Gå til innhold

Statlig regulering av priser på hybler til studenter.


Anbefalte innlegg

Har lekt med denne tanken i det siste. En reform som hadde sørget for at utleierne ikke kunne leiet ut studenthybler for mer enn f.eks 4000 kroner i måneden, uansett hvor i Norge. Da vil staten slippe gigantiske ekstrautgifter for å bedre den økonomiske hverdagen for studenter.

 

Dette ville dessverre kunne føre til at flere utleiere ville nektet å leie ut til studenter, og heller tilby hybler til nyutdannede eller unge mennesker tidlig i karrieren.

 

Hva tror man om en slik løsning. Hva gjør det om kremmerne taper en tusenlapp ekstra i måneden, så lenge studentens hverdag blir enklere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det ligger mye mer en bare utleien i et slikt bygg. Jeg kjenner noen som leier ut til studenter i stavanger for ca 5000 kr i måneden, som er en helt vanlig pris her. Men utenom det må det betales for søppeltømming for alle leilighetene, maling av bygget, internett, brannalarm etc. Så bak de 5000 kr en student betaler så går mye av det til andre ting en "kremmeren" som du sier. Her er prisene styrt etter etterspørsel, flere studenter som vil ha bolig og hva de har råd og betale. Det finnes billigere løsninger, Bryne som er 30/40 min vekke med tog kan du få leie for rundt 3300 kr i måneden.

Ja til et fritt åpent marked som regulerer seg selv fremfor et statlig styrt marked. Ja det ville ført til at folk ville leiet ut til alt annet en studenter. :)

Lenke til kommentar

Joda, en geskjeft skal være lønnsomt for den som driver, selvsagt. Det er bare så utrolig synd at det fungerer på det viset at studenter må flås fordi noen vil tjene penger.

 

Flås? 5000 kroner må alle betale i disse leilighetene, det er ikke snakk om studenter som flås. Viss det hadde vært det så hadde jo alle blitt flåd for pengene sine uansett hva de gjorde. I utgangspunktet er alt som skjer innen handel for og tjene penger. Hadde det ikke vært lønnsomt hadde folk ikke giddet og gjort det, og viss du skal kutte hva de tjener med 12 000 i året pr person da er det jo mye mindre vits og gjøre dette. Du vet de må skatte for de pengene?

 

si du har en 4 mans leilighet det er 12 000*4=48 000 kroner mindre iåret. Så kan du tenke det frem til om de ville bare leiet ut til andre en studentene og tjent ca 50k mer? nå må jo skatt og løpende utgifter bli tatt med i regnestykket, men du ser nok hva jeg mener.

 

Men du ønsker jo og lage et sorteringssamfunn der studentene skal ha billigere en andre, og det blir feil for min del. Er student så vett hvordan det er og være lufattig, men det er jo en fase i livet. Og som student er det vanlig og jobbe utenom. Vi har gratis universitet og skolegang som koster mange ganger hva leien er i Norge, så vi har det egentlig ikke fult så vondt som mange andre.

Lenke til kommentar

Det er vel de færreste som leier ut som spesifikt krever at leietageren skal være studenter. Dermed vil ikke dette løse noen verdens ting, da en utleier ikke bryr seg en dritt om utleieren er student eller ikke. Og: skulle en student leie noe, ja, da har vedkommende leid et rom i et kollektiv eller noe slikt, og ikke noe som er definert som en studenthybel i ordets rette forstand.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...