Gå til innhold

Beste og mest funksjonelle mini itx kabinett?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har lest litt rundt omkring om mini itx kabinetter fordi jeg godt kunne tenke meg en liten og kraftig gaming pc.

 

Det er spesielt 3 ulike kabinetter som folk "sverger" til: cooler elite 130, corsair 250d, bitfenix prodigy...

 

mitt spørsmål er, som overskriften lyder, hvilket kabinett er det "beste"?

Selvfølgelig så har alle kabinetter fordeler og bakdeler, men jeg ønsker å få vite deres erfaringer og anbefalinger rundt mini itx kabinetter. Gjerne gi en god begrunnelse for hvorfor du mener x kabinett er best:)

 

Det jeg spesielt ser etter i et mini itx kabinett er at den har rom for fullsized psu og gpu, som forøvrig de nevnte kabinettene har, samt at de har god airflow og så god støydemping som mulig. Veldig generelt i grunn, jeg vet:)

 

Takker for alle svar på forhånd!

Endret av Wonderchin0
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som du selv sier så er det litt vanskelig å si va som er best. For det er altid noen som mener at noe annet er bedre.

 

Jeg vet at dersom jeg skulle kjøpe et mini itx kabinett i dag hadde det blitt et Bitfenix prodigy. Dette er pga litt forskjellige grunner. 1. Jeg liker utseende på kabinettet. 2. Det er et romslig kabinett med tanke på størrelsen. Du får inn det meste av hardware i den og den er grei å bygge inni. 3. det er bra airflow i den og om du skulle vurdere å vannkjøle kabinettet så har du mulighet til det å. Du får fint plass til en 240mm radiator i den. 4. kabel ordningen er jo så som så, men dersom du gjør en bra jobb kan du nok få det til å se bra ut.

 

Skal sies at jeg ikke har prodigy selv, men vurderte å kjøpe den når jeg skulle bygge meg ny pc. Jeg endte opp med et micro atx kabinett i stede. Men ut ifra va jeg har lest rundt omkring, så er bitfenix å anbefale.

 

Men det er det jeg mener. Noen mener sikker noe annet. Det er vel det som er problemet når man skal finne det "beste" at det er altid noe som er bedre. Kommer helt ann på hvor mye du vil bruke på kabinettet og om du har tenkt til å vannkjøle. For de aller fleste mini itx kabinettene der ute kan takkle fullsized psu og gpu, samt har god airflow.

 

En av maskinene i heimen er en cooler master 120. Et lite å bra kabinett, men det er trangt å skru i og har dårlig cable management. Det som er bra er at den har god airflowen og du får plass til det du måtte ønske i kabinettet. Nå vet jeg ikke om du ønsker å ha vindu i kabinettet ditt med litt lys i og slikt for da igjen er prodigy et bra valg.

 

Kan også være kjekt å vente litt for corsair kommer med et nytt mini itx kabinett snart. Det heter corsair graphite 380T.

 

Håper at svaret mitt hjelper deg litt, for det er litt vanskelig å svare på va som er best.

Endret av sunnySR
Lenke til kommentar

Bitfenix Phenom > Bitfenix Prodigy

 

Smak og behag selvfølgelig, men jeg synes det ser mye bedre ut. Har det selv forøvrig, og det har støtte for det meste du kan tenke deg. Jeg har riktignok micro-ATX versjonen, og der kan du i teorien få plass til SLI/Crossfire. Da blir det riktignok rimelig fullt, så jeg tror du ville fått litt issues med varme.

Lenke til kommentar

For de som vil ha det så lite som mulig, er Silverstone SG05-450 det beste eller rettere sagt det minste kabinettet man lage gamingrig av. Den kommer med 450 watt strømforsyning. Den har volum på 10 liter, og inne i denne har jeg klart å skvise inn, 120mm vannkjøing til CPU, 2.5" SSD, 2.5" HDD, GTX670 grafikkkort, slim-drive blue-ray.

 

Ikke et nybegynnerbygg, den ene harddisken er skrudd fast i selve chassiet i bunnen av kassa, med hull som jeg boret selv, en del av opphenget for diskene måtte skjæres ut med vinkelsliper for å få plass til radiatoren, og lengden på grafikkkortet er begrenset til 21,5cm, noe som utelukker de aller heftigste alternativene, ikke at det gjør så mye, siden man allerede er begrenset til 450w strømforsying.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Har et Node 304 som jeg kan anbefale videre.

 

Liten og fin kasse med god plass til en grom pc med masse disker. Bare pass på om du har en sjermkort som er lengere enn hovedkortet, kan du ikke bruke strømmforsyning større enn 160mm og den bør heller ikke være modulær.

 

Har selv, med litt modding, montert vannkjøling på cpu og gpu med 240mm radiator, og enda har jeg plass til 2x2,5 og 2x3,5 disker.

 

Det er smalere og lavere enn prodegy kabinettet, men en del dypere. Passer veldig fint i tvbenken ;]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...