Gå til innhold

Normalzoom


Anbefalte innlegg

Enkelt og greit: Tamron 24-70, eller vente på Sigma 24-105?

Hva ville dere gjort?

 

Bruker i dag Nikkor 28-200 som "slenge rundt"-objektiv, men finner ut at jeg knapt nok bruker det over 80-100 mm, og kunne godt tenke meg enten bedre lysstyrke eller stabilisering, og gjerne litt bedre oppløsning og kontrast.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du ikke bruker over 80-100mm, ser jeg ingen grunn til å vente på 24-105. Har selv Tamron 24-70, og den er fantastisk. Effektiv bildestabilisering som sammen med en stabil hånd gir 3-4 stopp stabilisering. Det å ha 2.8 er heller ikke å forakte. :) Personlig tenker jeg at om jeg må over 100, så må jeg ofte enda litt lengre enn 105 også, og til det har jeg 150mm som utfyller en 24-70 godt. Men alle har forskjellige behov, for eksempel Tom liker som han sier brennviddeomfang fremfor lysstyrke.

Lenke til kommentar

Hei,

 

Har ikke lest noe om sigma sin så den kan jeg ikke si noe om. Jeg har derimot både Tamron og nikon sin 24-120mm f4. Er sigma en del bedre enn nikon sin variant?

 

Går mest i foto innendørs om dagen pga av små barn, og da sitter Tamron på hele tiden. Jeg synes Tamron sin er helt fantastisk skarp og Gud bedre å deilig det er med vc selv på denne brennvidden!!!!!!

 

Nikon er også veldig god,men denne brukes mest utendørs, der lysstryrken ikke et avgjørende,heller mer zoom. En annen grunn til at jeg har tatt meg råd til å beholde nikon er at jeg har mange filtre i 77mm og ikke 82mm.

 

Så mitt tips er,skal du bruke det mest innendørs eller utendørs?

Lenke til kommentar

Den er med, det er også Nikon 24-85/3.5-4.5G VR. Sistnevnte er kanskje den det blir, den har et godt kompromiss mellom vekt, størrelse, ytelse og pris.

Jeg kjøpte Tamron 24-70 for en mnd siden , etter å ha lest alle tester med objektiv fra 24-120mm til Nikon .

Av Nikon objektivene er det bare 24-70mm som er optisk på høyde med Tamron , men den har ikke bildestabilisator og er dyr .

Sigma 24-70 er i klassen under . Sigma 24-105 er optisk omtrent lik , men må blendes ned en del for å oppnå optimal ytelse .

I tillegg har den en tregere autofokus .

Min Tamron 24-70 fungerer meget godt , med rask presis autofokus . Med blender f4 eller mindre så er det ett meget skarpt objektiv . Blender f2,8 fungerer greit det og , men man blender ned for å unngå mørke hjørner og div annet uansett .

Lenke til kommentar

Helt enig at Tamron sin er meget bra, etter hva jeg har fått med meg er den like god som nikon sin 24-70 optisk i tillegg med meget god vc! Litt dårligere bygg kvalitet har jeg sett,men skal være "værtett"...

 

Kjører ofte full åpning hele tiden, skarp nok til det! Mørke hjørner fjerner du bare i LR feks:-)

Endret av mactiss
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...