Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Brystsmerter


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Idag opplede jeg noe rart, skremmende og morsomt. En time etter middagen, gikk jeg til kjøleskapet for å hent tre ruter med melkesjokolade. Jeg var litt overmett etter middagen men sugen på noe søtt. Idet jeg skulle dra på rommet og tok mitt andre bit av sjokoladen kjente jeg et vondt brystsmerte. Nesten som det skviser ut luft av brystet. Jeg kjenner også nummende følelse i venstre hånd. Jeg følte meg svimmel og følte jeg skulle besvime. Merket også at pulsen min var høy. Satt meg raskt ned og kunne ikke røre på grunn av frykt for ny smerte. Litt etterpå ble jeg kald i henda og føttende. Bare plutselig. Veldig snålt.

 

 

jeg har hatt få skvisende og vonde brystsmerte i det siste. Smertene varierer av styrkegrad selfølgelig. Det er vel to uker siden det startet.

 

 

Jeg er 22 år gammel så hjerteproblemer kan det ikke være. Kan være panikk eller hva?



Anonymous poster hash: 84748...77e
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

Er meg som posta dette.

 

Av og til føler jeg at også at armen banker.Det kan være muskler fordi jeg har blitt plaget av spasmer i de siste fem dagene. Har dem hele tiden!Tok magnesium, men har det fremdeles. Får bestille time neste uke for å sjekke dette ut. Veier 80 kg og er 1.83.

 

 

Hva er det de sjekker på EKG?

Endret av Adogg
Lenke til kommentar

EKG er hjerterytme.

Den avdekker om hjertet faktisk slår ujevnt.

 

MEN sånn umiddelbart så høres det ut som angst / overpusting:

Overpusting fører til nærmest identiske symptomer som hjerteinfarkt / blodpropp -- bortsett fra at du som oftest vil oppleve at du mister følelsen i føttene og fingrene. (Og dette kan spre seg til resten av kroppen.)

 

Angst/overpusting forklarer alle symptomene utenom smerten.

Smerten kan forklares med at du spiste for mye.

Og angst/overpusting kan forklares med at du instinktivt ble sjokkert av å få smerter i brystregionen.

 

MEN det er uansett lurt å gå til lege, slik at du bevisst og underbevisst blir kvitt eventuell frykt for at det er noe galt.

 

Hos legen vil de høre på pusten din, måle blodtrykket (som kan være høyt om du har angst eller lavt om du har hjerteproblemer) og ta EKG -- måle hjerterytmen din gjennom å måle energiutløsningen som kommer av sammentrekningen, som i motsetning til den uforutsigbare pulsen som kan variere selv om hjertet slår jevnt -- som for eksempel når du har adrenalin i blodet (angst, frykt), hvor det oppleves som om hjertet av og til stanser for så å begynne igjen (det motsatte er tilfellet: Hjertet slår to ganger raskt -- og du vil ikke oppfatte disse to slagene på pulsen eller føle dem, og med puls på 70 så vil det føles som om du ikke har hatt hjerteslag på nesten halvannet sekund.)

 

--

 

Snakk med foreldre, søsken, bestevenn eller kjæreste om dødsangsten du sannsynligvis opplevde, selv om du ikke opplever at du har behov for det akkurat nå -- så slipper du å traumer senere.

Endret av Red Frostraven
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...