Gå til innhold

2 bataljon eller sanitet?


simaja

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg skal snart inn i førstegangstjeneste, og planen var 2 bataljon, men nå har vpv ringt meg om spurt om jeg heller vil i sanitetsbataljonen. (Jeg er helsefagarbeider og operativt medlem i Røde kors). Mitt spørsmål er da, hva anbefaler dere? Må man være i veldig god form i 2 bataljon, eller er dette noe man kan trene seg opp til under rekrutten, til sammenligning med sanitet? Er ikke i så veldig god form.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

2.bn er på Skjold som er et skikkelig høl. Også mye hat der som jeg har forstått (noen liker selvfølgelig dette). Om jeg ikke tar helt feil har de egen sanitetstropp? Sanitet på Setermoen ville jeg selv valgt av de to valgene. Setermoen er fin leir, litt fler muligheter for å drikke, er faktisk litt jenter det, og man lærer mye nyttig man kan ta med seg videre i livet. Ulempen med sanitet slik jeg ser det er at det er veeeeldig mye drilling på akkurat sanitet, noe jeg hvertfall syntes er kjedelig. Men det skal sies at jeg bare har nivå 2, i sanitet får man i mange stillinger nivå 3. Sanitetspersonell som jeg har snakket med syntes 3 var mye gøyere enn 2 :) siden du er helsefagarbeider er vell det mest relevant med sanbn.

Lenke til kommentar

Akkurat dette med trening og slikt speler ikkje så stor rolle, det blir rikelig med tid å trene seg opp.

 

Det store spørmålet du må stille deg er kva du eigentleg helst vil drive med. Vil du være soldat og "leike krig" så er 2 bataljon eit godt valg. Særlig kan det være eit greit avbrekk for din del med tanke på den fagbakgrunnen du har.

 

I saniteten så blir du satt til å gjere mest ting som du kan frå før.

 

 

Men personleg så ville eg valgt saniteten dersom du ikkje er lei av fagfeltet. Ein ting er at du der lærer ferdigheiter som du kan bruke både i yrkeslivet som helsefagarbeider og i ditt frivillige arbeid i røde kors.

Det å ha vært i saniteten ser også finare ut på ein framtidig CV. Alle veit kva saniteten driv med, men det er nesten ingen arbeidsgivere som veit kva du eigentleg lærer i 2 bataljon.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...