Gå til innhold

Samsung og HTC disket fra ytelsestest


Anbefalte innlegg

Tar jeg feil, eller prøver Samsung -fanboysene å bli like utrivelige her i forumene som enkelte Apple-fanboys har vært?

Alle produsenter/produkter har svake sider. Kan man ikke akseptere kritikk av disse svake sidene og poster blindt forsvar av disse så skader man andre folks oppfatning av merket.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvem sier at de ikke gjør det (ikke bare for 0-100)? Etter at turbomotorene ble vanlige er det i tillegg desto lettere.

Jeg husker også at det for en stund siden ble slått ganske stort opp at Ferrari nektet testere å kjøre deres biler hvis de ikke hadde vært om site en ukes tid først og satt opp bilene for testløypa. Det var vel også noe med en biltester som ble svartelistet hos Ferrari fordi han hadde testet en vanlig kundebil.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det handler ikke om å "trimme" mobilene. Jeg mener å ha lest at de tar snarveier i ytelsestestene, der de kutter ut unødvendige instruksjoner og optimaliserer testen. I spill så er dette glimrende, men når man skal måle mobilene opp mot hverandre så kan vi ikke ha noen som kutter på tvers av banen og kommer i mål først.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Tror du bommer litt her. Ytelsesmessig ligger iPad Air milevis foran Surface, og en del foran Surface 2.

http://www.anandtech.com/show/7460/apple-ipad-air-review/3

Mente Pro modellen som toppet listen som artikkelen linker til. Er klar over at det blir 2 forskjellige produkter som ikke egentlig kan sammenlignes på den måten, men dette var uansett bare et eksempel for å få frem poenget om at benchmarks nødvendigvis ikke gjenspeiler bruks opplevelsen siden forskjellige OS og prorgameringsløsninger er like viktig for hvordan ting oppleves.

Lenke til kommentar

 

Dette er grunnen til at folk er sure. Bare fordi deres telefon/nettbret kommer dårlig ut, så er det nødt å være "omg fanboy" eller at man hater disse eller at man har boikottet om dette.

 

Har selv prøvd S4 og den lagger i småting som bare å skifte til neste skjerm, og det at samsung juicer tlfnene maks på tester og downklokker de på normalt bruk+spill er LATTERLIG. Som da gjør at en som er litt teknisk og som vill ha ny tlfn blir lurt igjennom tester. Ja en skal yte bra i tester, men når det KUN er der den yter bra, så er det ikke rart folk reagerer.

 

Har hatt samsung 2 ganger, sII og sIII, kommer ikke til å anskaffe samsung igjenn, før de endrer designet dem sitt og det idiotiske systemet som lagger hele tida. Lagwiz rett og slett.

 

Så jeg ser ikke det positive i å kjøpe en tlfn som er treg når jeg bruker den men er kjapp når man tester den:S

Folk blir sure nettop pga at deres produkt er vesentlig dårligere på disse testene enn de som nå er bannlyst pga at de yter maks under testing. Og jeg har ingen av de omtalte produktene, hvis det var det du siktet til...
Lenke til kommentar

Folk blir sure nettop pga at deres produkt er vesentlig dårligere på disse testene enn de som nå er bannlyst pga at de yter maks under testing. Og jeg har ingen av de omtalte produktene, hvis det var det du siktet til...

 

Det er jo det som er problemet.. de yter "maks" KUN under test.. og ikke i realiteten. Som da er "juks" i mitt øye. Ja ting skal yte maks i tester, men ikke så drastiskt mye som samsung gjør her. Jeg skulle selv kjøpe S4 eller Note 3, men designet hang igjen. Men den var super på tester = Det gir meg en ca info om opplevelsen jeg vill da ha med den tlfnen. Og visst den da ikke engang er i nærheten av det testene viser.. hva skal man da se på? Alt det dill dallet de har begynt å hive i tlfnene våres? Hadde de bare endret design teamet litt og endret på denne touchwiz shiten, så hadde e vurdert samsung igjenn :) LG G2 som jeg har hadde bittelitt lagg her og der i starten, men det var fordi den hadde en sperre under panseret. XDA-Developers hjalp til der gitt! Nå har e ikke sett tegn til lagg i det hele tatt, og testene er realistiske til andre konkurrenter med samme type innmat.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

He-he :) Dette minner om den kalde krigen og opprustningskappløpet - hvor den ene lurte den andre...

Men hallo, dette er jo bare tall! Opplevelsen er vel viktigere enn om den ene telefonen reagerer 1/10.000 sekund raskere enn den andre? Jeg har i alle fall tid til å vente SÅ lenge :)

Sant så sant :)

 

Selv spiller jeg ikke på mobil, men syntes Gavekort hadde et godt poeng med tanke på spill og lignende. Der kan vel ofte tallene gi et bruktbart bilde av hvordan ting vil flyte på forskjellige telefoner, og en liten forsinkelse kan ha stor innvirkning på hvordan det blir og spille.

Endret av esoteric
Lenke til kommentar

Her var det mange vikarierende motiver må jeg si.

 

Problemet med ytelsestesten, slik jeg har forstått det, er at den kjører full speed fra første sekund, den er relativt kortvarig, og den viser hvor rask CPU-en er over denne korte tiden. Så hva er vi interessert i å måle? Vel, det blir et filosofisk spørsmål, men det er jo liten tvil om at en viss fruktgjeng ønsker å se dårligst mulig resultater på alt annet. Jeg for min del tenker mer på hvordan telefonene brukes i praksis. Jeg vil gjerne se hvordan telefonen yter når den mates med et spill eller en app som virkelig krever noe, og det jeg er interessert i er hvordan det oppleves å bruke denne appen i kanskje 10 minutter eller mer. Dersom den lagger i ett sekund før CPU-en er klar for å kjøre full speed, vel, det er en rimelig pris å betale for høy hastighet når det trengs, og mulighet for flere dagers standby.

 

Dersom å slå av og på denne testoptimaliseringen ikke innebærer noen forskjell i praktisk bruk, men det innebærer en forskjell for selve testen som da viser hva telefonen yter når det kreves noe av den, så synes jeg HTC og Samsung har gjort det rette. Det er andre som taper ansikt i denne saken her.

Lenke til kommentar

Du får neppe telefonen til å yte maks i ti minutter eller mer før den klokker ned pga høy temperatur uansett.

Slik jeg husker testene Anandtech gjorde, var det bare snakk om ~5% i forbedret restultat. Det er I mine øyne fortsatt juks, og desto mer meningsløst når det gir så lite ekstra.

Det hadde vært interessant å se hvor stort utslag det hadde gitt på en test med korte intense oppgaver. Ser for meg at det å slippe å vente på at prossesoren skal klokkes opp gir mer responsivt ui.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hadde telefonene klart å yte slik vedvarende hadde ikke produsentene behøvd å jukse på denne måten.

Det at det listes opp kjente benchmarks-programmer under "Benchmark Booster" i Samsungs produkter gjør det ikke akkurat bedre :)

 

Når telefonen ikke registrerer et av disse programmene er ytelsen satt til normal.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Folkens. Det handler ikke om at vi er skuffet over at den og den telefonen har en maginalt høyere score enn den andre. Alle vet at disse testene ikke har noe å si i det virkelige liv. Det vi reagerer på er at HTC og Samsung tilsynelatende forsøker å lure folk til å tro at de er raskere enn andre telefoner, kanskje til og med nøyaktig samme innmat.

 

Dette er i så fall ikke atferd jeg ønsker å fremme hos mobilprodusenter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...