Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Blodforgiftning?


KnutValentino

Anbefalte innlegg

I en stund nå har jeg vært ganske så sår i ræven. For ca. 2 uker siden ble det verre og mer smertefullt. Nå er faktisk hvert toalettbesøk svært smertefullt for meg, og det å tørke meg i baken er som å tørke seg med kniver (veldig smertefullt). Og ferskt blod på toalettpapiret er så og si blitt en vane.

 

Jeg har lenge fryktet litt at dette til slutt ville ende med en blodforgiftning. Og siden idag tidlig har jeg blitt mer og mer slapp for hver time som har gått. Akkurat nå så føles det som om jeg har et skikkelig dårlig nikotinsjokk, er veldig slapp, kvalm, å få i seg mat er omtrent umulig, samtidig som jeg er varm (småsvetter). Jeg har egentlig de samme symptomene som er vanlig ved begynnelsen av en omgangssyke (noe som det selvfølgelig også kan være).

 

Kan dette være blodforgiftning jeg (endelig) har klart å pådratt meg? Burde jeg ta meg bryet å oppsøke legevakten i løpet av kvelden? Og er blodforgiftning noe som fort kan oppstå dersom såret i baken blir for dypt (noe det, med tanke på smerten, sannsynligvis er).

Endret av KnutValentino
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjenner du kuler der bak når du er i dusjen? Visst du gjør det er det nok noe så enkelt som at du har hemoroider som blør. I mange tilfeller får man det visst man plages ved magen og hyppig toalett besøk. Et lite tips er at du bruker våtservietter etter do besøk, så du slipper å åpne sårene igjen.

 

Skader ikke å kontakte fastlegen din, så du blir kvitt plagene.

Lenke til kommentar

Sjansen for sepsis hos en normalt frisk person er ganske liten. Har du hatt problemer med immunforsvaret tidligere? Hvordan er allmentilstanden din? Å føle seg syk ved en infeksjon er ikke uvanlig, men dersom allmentilstanden blir svekket kan det være et tegn på blant annet sepsis. Jeg ville uansett fått meg en time hos legevakten (med mindre du kan få time hos fastlegen i løpet av et par dager), så kan legen vurdere om du trenger antibiotika. Om det er misstanke om sepsis må du legges inn på sykehus, for det kan være livstruende. :)

Lenke til kommentar

Hemorroider, men muligens infeksjon på toppen. Skal mye til for at det går over i sepsis. Hvis du kjenner deg tung i pusten, har feber, høy puls, frostrier er det tegn på begynnende sepsis. Det kan altså være du har en infeksjon et sted, mest sannsynlig i bakenden siden det er der du har vondt, og da trengs antibiotika og evt. rensing av sår/drenering av abscess. Fremover når du er blitt frisk av infeksjonen kan du få hemorroidemidler via fastlege for å få bort hemorroidene dine. Fungerer ikke dette er neste stadie kirurgisk behandling.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...