Gå til innhold

[Løst] CPU kjøler - stillegående/vifteløs


Anbefalte innlegg

Leter etter den ultimate kjøler som ikke nødvendigvis koster skjorta.

 

CPU: Intel Core i5 760. (ikke overklokket).

 

Jeg lurer på om jeg skal ha en vifteløst variant. Da har jeg sett på Zalman FX 100. http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=782

 

Denne er litt dyr, men ganske sikker på at den ville passe på hovedkortet mitt med mine nokså høye rambrikker. http://www.komplett.no/corsair-dominator-dhx-ddr3-1333mhz-8gb/625665

 

Ellers har jeg vurdert Noctua D14, men den ser ut som den kan kræsje med RAM brikkene mine.

 

Andre klare anbefalinger jeg har oversett?

 

Til info så har jeg Fractal Design R3 hvor jeg vurderer å sette inn en ekstra 120mm vifte i front, hvis jeg skal ha vifteløst CPU kjøler.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ultimate vifte kjøling: http://www.dustinhome.no/product/5010617942/cooler-master-hyper-212-evo-s-1155-1156-1366-2011-am3-am3-fm1/

 

Vannkjøling: http://www.dustinhome.no/product/5010552491/antec-kuhler-h2o-620-liquid-cooling-s-1156-2011-1366-1155-am2-am2-am3/

 

Du kan overclocke vanelig med nocute. Du trenger ikke vannkjølingen, med mindre det blir ekstrem oc

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hehe, jaggu er det ikke en slik jeg har nå. Mulig det bare er jeg som er litt kresen og synes vifta durer litt for mye. Kan kanskje bytte ut vifta på CPU kjøleren fremfor den som fulgte med?

 

Jeg er ikke ute etter å overklokke da jeg hverken har tid eller mulighet til å nerde så mye i heimen med små barn løpende rundt.

 

Setter stor pris på alle anbefalinger. Mulig jeg rett og slett burde sett på vifter fremfor ny kjøler?

 

Edit: CPU'en min er som sagt noen år gammel og den har ca 30-40 grader nå. Det er helt ok og ganske normalt. Er som sagt ute etter å gjøre det så stille som mulig :)

Endret av andylove
Lenke til kommentar

Eller disse: http://www.dustinhome.no/product/5010644179/corsair-air-series-sp120-high-performance-edition-120mm-fan-2-pack/ hvis du vil ha mere drag, men de bråker mere...

 

Edit: hvis du tar quit edirion ta disse http://www.dustinhome.no/product/5010644178/corsair-air-series-sp120-quiet-edition-120mm-fan-2-pack/ da de er 1 generasjon nyere :)

 

Håper dette hjalp deg på vei ;)

Endret av FreeGameFinder
Lenke til kommentar

Okay, det kan så være at de er overpriset, men jammen er ikke mercedes og bmw det samme. Men fy fann så bra de alle er.

Noctua har 6år garanti på den jeg foreslo, tror du det er gratis?

 

Hva skal man med 6 års garanti på vifter? Det er ett år lenger enn vi får "gratis" av forbrukerkjøpsloven her. Dessuten, når f.eks NoiseBlocker eller Scythe har 100.000 timer++ MTBF er det relativt uinteressant garanti som tilbys av Noctua.

 

Si at du skal fylle kabinettet ditt med vifter. Vil du kjøpe 4-6 vifter à 189kr eller det samme antall (bedre) vifter til 129kr stk?

 

Kall meg gjerne gnien, men jeg betaler ikke 60kr ekstra per vifte for å få den stygge fargen og ett år ekstra garanti.

 

Uansett, håper Noctua får fart på sin active noise cancelling-teknologi, til en konkurransedyktig pris. Sikkert mange som hadde satt pris på veldig mye luftflyt uten tilhørig støy.

 

Mine personlige preferanser når det kommer til vifter, etter å ha lest om emnet til jeg omtrent fikk grønn stær, er Schyte, NoiseBlocker og Thermalright. Litt utvikling har det sikkert vært på market det siste året, og da får man bare sjekke SilentPCreview og XbitLabs for en oppdatert liste over de beste 120- og 140mm viftene.

Lenke til kommentar

Hvai, ville du virkelig kranglet på kjøpsloven for 150-250kr, okay du om det. Hey ikke missfostå meg men har du noen vifter fra Noctua? jeg Har mangen av dem ca 20st og vet du hva, ryker dem etter 3 år gå dem i bosset koster mye mere enn å sende dem i retur+tilbake til deg.

En av grunnen for at jeg bruker Noctua er å slippe støy fra kulelagre som må ha olje etter en stud i bruk.

Ble lei av å smøre dem, jekla skramle lyd fra lagrene.

Lenke til kommentar

takk for mange gode svar :)

 

Ser det er litt smak og behag hva folk velger, men likte de Corsair viftene. Viktigste for meg er at de er effektive, dytter luft og er stillegående.

 

Tror forøvrig den største støykilden er skjermkortet, AMD HD6870 og diskene. Diskene kan jeg leve med da det er lite å få gjort her, men skjermkortet må nok få en ny vifte ala TWIN Frozr II eller noe lignende.

 

Som sagt; Pris er ikke det største problemet her. Jeg skal ha toppen 4 nye vifter. 2-3 til kabinettet og 1 til CPU'en.

 

Ser nå at tråden sklir litt ut, men fortsett gjerne debatten om hva jeg bør ha. Det er lenge siden jeg var aktiv på maskinvarefronten, men sist jeg oppdaterte meg så gjaldt dette med antall blader på viftene, vinklingen og kulelager. Er det fortsatt slik?

 

Disse Corsair viftene det er snakk om, følger det med manuel kontroller til disse?

 

Hovedkortet mitt er nok av den eldre typen, men mulig at jeg kan stille inn hvordan viftene skal være. ASUS P7P55D-e LX har jeg

Lenke til kommentar

Har også sett på denne til skjermkortet mitt. Jeg kommer ikke til å oppgradere maskinen før den ryker og alt dette her funker ypperlig til mediabruk i stua. Grunnen til å være så hardcore på støy er for å holde madamen fornøyd og jeg selv ikke liker støy noe særlig...

 

http://www.arctic.ac/eu_en/products/cooling/vga/accelero-twin-turbo-ii.html

 

Og kombinerer bytte av kjøler/vifte på GPU samt CPU og kabinett. Kan ikke si jeg er meget imponert over Fractal Design sine egne vifter i dette kabinettet, men mulig jeg er litt for sær også.

Lenke til kommentar

Bra du likte corsair sine :D er av ypperlig kvalitet, jeg skal selv ha sånne. For og få maskinen din mest mulig lydløs, går du for følgende:

 

GPU: arctic linken din

 

Cpu: http://www.dustinhome.no/product/5010638087/corsair-air-series-sp120-quiet-edition-120mm-fan/ du kan evt ta performace edition, da det følger med volt omgjøring så den blir lik som quite edition, da har man to valg :)http://www.dustinhome.no/product/5010638086/corsair-air-series-sp120-high-performance-edition-120mm-fan/

 

Kabinett: Der ville jeg gått for af120 quite edition, da dette er air flow vifter som er stille og gode, kjøp en 2 pack og en 1 pack. http://www.dustinhome.no/product/5010638080/corsair-air-series-af120-quiet-edition-120mm-fan/ og http://www.dustinhome.no/product/5010644175/corsair-air-series-af120-quiet-edition-120mm-fan-2-pack/

 

Når det gjelder hovedkortet, så må jeg spørre om en link til det.

 

Det følger ikke med noen ekstern vifte justerer men corsair og msi afterburner er programmer til dette, som fjør samme jobb :) håper dette hjalp og at jeg holdt meg litt mere on-topic :)

Lenke til kommentar

http://cdon.no/elektronikk/noctua/noctua-nf-s12b-flx-120mmflakt-1200-900-600rpm-p11321378?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_term=Noctua+NF-S12B+FLX+120mmfl%C3%A4kt,+1200/900/600rpm&utm_content=11321378&utm_campaign=prisjakt_no_Cooling+Components sjekk denne f.eks vs Corsair sine vifter. Dette er gode kabinett vifter. Både hvor mye luft den flytter og til hvilket støynivå. Greit at ikke alle liker fargen, men har en kabinett uten vindu spiller den nå vel ingen rolle? Da hadde jeg heller byttet kabinett.. Har også datamaskinen på stua, men har også vindu i kabinettet, men hos meg passer de faktisk inn. Men valgte disse viftene pga en ting: hvor mye luft de kunne flytte til lavest mulig støynivå? og der er ikke Corsair viftene så gode. Jeg syns det er verdt å betale noen kroner mer for gode vifter.

 

Skjønner at Noctua fargen ikke er for alle, men det finnes bedre alternativer enn Corsair... Som blant annet NoiseBlocker.

Endret av otl
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...