Gå til innhold

Ny ram


lando calrissian

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er vel ikke hovedkortet, men hovedsaklig prosessoren din som bestemmer hvilken hastighet du kan kjøre på minnet siden minnekontrolleren er nå integrert i cpu.

 

Det er slik at den klarer opptil f.eks 1600MHz på standardinstillinger, mens for å f.eks kjøre RAM på 2133 MHz må man forandre på instillinger som dividere og/eller bclk :) Se om du finner review/forum poster av prosessoren/hovedkortet ditt og sjekk hvilke hastigheter den klarer på RAM.

Lenke til kommentar

Ja ok. Jeg må innrømmet at jeg er ganske noob på dette. Jeg har en i5 2500k. Passer denne rammen til den prosessoren og hovedkortet? http://www.multicom.no/16GB-(2KIT)-DDR3-1866MHz-VENGEANCE-PRO-RED-CORSAIR/cat-p/c/p6400453

 

Dette blir 3 gang jeg kjøper ny ram på kort tid pga de andre brikkene jeg har kjøpt har vært/blitt defekt og ført til bluescreen. Men når jeg ser tilbake på de bestillingene har jeg kjøpt 1.65v ram de andre gangene. Jeg ser at på hovedkortet står det at det støtter 1.5v. Kan det være derfor jeg har vært så uheldig med så mange defekte brikker?

 

Takker for alt hjelp jeg kan få.

Endret av lando calrissian
Lenke til kommentar

Hva slags hastighet var det på de brikkene du ikke fikk bootet med ? Brikker opp til og med 1866MHz er vanligvis oppgitt/testet ved 1.5V. Det betyr ikke at de ikke tåler 0.15V mer og høyere hastighet (hvis det er høykvalitets-brikker).

Men hvis du kjøper høyhastighets 1.65V RAM vil de boote første gang til 1.5V og 1600MHz, som er JEDEC standard. Med andre ord, brikkene blir "klokket ned" til en hastighet hvor de kan få for lite strøm. Så da er det opp til brukeren å sette riktige verdier i BIOS. At brikkene gir bluescreen er som oftest mer brukerens feil enn brikkenes. Hvis FSB:DRAM forholdet er feil får brikkene fort høyere hastighet enn de klarer. Husk også på at hovedklokka virker inn på grafikk-kortet, som vil nekte å kjøre med verdiersom er utenfor hva det klarer. Da blir det bluescreen...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...