Gå til innhold

Må hodetelefoner spilles inn?


Anbefalte innlegg

Nå har jeg lite peiling, men skal jeg bruke min logiske sans :D , må jeg innrømme at det høres logisk ut å kjøre inn høytalere. Grunnen er at, (viss det stemmer det med at limen myknes,) så vet alle at elastisk lim holder lenger og større påkjenning enn stiv lim, dermed vil og så høytaleren holde lenger.

 

Lydkvalitet skal jeg ikke kommentere.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"Forresten er det slik at EQ-en som er på hver kanal på en mikser vanligvis brukes til å få lyden "slik du vil ha den", mens en stor 2x31 bånds EQ brukes til romkorreksjon."

 

Lyden fra noen spilte den på instrumentet, blir aldri perfekt... Mikrofonen behøver ikke nødvendigvis være perfekt og å kun bruke 3 bånds parametrisk eq er greit ved live, men ikke opptak...

 

MAO: Dritt inn ----> Dritt ut

Lenke til kommentar
"Forresten er det slik at EQ-en som er på hver kanal på en mikser vanligvis brukes til å få lyden "slik du vil ha den", mens en stor 2x31 bånds EQ brukes til romkorreksjon."

 

Lyden fra noen spilte den på instrumentet, blir aldri perfekt... Mikrofonen behøver ikke nødvendigvis være perfekt og å kun bruke 3 bånds parametrisk eq er greit ved live, men ikke opptak...

 

MAO: Dritt inn ----> Dritt ut

 

Dette er selvfølgelig en live-mikser. 32-kanals forresten.

Lenke til kommentar
En eq forvrenger og legger til sin egen lydsignatur.

 

Om anleggene er identiske?

 

Anleggene står i forskjellige rom, så det hadde ikke nyttet om det var like anlegg uansett. Bruker faren min sitt anlegg og bytter mellom spillerne.

 

Og hvis jeg hadde tatt blindtest, ville jeg merket at lyden ville vært bedre???

 

Kanskje det...Kanskje ikke...

 

Innen jeg får råd til det, er garantert hørselen min for dårlig til å høre det

Lenke til kommentar

Jeg har bygget en del høytalere av forskjellige størrelser, og det er absolutt ingen tvil om at lyden i en høytaler forandrer seg etter innspilling. Og da til det bedre.

 

Dette gjelder i første omgang basselementer, jo større jo mer forandring. Akkurat hva dette kommer av; om det er induktansen i magneten som øker, "innbrenning" av spolen eller oppmykning av opphenget("spideren") hersker det kansje litt tvil om. Jeg har hvertfall hørt at dette kommer av at spideren fra fabrikk er laget litt stivere enn den egentlig skal være. Den vil derfor myke seg opp og bli bedre etter en viss tids spilling Man merker forskjell bare etter en times, og for bassen sin del vil dette si kraftigere og mer kontant.

 

Etter GOD stund, avhengig av bruk vil spideren bli for myk og spesielt bassen blir slapp og upresis->på tide å kjøpe nye elemter.

 

På mellomtone og diskant har jeg ikke hørt noen stor forskjell så jeg tror ikke dette vil ha noen særlig effekt for øretelefoner, da de har meget små elementer med svært liten slaglengde. Men de som klarer å høre forskjell på høytalerkabler til 100kr meteren og 1000 kr meteren, klarer sikkert å høre det også... :wink:

Lenke til kommentar

"På mellomtone og diskant har jeg ikke hørt noen stor forskjell så jeg tror ikke dette vil ha noen særlig effekt for øretelefoner, da de har meget små elementer med svært liten slaglengde. Men de som klarer å høre forskjell på høytalerkabler til 100kr meteren og 1000 kr meteren, klarer sikkert å høre det også... "

Veldig enig

 

Men selv i bassen så vil kvaliteten på elementet ha mye å si... Jeg vet ikke hva slags elementer du har brukt i høytalerene, men jeg må si at jeg ikke har hørt noe forskjell i nye og gamle... (hakke eldet elementene min ennå)

Lenke til kommentar

Det er vel ganske kjent i Hi-Fi kretser at man skal spille inn høytalerne, jeg har ihvertfall ALLTID blitt annbefalt det, om dette også gjelder hodetelefoner vet jeg ikke, men uansett, du spiller de jo bare inn mens du bruker dem.

 

noe av poenget med innspilling er at du ikke skulle guffe høytalerne på full purke, før elementene har gått seg til og oppnådd full slaglengde.

 

det er vel ingenting det er så mye uenighet om som det er om nettopp hi-fi og musikk annlegg generelt, alle har egne teorier og egne meninger, så bare gjør sånn det passer deg og det du synes høres mest fornuftig ut.

Lenke til kommentar

Mye tull og tøys som har blitt sagt om "innspilling".

Men fakta er: Det er store forskjeller mellom et element som kommer rett ut av esken og et som er brukt i 2-300 timer. Dette gjelder stort sett alle typer elementer, bass, melomtone, diskant. Det verste jeg har sett er 4dB forskjell i følsomheten på diskant. Dette utgjør STOOR forskjell.

 

Jeg spiller inn elementene mine når jeg designer høyttalere. Prøver man seg på å designe høyttalere utifra deres uinspillte tilstand blir resultatet ganske middelmådig.

 

Det er forskjell på nye høyttalere og høyttalere som er brukt noen 100 timer. Hva de har blitt brukt til disse timene er totalt uinteressant. Hvit støy, rosa støy, Quake III, Mozart, Dimmu Borgir, P4, Britney Spears, Gudfaren, Albert Åberg, ALT som lager lyd fører til såkalt "innspilling". Derfor foretrekker jeg å spille akkurat det jeg har lyst til.

Lenke til kommentar

"Da kan du tjene en pen slump penger:

http://groups.google.com/groups?selm=LNEs9...2.ulv.nextra.no

 

Den gjelder fortsatt, svjv. Ingen har meldt seg frivilig ennå. Lurer på hvorfor?"

 

Ingen meldt seg på enda? 8) Jeg kjenner en som tilbød å la seg teste. Svar fikk han aldri.

 

Jeg lurer på hvorfor? (fordi det er tull)

 

 

- Alvorlig talt; hører man ikke forskjell på kabler så er det noe galt et sted.

 

 

En løsning er jo at man "vet" det ikke er forskjell, så da er det jo ikke forskjell.

 

En løsning er at man hører ganske så dårlig...

 

En annen er at man bytta om til den kabelen man nettopp hørte på... :D

 

Eller så er man sønn av han her: http://www.hist.no/hogskoleavisa/HA.6%20-2...ON/Brekken.html :smile:

 

Ærlig talt. Jeg syns litt synd på de som ikke hører forskjell på kabler.

 

Mvh, Davidlyd

Lenke til kommentar

Takker for lenken....

 

Siterer:

"For å være ærlig har jeg bare vanlig lampettledning hjemme hos meg. Den koster fem kroner meteren. Selvfølgelig kan man gå opp et hakk, og kjøpe 4 kvadrat høyttalerledning på for eksempel Biltema til ca. 10 kroner meteren. Mer synes jeg det er unødvendig å spandere for folk flest."

 

Der har du Biltemakablene mine!!! :D:D:D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...