Gå til innhold

Proteinpulver ungdom


M@thias

Anbefalte innlegg

Proteinpulver er ikke det beste, det er ikke noe proteinpulver har som ikke naturlig mat inneholder. F.eks. egg er veldig rik på proteiner, men ikke bare det. De er veldig lik kroppens egne, og er regnet som et av de sunnere proteinene. Egg inneholder også vitaminer og annet snadder. Det er fort gjort å lage, og vil gi deg det du trenger av protein. :)

 

Ellers kan laks (eller ørret om du har god råd) og kylling nevnes. Du kan jo steke dette selv, tar 5 min på pannen så er det ferdig. :)

 

Du kan også spise ting som skinke, ost, peanøtter, mandler, tunfisk, laksepålegg, kyllingsskinke osv. sammen med brødskive.

 

Men som de andre sier, det har ingenting for seg med for mye proteiner. Sjekk hvor mye du trenger (google) og les på innholdet av hva du spiser.

 

Også er det greit å huske at du trenger vitaminer og fettsyrer for å ta opp næringen effektivt. Søvn og vann er også ganske viktig (ja, tenker på treningen nå). Spis skikkelig frokost og fast måltider. Fokus på karbohydrater i begynnelsen av dagen og mer proteiner etterpå (samt etter trening).

 

 

300g kylling eller tilsvarende per dag blir fort mye dyrere enn protein :p

Må ikke kjøpe fillet, og da er det ikke så dyrt. :) Men som jeg sa, egg er genialt. Billig og sunt!

 

 

Og så er det viktig å tenke på at protein ikke bare er protein. Det er forskjell på "kvaliteten".

Endret av Stian Aarskaug
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du kilder på dette eller er den en slik "myte" som bare er sann fordi "alle" sier det? Slike som at "frokosten er det viktigste måltidet", "flere små måltider øker forbreningen" og "situps er ikke skadelig for ryggen"?

jeg forklarte meg kanskje litt dårlig der. Tung vektløting hemmer ikke direkte veksten din, Men kan gjøre skade på ledd og skjelett. Noe som kan igjen føre til at du feks blir krokete/bøyd i ryggen, noe som for deg til å se lavere ut.

 

Dette er enklere å pådra seg om du er ung og kroppen din er i konstant forandring, Eller om du er eldre og har svake eller slitte ledd

Lenke til kommentar

jeg forklarte meg kanskje litt dårlig der. Tung vektløting hemmer ikke direkte veksten din, Men kan gjøre skade på ledd og skjelett. Noe som kan igjen føre til at du feks blir krokete/bøyd i ryggen, noe som for deg til å se lavere ut.

 

Dette er enklere å pådra seg om du er ung og kroppen din er i konstant forandring, Eller om du er eldre og har svake eller slitte ledd

Problemet er vell heller at man trener "feil" da i såfall, da rett teknikk ikke er skadelig?

 

Men ja, har jo sett fjortisene komme inn på senteret, slenge på masse vekter (mer enn jeg trener med som har trent styrke i 7 år) og tar 1-2 reps med råtten teknikk. Det blir det helt klart skader av. Men om man i ung alder begynner å trene skikkelig, med ret vekt og progresjon, så er jeg temmelig sikker på at kroppen ikke tar noen skade av det:)

Lenke til kommentar

Vokser man unaturlig hvis man trener?

Nei, dette var en tidligere "føre-var" prinsipp da vi har etiske retningslinjer hvor hvordan man skal forske.

300g kylling eller tilsvarende per dag blir fort mye dyrere enn protein :p

 

Jeg hadde lett droppa kreatin om jeg var deg, men ikke protein :)

Spesielt om du drikker mye drikker med koffein, som vistnok reduserer kreatineffekten ganske mye.

For at kreatinen skal bli potensiell ikke-biologisk aktiv så må den være i "fiendlig" miljø relativ lenge. Her går jeg ut ifra at du tenker på blant annet kaffe. Mennesket adapterer seg uhyre nøye til økt mengde koffein og den "vannlatende" effekten vil hos mange utebli. (veldig individuelt) Den diuretiske effekten kommer fra mengde væske og ikke koffeinet.

Moren din er helt på bærtur angående proteinpulver.

Flesteparten av proteinpulver typene er ikke noe annet enn rent konsentrert melkeprotein.

Helt vanlig lettmelk inneholder 3,4% protein. Så om du tar 60g protein, så er det nøyaktig det samme som om du hadde drukket 2 liter melk.

 

Det er overhode ikke skadelig, og 100% naturlig.

\

Her vil jeg fort skyte inn at det er ikke nøyaktig det samme om han hadde drukket 2 liter melk, da melk består av ganske så mange bioaktive komponenter og melk bidrar med mange "gratispassasjer" i form av andre mikronæringstoffer.

 

Til trådstarter : Kreatin er det eneste nok dokumentere tilskuddet rettet spesifikt mot styrketrening og de fleste responderer på det. Om du responderer, bruk det. Proteintilskudd kan du bruke de dagene du føler du ikke får nok via kosten/hektisk hverdag og lignende. Her ønsker jeg å presisere at de fleste vil få behovet dekket via det økte energiinntaket ved trening i og med at svært få matvarer har et proteininnhold under <10%. (- raffinerte matvarer, sukret drikke etc)

 

 

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...