Gå til innhold

Valg av komponenter til ny PC


Anbefalte innlegg

Hei, jeg lurte rett og slett på om noen har noen forslag å komme med når det gjelder kjøp av komponenter til PC, spesielt er jeg usikker for hva jeg skal for av hovedkort. totalt budsjett på pc er ca 15-18k

 

men jeg har planer om å gå for i7 4790K Devil's Canyon.

https://www.komplett.no/intel-core-i7-4790k/817261

 

også har jeg sett på ASUS ROG motherboard serie, spesielt: Maximus VI Formula, men ser det i slutten av juli kommer VII versjonen med Z97 Brikke sett mens VI versjon som allerede har vært ute litt har Z87 Brikkesett.

 

et jeg har sett på: https://www.komplett.no/asus-maximus-vi-formula-socket-1150/793565

 

har også sett litt på dette: https://www.komplett.no/asus-maximus-vii-hero-socket-1150/814894#!tab:extra

 

Dette er skal være en High end PC så vil gå for noe av det beste jeg kan få inna for en akseptabel pris, så totalt budjsett på rundt 15-18k

 

Skal bygges i et Corsair Obsidian 800D kabinett.

 

GPU kommer jeg til å vente med til høsten engang, hvor Nvidia da slipper 880 og 870 som jeg har lest.

 

en liste jeg har laget: https://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1407076&su=481E8FF6-0667-4B1A-8E2F-64D928D7EEBB

 

skjermkort venter jeg litt med, men derfor 1200W om jeg skal kjøre 2 stk.

 

takker for tilbakemeldinger, gjerne kom med et fult og ferdig oppsett, men hovedkort, kabler og vifter osv, skal stå også i stil slik at det også derfor er et pluss at det er rødt og svart.

Endret av Theoverturn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her var det mye rart på listen... 2800kr for strømforsyning, PLUSS 650kr for strømkabler??

Og en 240GB SSD til 2900kr?

På toppen av det hele legger du inn 1600MHz ram-moduler... Det setter vel en uheldig brems på overklokkingspotensialet i systemet..? (ikke helt sikker på det siste der, korriger meg hvis feil).

Lenke til kommentar

Rambrikkene var ikke det veste, men er enig med resten, er ganske bortkastet penger. Nå er jeg ikke helt oppdatert på hovedkort nå til dags, men det er lenge siden man måtte ha dyre hovedkort for overklokking, de aller fleste Z87 eller Z97 vil fungere ganske så bra.

 

Nå er det jo forskjell på ekstra tilbehøret, med tanke på lydkort, USB3 porter, Thunderbolt portet og sata express men bortsett fra det er det lite poeng å betale så veldig mye for hovedkort, hvis vi ikke snakker om lydproduksjon eller annet helt spessielle behov.

 

Dagens K prosessor trenger man kun å overklokke prosessoren, altså endre multiplikatoren og prosessorspenningen i tillegg kan det være lurt å sette spenning på rambrikkene og klokkehastighet på ram kun for å ungå at hovedkortet stiller dette manuelt langt over det som produsenten anbefaler, kan ende med svart skjerm i oppstart.

Lenke til kommentar

Jeg bestilte nettopp ny CPU og hovedkort, og da falt valget på i5 4690K og Asus Maximus VII Ranger. Et rimelig godt hovedkort til 1290kr. Har det meste man trenger.

Gode overklokkingsmuligheter, samt at det bruker veldig lite strøm når det ikke er behov.

 

Men skjønner fortsatt ikke helt dealen med å hoste opp 3500kr for strømforsyning med strømkabler... Virker som horribelt bortkastet. Da ville jeg heller kjøpt en i prissegmentet 1100-1500, og latt resten av pengene stå på konto, alternativt puttet de inn i en bedre skjerm... Eller en god kontorstol

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...