Gå til innhold

Vil CPU yte meir vist man har dedikert skjermkort (socket 1150)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

nei, men du vil selvfølgelig få mye bedre grafisk ytelse om du kjøper ett skjermkort som koster noe mer enn 3-400kr

men da er jo det bare tåpelig å ha interigert grafikk på cpuen. Fleste kjøper som kjøper toppmodell CPU vil jo ha dedikert grafikk kort. Så da vil GPU delen vere ubrukt, den plassen GPUen tar kunne jo vert brukt til å lage bedre CPU

Lenke til kommentar

 

Jo. 4670k og 4770k :) Som er topp modellene på 1150

Sokkel 1155 er jo budsjett/middelklassen (mainstreamklassen som det også kalles) til Intel, og jeg ser ingen store problemer med å si at den ikke har noen toppmodeller, men det kan man sikkert kverulere frem og tilbake til man blir blå på. :p

 

Så jeg forstår valget godt til Intel, når de velger å la deres (totalt sett) svakeste produkter ha en integrert grafikkprosessor, da deres kundegruppe er stor og svært variert. Med en IGPU så vil de dekke et så stort spekter som mulig.

 

Og heller droppe iGPU til entusiaster og server-gruppa. Det gir mye mening spør du meg, og skaper mindre forvirring.

 

Personlig så ville jeg aldri kjøpt 4770K for mitt tyngre bruk som består av gaming, videoredigering, OC/benching og CAD. Men den passer perfekt som media-PC i stua, og da kommer den integrerte grafikkprosessoren godt for seg.

 

Optimalt burde jeg kanskje hatt topplinjen med 12-kjerners CPUer etc.. til deler av behovet men det blir bare for dyrt, og det passer da med en "alt-mulig"-PC som sokkel 2011.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Det er ikke plassproblemer som gjør at det ikke er en kraftigere CPU-er. Det er nemlig betydelig med tomrom inne i en CPU. Selve brikka (die) tar nok ikke mye mer enn ca 30 - 40 % av plassen (inklusive iGPU)

 

Poenget er at den eneste muligheten for å øke ytelsen er å øke antall kjerne, og det er i realiteten uaktuelt av flere grunner:

  • Prisen vil øke betydelig. Dette skyldes at die-størrelse øker med antall kjerner, og die-størrelse påvirker prisen svært mye. Haswell har die-størrelse på 177 mm2(med iGPU), og Ivy Brigde E (som har flere kjerner i toppmodellen) har en størrelse på 257 mm2. Man kan derfor regne med at man får ut omtrent dobbelt så mange Haswell på en wafer enn Ivy Brigde E.
  • Varmeutvikling vil bli større
  • Lite med programmer som effektivt utnytter mer en 4 kjerner med HT - i alle fall i forbrukersegmenet.
  • Selve 1150 sokkelen er ikke optimalisert for situasjon med flere kjerner, den har litt for dårlig minnebåndsbredde samt andre små ulemper.

Så eneste reelle effekten av å ta vekk GPU-delen vil være mindre varme, noe som faktisk gjøres i enkelte Xeon CPU-er basert på Haswell. Men heller ikke her er effekten stor, da iGPU bruker svært lite strøm når den ikke er i bruk.

 

Og som Andrull skriver, Haswell (sokkel 1150 - regner det var en skrivefeil hos deg Andrull) er ikke toppmodeller, de er mainstream til low-end. Det er Ivy Brigde E (2011 sokkel) som er high-end, og de har ikke integrert GPU. Intel har altså laget en serie med CPU-er som har større "die" og ikke iGPU, dvs de utnytter plassen til mer cache og flere kjerner.

 

Konklusjon: En kraftigere CPU på 1150 sokkel uten iGPU ville faktisk kostet omtrent det samme som en 6 kjerners Ivy Brigde E, men ville vært dårligere på flere måter.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...