Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Og ja, om du ikke har flust med penger så kjøp brukt utstyr. Kanskje du også kan få lånt noe av venner / foreldre / søsken?

MEN: Det som i 99% av tilfellene er mye mye mye viktigere enn utstyret for å få bra bilder, er at du KAN BRUKE utstyret. Så skrap sammen det du har tenkt til å ta med deg så fort som mulig, og ØV! Ta en del turer i marka, og ta en haug med bilder NÅ. Da sitter bevegelsene for de viktigste instillingene (lukker/blender/iso/EV, fokus/lysmåling) i hendene dine uten at du behøver å fikle => flere gode bilder, mindre stress.

Ta kameraet også gjerne med deg i hverdagen og bruk det. Da blir du bedre til å "spotte" motiver som er fine, morsomme, og gode minner - så kommer du ikke hjem med 500 postkort av løve i gress tatt med en lang telezoom, men får med deg små detaljer, situasjoner, etc. En annen viktig ting er å lære seg å ta bilder av mennesker på en naturlig måte - ta masse bilder av de du skal dra på tur sammen med nå, så er det bedre sjangse på å få gode bilder av dem (og situasjonene dere er i) når dere er der, og færre oppstilte stive smil. Forøvrig, for motivfinnetrening så er ikke utstyret det viktigste - bruk gjerne også mobilkamera om det er det du har tilgjengelig.

God tur :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Jeg har vært på mange safarier og synes du får mange gode råd. Særlig lista til Nautica er opplysende.

 

Det ideelle er å ha to hus, et med en normalzoom og et meden tele(zoom). Men det går fint å bytte objektiver etter situasjonen også. På telesiden bruker jeg 70-300 L og vil ikke anbefale mindre tele enn det, selv om du har crop-sensor. 70-300 L er ikke blant de rimeligste, men gir ganske god "value-for-money", synes jeg. Og det er alltid fornuftig å investere i god optikk. 70-200 er brukbart til mye det også, helt klart, men du vil savne mer tele i en del situasjoner. Og jeg er enig i at du trenger noe videre enn 70 mm også. Plutselig har du et supermotiv 2 m fra bilen...

Lenke til kommentar

...du vil savne mer tele i en del situasjoner. Og jeg er enig i at du trenger noe videre enn 70 mm også. Plutselig har du et supermotiv 2 m fra bilen...

 

Et supermotiv 2 meter fra bilen....en sjelden flue som fanger din oppmerksomhet......da er det fornuftig å ha 500mm, så du ikke må beskjære så mye i etterkant som jeg har gjort med dette 150mm bildet...

 

post-226353-0-36866800-1393723353.jpg

post-226353-0-36866800-1393723353_thumb.jpg

Endret av flageborg
Lenke til kommentar

 

Bortsett fra at sånt som Bigma har minimum fokusavstand på 3m i teleenden, da. ;)

Den er vel litt overdrevet....

 

Legg gjerne postede bilder inn i postene, så de ikke står to ganger ("Plasser i innlegg"-knappen), og send heller link og sitat enn stort bilde.

 

Men - du har rett i at den nye Bigmaen har 180cm som nærfokusavstand i teleenden - den gamle, uten OS, har derimot tre meter.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...