Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Samfunnsfag for "dumme", realfag for "smarte"?


Anbefalte innlegg

Snart skal jeg velge hvilke fag jeg vil ha på Vg2. Jeg har i dag P-matte, får lett en sekser, kunne greit klart en femmer i T-matte, men realfag interesserer meg bare ikke. Jeg har stort sett femmere og seksere i de aller fleste andre fag, spesielt språk og samfunnsfag.

 

Samfunnsfag virker som det klart mest fristende alternativet. Da kan jeg bruke mindre tid på skole, ha en mindre stressende og mer behagelig hverdag, samtidig som jeg bør klare gode karakterer.

 

Samtidig har jeg en følelse av at jeg er for smart til å velge bort realfag. Det er også dette flere i klassen sier (indirekte) til meg. De aller fleste av vennene mine som har greie karakterer skal velge realfag.

 

Kontaktlæreren vår (naturfag og T-mattelærer!) har gang på gang sagt at "man er ikke dum bare fordi man tar samfunnsfag og ikke realfag" og støtter meg i å ta samfunnsfag.

 

Jeg er også litt redd for å komme i klasse med flere som gir **** i samfunnsfag. Virker dessverre som er er ganske få som satser på samfunnsfagene. Det ideelle hadde vært å komme inn på en samfunnsfaglinje eller noe slik, men det finnes selvfølgelig ingen steder...

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Støtter han over. Med realfag har du alle muligheter åpne, og det er utrolig hvor anvendelig mye av realfagene faktisk kan være, selv om mange forteller deg at du aldri vil få bruk for det om du ikke blir ingeniør osv. Selv brukte jeg noen år etter VGS på enn jobb der realfaglig kompetanse hverken var nødvendig eller påkrevd, men merket at enkelte ting forstod jeg, og kunne utføre, bedre fordi jeg hadde den forståelsen i grunnen. Når jeg til slutt endte med en naturfaglig utdannelse er jeg sjeleglad for at jeg ikke stengte den døren allerede i VGS.

 

Husk at samfunnsfagene ikke fører deg noe sted, mens realfagene kan være ekstremt viktig for det du vil gjøre resten av livet.

Lenke til kommentar

Realfag er bare ikke noe jeg interesserer meg for. Det krever så mye nytteløst arbeid for meg. Jeg kunne sikkert fått OK karakterer, men det hadde krevd enormt med arbeid som jeg kan bruke til andre ting som fritidsaktiviteter og jobb.

 

Men hvis du tenker at du for eksempel skal fortsette med s-matte, kan du ta et realfag til. Da har du valgt to realfag, og det betyr at du kan ta to fag til fra samfunns, språk, økonomi. Det betyr at du får det du trenger av fordypning, samt at du får valgt noen fag du interesserer deg mer for. Du velger til sammen 4 fag neste år, hvis du ikke fortsetter med P2.

Lenke til kommentar

Du lukker kanskje ingen dører formelt sett, men klart at samfunnsfaglige studier blir tyngre om du ikke har noe forkunnskap. Tror nok f.eks statsvitenskap er vanskelig om man ikke kan noe om politikk.

 

Selv går jeg på BI, og føler jeg har fått mye gratis fra fag som rettslære, samfunnsøkonomi og politikk. Aldri savnet kompetanse innen fysikk eller kjemi, men mange fag inneholder elementer av juss, sosiologi o.l.

 

Ville ikke blindt valgt realfag, men tenkt grundigere gjennom hva man er mest interessert i, antar man får mest bruk for og tror man kan prestere best i.

 

Husk nemlig også at dårlige karakterer kan stenge dører. Får du fire i snitt med realfag, ville samfunnsfag i noen tilfeller kanskje vært gunstigere om snittet da hadde blitt fem.

Endret av LucarioX
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Å velge samfunnsfag er ikke dumt eller mindre smart enn realfag.

 

Jeg har vært borti mange som har sett seg helt blind på realfagspoengene - og folk som har blitt "lurt" til å velge realfag, fordi man da ikke vil "lukke" noen dører. Ekstrapoengene er ikke verdt en dritt om du likevel stryker eller berger en 2-er på vitnemålet. Matematikk R1 og andre realfag kan man ta opp på privatskole med støtte fra Lånekassen, om man skulle finne ut at man vil bli en realist likevel.

 

Jeg tok for øvrig ikke noen realfag på videregående og har ikke angret ett sekund - og føler meg ikke "dummere" enn realistene på naturvitenskapsfakultetet. :p

Endret av Star Fox
Lenke til kommentar

Velg realfag, da dette gir flest mulige åpne dører i fremtiden. Du vet aldri hvor du er om et par år, og da finner du kanskje ut at du skal studere noe helt annet enn du hadde trodd. Jeg har for øvrig valgt fullt realfagsløp gjennom hele videregående, og sitter nå på NHH og studerer økonomi. Den kunnskapen jeg har innenfor realfag er ikke så relevant (med unntak av matten), men i det store bildet så vil den komme til nytte en dag.

Lenke til kommentar

Jeg studerer realfag (matte og fysikk) og vil på det sterkeste fraråde det hvis du ikke har interesse. En professor sa til meg en gang: "Mathematics is 5 % talent and 95 % interest" og det gir mye mening. Å få 6 i P-matte er dessverre ikke det som skal til for å bli god i realfag, men det er interesse. Har du ikke interessen, så kaster du bort tiden din på å studere noe du ikke kommer til å bli god i. For på et tidspunkt kommer du til å innse at du kaster bort livet ditt på å gjøre noe du ikke liker. # Yolo

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...