Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PC fryser eller mister internett under spilling


Anbefalte innlegg

Hei,

 

de siste dagene skjer en av to ting etter en stund under spill (Dota 2 feks), at PC'n enten fryser helt eller at jeg mister internett tilkobling. Det skjer kun under spilling, ikke ved vanlig surfing etc. Den er ikke overklokket, og blir ikke varm. Jeg har heller ikke gjort noen endringer som skulle tilsi at dette skjer. De gangene den fryser må jeg restarte den, når jeg mister tilkobling til nett løser det seg ved å feilsøke et par minutter senere.

 

Specs:

CPU: Intel i7 950 @ 3.07 GHz

GPU: Geforce 460

OS: Windows 7 64 bit

6 GB RAM

 

Jeg har oppdatert GPU driver, blåst innsiden av kabinettet tomt for støv. Har ikke formatert enda, men vil forsøke gjøre det dersom dere tror at det vil hjelpe. Fant heller ingen feil på HDD. Ikke kjørt memtest da jeg verken har flashdrive eller tom cd tilgjengelig.

 

Noen som har en anelse om hva som forårsaker dette?

Endret av Toern
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har formatert nå, og fortsatt samme feil. Dvs, har ikke opplevd at maskinen fryser, men mister nettet etter 10-15 min (kun når jeg spiller). Etter feilsøking kommer dette opp:

-Tilkoblingen mellom tilgangspunktet, ruteren eller kabelmodemet og Internett er brutt. (Oppdaget).

- Standard gateway er ikke tilgjengelig (løst).

 

Bruker ethernet kabel btw.

Lenke til kommentar

Det er siste utgave, hvis du ser bort ifra betafirmware. Usikker på hvor god betafirmwaren er siden Telenor gikk over til en ny router rundt da denne ble gitt ut så de la ned arbeidet med denne.

 

Med tanke på feilmeldingen vil jeg si at det mer sannsynlig at det er et problem med nettverkskortet. Hvis du har en annen PC, mobil etc som også er koblet til routeren så sjekk om den får tilgang til nett når hovedmaskinen ikke har det. Hvis nettet virker på de andre enhetene så er det så og si garantert nettverkskortet/driveren til nettverkskortet.

Lenke til kommentar

Nå har jeg latt laptopen stå på i spill i over 30 min uten at der har mista nettet på den, så da kan jeg kanskje anta at det er noe feil med nettverkskortet eller driveren til nettverkskortet på den stasjonære? nettverkskortet er et Realtek RTL8139/810x

Lenke til kommentar

Da jeg titta inne på routeren så jeg at min PC var den eneste som hadde "Address Source = Static". Alle de andre hadde "Address Source = DHCP". (bor i kollektiv).

 

Kan det ha noe å si for hvorfor jeg mister nettet under spilling? På lokal tilkobling står IP-adresse som automatisk, så jeg vet ikke hvordan jeg får endret det så det står "DHCP" og ikke "Static" inne på routeren...?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...