Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

besluttning om regisstrering av dnaprofil


Strekene

Anbefalte innlegg

Hvis man er dømt for noeog har fått brev fra politiet at beslutning om dna regisring hvordan utføres det? med blodprve? Eller er dna noe de bare tar fra "åstedet" da vedkommende var arrestert, eller eventuelt prøve av brev vedkommede har sendt til politiet?

 

Er det vanlig praksis?

 

Ellerer det bare folk som erdømt eller misstekt for spesielt grusfulle forbrytelser som blir regg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

DNA kan man også få fra spytt, hårstrå eller andre ting fra kroppen til den man skal registrere. Den vanligste måten å registrere DNA på er ved en spyttprøve av personen som skal registreres.

 

Jeg vet ikke i hvilke tilfeller man registrerer DNA, men jeg tror det er ganske bredt ettersom et DNA-register er den største sjansen til å identifisere gjerningsmannen og politiet vil gjerne ha et så stort register som mulig.

Endret av Schwarzwald
Lenke til kommentar

Man har stadig utvidet gruppen som overføres fra etterforskningsregisteret til identitetsregisteret, nå ligger vel nivået på alle som er idømt fengselsstraff såvidt jeg husker.

 

Hvis de allerede har DNA-prøve på deg benyttes denne. Hvis ikke innhenter de ny, f.eks. via blod- eller spyttprøve. Poenget med en DNA-prøve er å være sikker på at den er din, ellers er det jo lite vits i den...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...