Gå til innhold

Internasjonale politiske konsekvenser som et resultat av delingen av Tyskland under den kaldre krigen


Blu.

Anbefalte innlegg

Sitter å leser litt om den kalde krigen og ser at når Tyskland ble delt inn i vest og øst ble politikken deres formet av hvem som hadde kontroll i delene. Kommunisme i øst og demokrati/kapitalisme i vest. Men lurer på om det er noen internasjonale endringer i politkk som er et resultat (direkte/indirekte) av delingen av Tyskland i denne tidsperioden (1945–1991)?

 

Stemmer det at gamle øst-Tyskland fortsatt sliter med økonomien og industri? Kan man blande inn NATO og Warszawapakten med spenningene som var sentrert rundt Tyskland? Romkappløpet har vel ingenting med dette å gjøre?

 

Takk for bidrag! :):grin2:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forskjellene nå 25år etter "berlinmuren falt" er enda merkbare. De i øst har laverer lønninger og mindre industri enn dem i vest, Spenning mellom Soviet og Nato var det også. Under den kalde krigen var det endel soldater fra NATO i Vest Tyskland.

 

Når det kommer til det du spør om om det er noen internasjonale endringer i politkk som er et resultat (direkte/indirekte) av delingen av Tyskland i tidsperioden (1945–1991)? Nei egentlig ikke vil jeg si. Jeg tror den kalde krigen hadde blusset opp uansett om Tyskland hadde blitt delt eller ei. Men det strides vell de lærde om.

 

Romkappløpet har vel ingenting med dette å gjøre? Det har noe med det kalde krigen å gjøre. USA og Sovjet ville vise muskler i teknologi. Om det har noe med Berlinmuren eller deling av Tyskland vil jeg ikke si.

Endret av Mr.Duklain
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...