Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Toll: Store flasker delt på to kvoter


Arne

Anbefalte innlegg

Hei!

 

En ting jeg alltid har lurt på.

 

Kvoten på brennevin er jo 1 liter. La oss si at taxfreen hypotetisk sett solgte 2-liter store flasker med brennevin. Dersom et ektepar bestemte seg for å kjøpe denne flasken sammen og føre den inn i fellesskap, er dette da mulig? For flasken vil jo ligge i den enes bagasje, mens den andre ikke har noe alkohol i sin bagasje.

 

Dersom tollvaktene tar den ene til siden for inspeksjon, mens den andre går gjennom, da vil jo den ene som tas til siden naturlig nok ha to liter brennevin. Kommer man da unna ved å si at man skulle føre den inn sammen? Det blir jo for dumt å åpne en flaske med brennevin og helle oppi litersflasker, så man har 1 liter hver.

 

Det samme gjelder egentlig for sigarer. For eksempel at et ektepar ønsker å kjøpe en boks med 25 sigarer (som er innenfor kvoten til to personer).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et oppfølgingsspørsmål fra meg: Vet noen hvordan man skal tolke "varer som utgjør et hele"? Det trenger jo ikke nødvendigvis å bety det samme som forpakningen noe er solgt i. Er det for eksempel lov til å dele en kartong med sigaretter på 2x5 20-pakker og dele det mellom 2 personer? Er det sigaresken eller sigarene som er et hele? Dere forstår vel hvor jeg vil, noen som vet?

Lenke til kommentar

Merkelig. Hva er da vitsen med å selge bokser med 25 sigarer i på flyplassen? Når det er ulovlig å innføre altså.

 

Sigarer vurderes etter vekt. Så det er 250 gram med sigarer du kan ta med inn uten å betale toll og avgifter. F.eks veier Monte Christo nr 4 8,46 gram pr stk, dvs 25 stk er 211,5 gram, godt under grensa. Har selv forevist for sjekk en 25 sigarers eske med Romeo y Julieta Coronas - gikk helt greit. Disse veier 9,29 gram, dvs 232,3 gram.

 

Skal stå vekt på sigaresken.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar

Jeg vil på frirettslig grunnlag (les: fancy måte å si WAG på) anta at man legger vekt på i hvilken form varen mest naturlig selges. Det gir for eksempel liten mening å ta familien på til sammen fem med på Tysklandstur for dyre reparasjoner på et objekt på 30 000,- og hevde at det reparerte objektet innføres av hele familien, selv om man kan tenke seg at objektet kan deles og reparasjonene utføres i fem deler à 6 000.

 

Det gjelder et særunntak for alkohol, tobakk, kjøtt, ost, og fòr - disse kan deles så lenge hver person som deler ikke overstiger grensene.

Lenke til kommentar

Som en oppfølging av dette - noen som kjenner bakgrunnen for at de i tax-free-butikken ved ankomst på OSL Gardermoen nekter å selge mer enn "kvota"? Har ved et par anledninger spurt om å få kjøpe flere flasker vin og argumentert for at jeg kan fortolle dem selv. Tollvesenet har satt opp automat, så den saken er enkel og praktisk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...