Gå til innhold

Gaming stasjonær - 10 til 15k - Intel - Nvidia


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Etter en vel overstått konfirmasjon har jeg tenkt å kjøpe meg en skikkelig gaming pc. Jeg skal under prøve å forklare så detalijert som mulig hva jeg er ute etter, og håper dere datakyndige kan hjelpe meg videre! :)Jeg skal bygge selv!

 

I grove trekk skal jeg ha en maskin som kjører spill på ultra, ha mer enn nok kapasitet til å kjøre BF4 og den skal være relativt stillegående (skal nemmelig brukes til skolearbeid også)

 

Ønsker og tanker om opsett:

 

CPU - Jeg er, og forblir en Intel fan, så det blir nok den produsenten når det gjelder CPU. Det står altså mellom i5 4670k eller i7 4770k. Så er det da den diskusjonen hvilken av disse som er best for spilling. Noen inspill her?

 

GPU - Jeg er også fan av Nvidia, så det blir enten 770 eller 780. Som sagt vil jeg dra dagens, og gjerne nyere spill (BF4) på høy grafikk, kanskje ultra. Her kommer det egentlig ann på hva prisen blir uten skjermkort, og så skal jeg vurdere hvilket kort jeg velger da.

 

Kabinett - Jeg fikk et kabinett som heter NZXT Tempest EVO av en veldig hyggelig forumbruker! Vet ikke om dette holder mål til dette projektet? Hvis jeg skal ha en ny står det mellom Corsair Obsidian (800 eller 900D) eller Fractal Design Arc XL. Noen andre ambefalinger eller innspill her?

 

PSU - Har veldig lite kunnskap om dette emmnet, men hørt at Corsair har noen gode. Vil legge litt penger i en god PSU, da dette er viktig :)

 

RAM - 16 G har jeg lyst på! Tenker Corsair/Kingston. Vet ikke helt hva som er best her, men dere vet vel det :)

 

SSD - Jeg skal ha SSD, og tenker Samsung 840 PRO series. 240 GB holder her tenker jeg, da jeg også skal ha en 1 TB HDD.

 

Harddisk - Heller har jeg ikke så mye innsikt i dette komponentet, men tenker Kingston eller Seagate. Vil gjerne ha en god, god harddisk, gjerne på 1 TB.

 

DVD - Dette er vel greit å ha, så noen inspill på dette?

 

Skjerm - 120 Hz, ASUS, Acer eller BenQ står det mellom. Har hørt at BenQ har en veldig god skjerm, nemmelig XL2420T. Vil gjerne at skjermen er 24 tommer :)

 

Hovedkort - Må være et som er kompatibelt med de andre delene. Kan ikke så mye her, så vil gjerne ha tips! :)

 

Tastatur og mus har jeg :)

 

Hadde satt veldig pris på om jeg fikk gode svar! :)

Endret av MrPear
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

i5 4670k gir nok best ytelse i gaming, legg heller mere i skjermkort, og en god CPU kjøler f.eks Noctua NH-D14

 

Asus GeForce GTX 780 3GB DirectCU II OC er veldig bra ja, man må over på GTX titan for å få bedre, da er det kun minne og litt bedre ytelse men prisen er nok 780 det man får mest ytelse per dags dato for single skjermkort.

Harddisk burde Seagate Barracuda 7200.14 2TB være tilstrekkelig trenger du kun 1 TB velg heller laptop harddisk, så kan du bruke den til backup harddisk senere.

Ram spiller liten rolle, ville anbefalt 1600 Mhz brikker for overklokking (K versjon av prosessoren) spiller ram lite rolle, siden man bare låser opp prosessoren.

Sikker på du ikke har DVD brenner fra før? Ville om jeg først skulle satse på noe vurder heller blueray brenner/leser eller kjøp brukt i så fall. Har du steam og 100 mbit nedlastinghastighet er det ikke sikkert du trenger dvd stasjon heller.

 

NZXT Tempest EVO burde nok gå bra ja, ville satset på en bedre PSU.

 

http://techreport.com/review/24897/the-big-haswell-psu-compatibility-list er det en liste over strømforsyninger som skal fungere med dvalemodus med haswell, vil anbefale minst 750 watt her så har du litt å gå på også om du vil overklokke. F.eks TX750

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Har du vurdert å bygge mITX eller mATX i stedet? Jeg bestilte R4, men syntes det var alt for stort nårjeg fikk det, hadde tidligere Antec Sonata III. På grunn av at hovedkortet mitt var DOA, bestilte jeg meg et mITX hovedkort og Node 304. Jeg er kjempefornøyd. Det er ikke det kuleste kabinettet, men veldig lite, så det genialt å ta med om du skal på LAN for eksempel. Generelt sett, veldig pratisk med en minst mulig PC. Så lenge du ikke trenger mer enn 2 minnebrikker (max 16 GB i praksis) og ett skjermkort(noe som holder for de aller fleste) er det helt topp.

 

Ellers ser oppsettet ditt brillefint ut.

Lenke til kommentar

Har noen forslag:

Bytt ut 8 GB ram med 16, en del av RAM'en "forsvinner" etter hvert, så det er lurt å ha litt å gå på.

Har ikke veldig mye greien på PSU, men hvis du har råd så oppgrader til en på 850W. Som jeg sa på RAM'en er det alltid lurt å ha litt å gå på, i hvertfall hvis du ønsker å oppgradere senere. Ville nok selv anbefalt i7 4770K istedenfor den du har valgt nå. Alt annet ser greit ut, men hvis du trenger det ville jeg gått for en 2 TB harddisk. Det er lite forskjell i prisen, men du får dobbelt så mye lagringsplass. Du burde kanskje se litt på denne ferdigbygde fra ASUS, har ikke testet den selv men virker veldig god på papiret: http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=781838#extra

Lenke til kommentar

Hva er nok RAM da?

 

Frister veldig å legge inn noe saftig 16 GB ram

Det kommer ann på bruksområdet ditt. 8GB holder i de aller aller fleste tilfeller. Åpne opp alle programmer du tror du kommer til å bruke samtidig, åpne enda en liten bønsj med programmer, og så ser du hvor mye RAM du bruker for øyeblikket. Så mye er nok RAM.

Lenke til kommentar

Hvilket budsjett har du? Har forstått det slik at du er villig til å betale litt ekstra for å få en stillegående maskin? Når det gjelder kvalitet har dette også mye med pris å gjøre. Vil du ha en billig PC eller en litt dyrere?

 

 

Jeg har forresten også et DVD-rom fra min gamle pc. DVD-rom er vel DVD-rom, nytt eller gammelt?

Ja, egentlig, så lenge den har S-ATA-tilkobling (smal, tynn, L-formet).

 

 

Er det ikke bedre med 2400 Mhz på RAM? Tror jeg går for et annet kabinett :)

 

Hvilket er det beste 780 kortet egentlig?

Jo, det er bedre med 2400 MHz minnehastighet, men det er ikke særlig stor forskjell fra 1600 MHz. Derfor lønner det seg å kjøpe et godt 1600 MHz f.eks. Jeg har "bare 1866 MHz". Ville heller sett etter kvalitet og "CL-verdi".

 

 

Jeg ville valgt Samsung 840 Evo 250GB faktisk, den er ikke langt unna ytelsen til Pro serien og koster en del mindre :)

Samsung 840 Evo er faktisk en strålende flott SSD! Bittelitt nyere kontroller enn 840 Pro, men SSD-en har litt mindre levetid. Den er god nok til folk flest dog. God ytelse og pris.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...