Gå til innhold

Lyd vil ikke helt av, Sound Blaster ZxR


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Gir dette spørsmålet et lite forsøk her. Kjøpte meg et Sound Blaster ZxR lydkort, men når jeg skrur volumet helt ned med bryteren som følgte med, så går det ikke helt av. Den kommer til et punkt hvor lyden er nesten helt vekke, så holder den seg der. Er høyt nok til at det er irriterende når reklame med lyd begynner å spille på nettsider. Lyden skrur seg selvfølgelig av om jeg justerer master volume fra mixeren til Windows. Noen forslag? Bruker Beyerdynamic DT770 80 ohm hodetelefoner.

 

 

- Frank

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Ingen forslag til hvorfor jeg ikke fysisk kan skru av lyden fullstendig? Er som sagt siste centimeteren eller noe som holder seg konstant når jeg vrir på volumbryteren. Lyden går ikke helt av, holder seg bare veldig lav på det området. Veldig irriterende når det kommer opp reklame og slikt på nettet og jeg vil ha av lyden.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Har volumkontrollen en avfunksjon? Er det et slags hakk til slutt? Hvis ikke er det nok mulig at det skal være slik. Volumkontrollen er et potensiometer, en variabel motstand og det er ikke sikkert at motstanden er stor nok til å kunne skur lyden helt ned. Jeg tok et kjalpt søk på google, men fant ikke noe.

 

Jeg har det samme på min hodetelefonforsterker dersom det er av interesse.

Endret av Chris93
Lenke til kommentar

Typisk idiotprodusentproblem. På en Samsung-TV har jeg det samme, selv når lyden er på 0 er det lyd. Det er ikke en teknisk begrensning, for trykker jeg på mute forsvinner den. Men da får jeg et muteikon som hopper rundt på skjermen.

 

Det samme problemet hadde jeg på en laptop med linux. Skrudde jeg volum helt ned var det fortsatt mye lyd. Trykket jeg på mute (noe jeg tror volumkontrollen i windows sender til driveren automatisk når man justerer volumet ned) forsvant lyden.

 

Algoritmen at volum 0 skal trigge mute burde produsenten ha lagt dypere i systemet. For dette er intet annet enn amatørmessig.

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Grunnen er dårlig kvalitet på potensiometeret samt at de har en stopper i 0-enden som gjør at det føles veldig mykt når du treffer enden. Uheldigvis hindrer denne potensiometeret å komme helt ned på 0. Har samme selv og akkurat de samme problemene. Skurringen blir mindre hvis jeg vrir fort mange ganger fram og tilbake. Skal jeg ha null lyd drar jeg ut hodetelefonpluggen.

 

Edit: Jeg skal skru min opp nå og se om man kan bytte ut potensiometeret og/eler fjerne stopperen.

Endret av sedsberg
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...