Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Reise selv til USA og ta med bildeler tilbake - hva må jeg vite?


SuperBlackBird

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Når du sjølv tar med deg varene (altså ikkje import) så må du holde deg under 6000 kroners grensa for å få ta det med inn utan å betale toll og moms dersom du har vært ute av landet i over 24 timar. Dersom oppholdet har vart kortare enn 24 timer så er tilsvarande sum 3000 kr.

 

Du må også merke deg at denne summen er totalsummen av alt som du har kjøpt i utlandet, dette inkluderer også alkoholkvota.

 

Om du tar dette over to turer eller tar med ein kompis (ikkje heilt lov å dele det opp på den måten sidan det er snakk om til personleg bruk, men det skal mykje til for å bli tatt for det) så vil du sleppe å betale momsen.

 

Dersom det er mykje billegare i USA så kan du vell kjøpe deler for 6000 kr og bestille dei siste? Sjølv om du må betale 25% moms på delane for dei gjennståande 4000 kronene så blir det berre ein 1000-lapp ekstra for å gjere det heilt lovlig.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Trenger dem heller ikke. Det er du/den reisende som har bevisbyrden. Hvis Tollen skulle måtte bevise det, kunne man like godt ha fjernet hele grensen...

 

Det er heller ikke uten grunn Tollvesenet har fått laget ett eget skjema til slike tilfeller: http://www.toll.no/upload/skjema_blanketter/RD-0031B_yrkesutstyr.pdf

 

Fra skjemaet:

 

Dersom slikt legitimasjonsbevis ikke kan forevises og det heller ikke på annen måte kan godtgjøres at varene tidligere er utført fra Norge, vil Tollvesenet kunne kreve inn toll og avgifter for varene, eventuelt tilbakeholde dem i påvente av at nødvendig dokumentasjon blir fremskaffet.
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...