Gå til innhold

Proteinbarer gått ut på dato


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Slo til på et "for godt til å være sant"-tilbud i desember, det var nok pga datoen de ble solgt så billig, for nå sitter jeg med 4 esker som gikk ut 14.02.2014..

Noen som har noe mening om hvorvidt disse kan fortæres etter uløpsdato, og i så fall hvor lenge etter?

Smaker helt bra, men de burde etter min mening hatt dato i sommer når de selger uten å opplyse om kort holdbarhet.. Kanskje bare jeg som er kravstor?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det best før eller siste forbrukerdag? Det er en vesentlig forskjell mellom disse to. Det er plenty av matvarer som er veldig strengt regulert i forhold til siste forbrukerdag da det settes krav fra EU, det betyr ikke at disse ikke er spiselige etter best før og kan holde seg i lang tid etter dette. (Avhengig av lagring hos konsumer.) Så det vil nok gå ganske så bra. Egg er jo et eksempel som kan holde i et par måned etter best før dato for å slenge ut noe.

 

Lovdata spesifiserer at varer med sukker i fast form ikke blir berøret av dette (punkt 20 og 19 http://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/1993-12-21-1385

Lenke til kommentar

Jeg spiste proteinbarer flere måneder etter noe jeg tolket som best før-dato.

Jeg lever ihvertfall fortsatt :)

 

Smaker det greit og ser greit ut er det oftest greit å spise også. Gjelder de aller fleste matvarer, selv etter siste forbruksdato, men da er det greit å vite litt mer om matvaren først...

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...