Gå til innhold

Hvilken HTPC ska en gå for?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Den NUC-en har jeg selv og kan ikke gjøre annet enn å anbefale den. Jeg antar at begge to vil fungere veldig godt, og vil koste cirka det samme siden man med NUC-en også må kjøpe SO-DIMM RAM og lagringsplass (30GB MSATA holder til HTPC). NUC-en er vel og merke enda mindre enn ASUS-en, og har en nyere versjon av Intel HD Graphics (5000 vs 4000). Både HD Graphics 4000 og 5000 støtter 4K-innhold, men jeg vet ikke hvor godt 4000 støtter dette, mens jeg vet at 5000 kjører 4K video uten problemer. Selv om det kanskje ikke er aktuelt med 4K i dag er det kanskje greit å vite at HTPC-en støtter dette slik at det går en stund før man må oppgradere. NUC-en vil i alle fall vare til enten A): Den går i stykker, eller B: Man ønsker å kjøre 4K oppløsning i mer enn 24 eller 30fps (som er begrensningen til HDMI 1.4a).

 

Intel NUC i5 med 4GB RAM, 30GB MSATA SSD med Windows 8 og Plex/XBMC installert vil fungere utmerket godt. Jeg vet av erfaring at XBMC kan være litt mer knotete å sette opp, men får man det til så slipper man å ha Plex-server kjørende på PC-en hele tiden, men det får være opp til deg selv om du ønsker å teste det ut. XBMC ser i alle fall langt, langt penere ut. ;)

 

Det som taler for ASUS-en er innebygd WiFi og større lagringsplass, men personlig ville jeg gått for kablet nettverk og SSD siden jeg uansett ikke lagrer filmer og TV-serier direkte på HTPC-en. Dersom du må ha trådløst nettverk vil du med NUC-en trenge et trådløst nettverkskort, noe som koster rundt 180,- dersom jeg husker riktig.

 

TL;DR: NUC

 

EDIT: Dersom du går for NUC-en og det er noe du lurer på, stikk innom Den bittelille Intel NUC-tråden. :)

 

EDIT 2: Husk... Husk at Intel NUC-en leveres uten HDMI-kabel, og at det er Mini-HDMI-utgang på den at at man derfor enten trenger et adapter eller en HDMI til Mini-HDMI-kabel for å kunne koble denne til TV/receiver.

Endret av BALT3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...