt. Man kan benytte deres (kjipere) slave-dns når man kun benytter dem som registrar.

 

Denne slave-dnsen har ikke AAAA records, men jeg får leve uten dersom ikke noen har noen forslag til en registrar som har dette i tillegg til det overnevnte. Det er flere som har etterspurt dette hos gandi, så jeg regner med at det kommer på plass da de har rullet ut IPv6 på en del av driften sin.

 

Skal titte litt til og kanskje overføre/registrere et domene en annen plass før jeg sier meg fornøyd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...