Gå til innhold

Omgjøring av studielån til stipend


Carlgutt

Anbefalte innlegg

Hei, jeg har 2 semester hvor jeg ikke har bestått alle fagene jeg skulle, og har dermed ikke fått gjort om en del av studielånet mitt til stipend disse to semestrene. Er det da for sent å gjøre det om, eller må jeg bare ta opp igjen de samme fagene og bestå dem? Kan jeg ta andre fag, eller må det være de samme som jeg strøk på? Fant ingenting om dette på lånekassa.

 

Takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så vidt jeg vet fungerer lånekassens kontroll med studieprogresjon slik at du kan ta studiepoeng så fort eller sakte du bare vil, så lenge du ved siste semester har bestått 60 studiepoeng i året i snitt, og du adri havner 60 studiepoeng bak. Det De ser ikke på hvilke fag studiepoengene "kommer fra". Med andre ord: Du kan fint ta disse fagene igjen senere, eller du kan ta andre fag.

 

Dette har jeg for øvrig fra en e-postkorrespondanse med lånekassen for et par år siden som jeg ikke finner igjen, så du må ta det med en klype salt, vil du være helt sikker kan du jo sende dem en mail selv.

Lenke til kommentar

Du kan fint kompensere for dette ved å ta flere fag uten støtte (dvs. 40+ studiepoeng et semester, eller studere helt uten lånekassestøtte). Jeg har selv ordnet opp her ved å studere selvfinanisert i ettertid.

Så jeg må bare ta tilsvarende like mange poeng som det jeg strøk på? Må jeg virkelig ta 40 poeng i semesteret for at det skal bli godkjent? Tenker også å jobbe fremover uten å ta opp lån, men kan jeg ikke feks ta 20 poeng hvert semester, så lenge jeg til slutt får like mange poeng?
Lenke til kommentar

Ringte og spurte nå. Du trenger bare å ta tilsvarende like mange poeng, samme hvilke fag så lenge de er godkjente i studieløpet ditt. Det er heller ikke noe kvote på hvert semester, man kan ta 10 poeng hvert semester om man ønsker det. Men fristen for å få det omgjort til stipend er 4 år fra hvert semester, feks 4 år fra høst 2013, 4 år fra vår 2014 osv.

 

Problemet er vel bare at renta på studielånet begynner å gå med en gang man slutter å motta støtte.

Endret av Carlgutt
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...