Gå til innhold

Bli både farmasøyt og lege?


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg studerer farmasi, men har alltid drømt litt om å bli lege eller rettere sagt kirurg. Den tanken har jeg fortsatt ikke slått helt fra meg. Det jeg lurer på er om man både kan bli farmasøyt og lege, eller om det begrenses kun til det ene. Altså at jeg i det hele tatt ikke kan komme inn på medisinstudiet. Jeg har tenkt litt på dette og er rimelig sikker på at jeg i alle fall ikke kan ha autorisasjon som begge deler i forhold til lovverket. Men vil da den ene autorisasjonen indras til fordel for den andre eller hvordan blir det? Håper noen vet noe om dette og kan svare på om dette går ut i fra lover og forskrifter. Takk på forhånd!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvorfor skulle du ikke kunne bli begge deler? Det er ikke noe krav til inntak på medisinstudiet at du ikke har en utdanning fra før. Hva bygger du på når du er "rimelig sikker" på at lovverket hindrer noen i å være både lege og farmasøyt? Kanskje finnes det noen konfliktområder, det kjenner jeg ikke til, men at du kan ha begge utdannelsene er jeg bombesikker på. Du kan ta så mange utdannelser du vil, i hvilken som helst kombinasjon du vil.

Lenke til kommentar

Dersom du kjem i konflikt med autorisasjonane ved at du både har lov til å skrive ut resepter for legemiddler og du samtidig har lov til å utlevere legemiddlane så blir det rett og slett til at du må velge å bruke den eine eller andre autorisasjonen. Eg har ikkje funnet noke som tyder på at du ikkje kan være begge deler då du uansett ikkje kan utlevere medisin basert på dine eigne resepter. Men dersom det blir konflikt så må du velge å være det eine eller det andre.

 

Du skal ikkje kunne nektast opptak som legestudent på bakgrunn av din tidligare utdanning eller bakgrunn, unntaket er dersom du har ein bakgrunn som gjer at du ikkje kan jobbe som lege etter helsepersonelloven. Som eksempel på dette vil være dersom du i seinare tid begår ein seksuellforbrytelse som gjer at du ikkje lenger kan levere ein godkjent politiattest, men dette blir eigentlig heilt teoretisk.

 

Reint praktisk sett så vil nok dette heller ikkje ha nokon stor betydning då du uansett ikkje kan ha begge jobbane samtidig. Dersom du gir opp din farmasiautorisasjon til fordel for legeautorisasjonen så er det ikkje verre enn at du søker om nye farmasiautorisasjon dersom du vil gå tilbake til å jobbe som farmasøyt.

 

 

Det du derfor bør vurdere er om du har tid (og råd) til å ta begge utdanningane. I tillegg så bør du tenke litt over kva du eigentlig vil sitte igjen med etter at du har begge utdanningane. Det er greit nok at det i begge yrka vil være svært nyttig å ha inngåande kjennskap til det andre fagområdet, men vil då få betre jobber som du ikkje kunne fått med berre den eine utdanninga?

 

Personleg så trur eg at det er meir fornuftig at ein kirurg legger all sin energi i å bli ein dyktig kirurg og at kirurgen heller spør farmaøyten om råd når det er nødvendig. Skal ein kunne begge deler samtidig så blir ein aldri skikkelig god i begge deler.

Lenke til kommentar

Vurderer farmasi selv. Hvor studerer du, og hvor langt har du kommet? Kan du si noe om hvor krevende det er? Jeg har aldri vært noen kløpper i matte og realfag, så lurer på om det er å ta seg vann over hodet, eller om det er menneskelig for enhver å komme seg gjennom?

 

Jeg vurderer BA på HiOA og master i Tromsø. Kommer ikke inn på UiO eller UiB.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...