Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Hva kan jeg gjøre for å identifisere meg selv?


HjelpMeg

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg er en gutt på 18, og jeg har vært litt treg når det kommer til lappen. Jeg har bank i skandiabanken og lurer på hvordan jeg skal få identifisert meg selv ettersom skandiabanken ikke har legitimasjon, og jeg ikke kommer til å vandre rundt med passet mitt heller.

 

Håper noen kan hjelpe.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I Norge er det bankkort, førerkort og pass som er gyldig legitimasjon. I ditt tilfellet vil det være pass. Enten må du bytte bank og anskaffe deg bildekort, eller så må du ha pass på deg om du ønsker å legitimere deg selv.

 

Lurer på om det ikke var slik at bankkort snart skal utgå som gyldig legitimasjon i Norge. Er i hvert fall bedre at myndighetene har kontroll på gyldig legitimasjon og ikke bankene.

Endret av Dysfunctional
Lenke til kommentar

Bankkort som id er noe faenskap. Hvis du skulle miste det vil den som finner/stjeler det ha BÅDE kontonummeret, personnummer, navn og adresse på et sted.

F.eks. i "bank i butikk" trenger man ikke pin-kode for å ta ut penger, det holder med å vise id og fake underskrift. Dette skjedde med mitt kort for ett år siden, jeg ble tappet for 15000 i tre forskjellige "bank i butikk" i Oslo innen få timer.

 

I tillegg brukte de personnummeret mitt som id på forskjellige steder og fikk tilogmed søkt om billån på to biler, som de var i ferd med å plukke opp hos forhandler. De fikk også søkt om mobilabonnementer og forbrukslån. Alt dette innen et par dager. Hadde ingenting å si at kortet mitt var sperret, de brukte personnr og bankkortet som id istedet.

 

Så for min del må de gjerne forby å bruke bankkort som id i all fremtid.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Jeg mener bare det ikke er særlig gunstig å ha både kontonummer, bilde og personnummer på samme sted. Blir nesten som å skrive pin-koden på baksida av bankkortet ditt så du skal slippe å huske den.

 

I mitt tilfelle ble hele livet mitt tatt over av denne gærningen som plutselig hadde kjøpt biler og søkt forbrukslån. Jeg brukte dagesvis på å ringe rundt og avkrefte ting som kom i posten som kredittsjekk. I tillegg til å snakke med de to bilforhandlerne. Alle tok heldigvis min side med en gang, inkludert DNB og Politiet, og en fyr ble faktisk arrestert og holdt i fengsel i 9mnd da de fant mitt bankkort blant mange andre i en razzia i leiligheten hans litt tilfeldig.

 

Frekk var han også med mitt allerede sperra bankkort som id, han møtte opp 2 ganger på bilforhandleren og fikk faktisk kjøre avgårde med en ny Audi A6. Den ble funnet kræsjet i Østfold et sted etter etterlysning.

Heldigvis ble forbrukslånet på elkjøp stoppet i kassa, da fyren ikke kunne svare på noen enkle kontrollspørsmål.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Hadde det samme problemet som deg, og jeg endte opp med å bruke passet. Ble lei, og er ikke noe særlig å ha med seg pass på byen en lørdagskveld, så jeg tok og opprettet konto i Nordea for å ha bildekort. Hadde også skandiabanken fra tidligere.

 

Ellers så er det som noen nevnte ovenfor; bildekort skal fjernes fordi det skjer alt for mye forfalskninger og det er snakk om å få "borger-kort" innenført innen 2016. Dama i banken sa det istad :)

Lenke til kommentar

Som andre har nevnt er det letteste å skaffe seg en brukskonto i en bank som utsteder kort med bilde.

 

DNB tilbyr VISA-kort med personnummer, signatur og bilde, som altså er gyldig legitimasjon. Pass er for all del en mulighet, men ganske upraktisk i en del tilfeller.

 

DNB tar så vidt jeg ser noen hundrelapper for et VISA-kort når du ikke bruker andre tjenester. Jeg regner med du får opprettet en konto, og da har du jo et legitimasjonskort for noen år fremover. Du trenger jo ikke å ha penger på kortet heller, du bruker det jo bare for å legitimere deg.

 

Greit at vi skal få ID-kort innen 201x, men det er litt lenge å vente, synes jeg. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...