Gå til innhold

Prosjekt/ønske - En perfekt GPS


Taxman

Anbefalte innlegg

Jeg har prøvd flere forskjellige GPS'er , alle har sine svakheter og styrker. Jeg har etterhvert definert den "perfekte" GPS og trolig så er nettbrett eneste muligheten jeg har .

 

1) GPS - Selvoppdaterende kart - via mobilnettet/wifi når i nærheten av wifi. Det skal ikke være nødvendig å ta gps ut av bil, plugge inn i pc for å oppdatere kart.

2) Live oppdatering av fotobokser, veiendringer etc.

3) Trafikkinfo - Hvor er køen ?

4) Være istand til å dele sitt 3/4G nett - slik at gps står for wifi sonen i bilen.

 

De fleste punkter her burde være mulig med betalbare apps til androidbrettet. Et feste til vindu for en 7" burde vel også være mulig å oppdrive.

 

Slik jeg ser det vil jeg uansett komme billigere ut av det med å kjøpe et 7" brett og gps programvare fremfor å kjøpe en tilsvarende dedikert gps. I tillegg får jeg jo også muligheten til film, epost og annet når jeg venter på ferger etc.

 

Noen her som har efaring med nettbrett som GPS som kan dele noen av punktene over ? Kanskje vi tilsammen klarer å sette sammen "drømme" gps. Kom gjerne med forslag dersom jeg har glemt noe "must" i min dagdrøm.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Android med Google Maps er det første som slår meg, uten at jeg har sjekket om det klarer alle punktene dine. Litt mer knotete å betjene i bilen enn dedikerte GPS-er, men flytende betjening av kartet.

TomTom-app har statiske kart (2,8GB Vest-Europa) og viser ikke ikke køer/trafikkinfo, betjeningen er enkel (simpel). Kart oppdateres 4 ganger i året. Periodisk på tilbud til halv pris.

 

Nexus 7 LTE (4G) er alltid oppdatert med nyeste Android, og har veldig god og lyssterk skjerm. Må ha 12V-adapter hvis man skal bruke den mer enn et par timer som GPS.

Endret av Frobe
Lenke til kommentar

Waze er et gratisalternativ som dekker det meste. Det streamer data slik at du får nyeste kart (som kan være gamle likevel), du får trafikkinfo fra ander Waze're, fotobokser er lagt inn (men er ofte feil eller mangler). Mitt foretrukne alternativ for gratis GPS-SW er Be-on-road, men den oppfyller ikke alle dine krav.

 

Dersom du vil kjøpe noe som er bedre, med mer oppdaterte kart og bedre på det meste, anbefales TomTom (finnes for iOS og Android).

 

Internettdeling har jo de fleste dingser. Jeg gjør det motsatt, kjører nettbrett med WiFi og bruker mobilen som aksesspunkt.

Lenke til kommentar

Regner med at det blir kjøpekart i en eller annen form - selv om google maps virker bra. Har enda ikke prøvd å navigere i byen etter google, men får teste.

 

Når det kommer til øvrig funksjonalitet, så får det komme i form av egne apps, ikke nødvendigvis gps appen . det forstår jeg blir for mye forlangt.

Lenke til kommentar

Har datatrafikk så det "holder" - tenkte på datatvilling, derav ønsket med egen "wifi" sone i bilen for å spare de andre med telefon uten så mye data for båndbredde når vi er ute på tur.

 

En 7" med 3 eller 4g, og så må jeg finne en "sugekopp" løsning som gjør at brettet kan stå i vinduet som en gps.

Lenke til kommentar

Har datatrafikk så det "holder" - tenkte på datatvilling, derav ønsket med egen "wifi" sone i bilen for å spare de andre med telefon uten så mye data for båndbredde når vi er ute på tur.

 

En 7" med 3 eller 4g, og så må jeg finne en "sugekopp" løsning som gjør at brettet kan stå i vinduet som en gps.

Kjøp heller en skikkelig holder fra Brodit.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Med engang du nevner 7" så er det bare en mulighet, og det er Nexus 7 LTE. Med den, apps og en skikkelig holder så er du nok i boks.

 

I henhold til batterikapasitet så har du tre muligheter

 

  1. Invister i en powerbank, det finner du i alle størrelser alt ettersom hvor lange turer du har tenkt til å ta. Fordeler med den er du kan lade brettet uten at bilen går, men du trenger stikk for å lade powerbanken.
  2. Som nevnt over til 12v adapter det finner du overalt fra bensinstasjoner til biltema. Fordelen men den er at du går aldri tom så lenge du har bensin samt at du slipper "enda en dings" i bilen.
  3. THE BEST OF BOTH WORLDS. Skaff deg begge...
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...