Gå til innhold

[Løst] Fartsgrense moped. Noen som har god peiling?


Fulltronpet

Anbefalte innlegg

Hallo.

Jeg var ute å kjørte for noen timer siden. Jeg ligger i 80 sone på flat mark og en moped kjører inn på veien et lite stykke foran meg. Jeg nærmer meg en nokså bratt nedoverbakke og når jeg kommer til bakken så har jeg tatt igjen scooteren. Og samtidig starter en 70 sone i starten av den bakken og litt nedenfor er det en sving. Etter mine beregninger så skulle det ikke være noe problem å kjøre forbi. Så jeg starter forbikjøringen tidlig i bakken og det går fint helt til jeg kommer opp på siden av scooteren. Problemet er at scooteren bare øker og øker farten. Så jeg klarer med litt margin å komme forbi før det kommer motgående trafikk. Jeg stopper på en butikk etter noen minutter for å gjøre et ærend. Der kommer scooteren bak meg og stopper for å klage over kjøringen min. Han var vel 16-17-18 år. Du har vel ikke lov til å kjøre fortere enn 45 km/t sier jeg til han. Det er på flat mark det sier han. Og han sier at han har lov til å kjøre så fort scooteren klarer i nedoverbakker. Det var nå en snodig regel tenkte jeg. Det jeg har hørt er at man ikke skal overskride 45 km/t uansett. Samtidig sier han at han kom opp i 75 km/t når jeg kjørte forbi. Det måtte være når jeg var ferdig med forbikjøringen. Og litt artig når det er 70 sone der.

 

Så det jeg lurer på er om jeg har rett? Han har ikke lov til å kjøre over 45 km/t uansett om det er på flatmark eller nedoverbakke selv om scooteren klarer mer i nedoverbakker? Så om han har rett så kan jeg finne meg en moped/scooter som går 110 og finne meg en 110 sone med litt nedoverbakke og kjøre 110 på moped fullt lovlig. Høres veldig rart ut.

 

Det er vel noen der ute som har litt peiling på dette? Som for eksempel en kjøreskulelærer eller noen fra politiet kanskje.

 

Det er en liten bygd så jeg kommer til å møte på denne fyren igjen. Hadde vært gøy å ha noe å klæsse i trynet hans.

Endret av wassiboy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Pisspreik fra hans side. Om mopeden hans ruller opp i 50-55 km/t kan han ikke noe for det (for det skjer), men alt over 60-65 på nyere mopeder tilsier at det er trim.

Fartsgrensen er 45 km/t, enkelt og greit.

Han kan vel noe for det om han er klar over at han kjører over 45. Vet at de fleste speedometer viser fei, også på bil. Men det er vel din plikt å finne ut av om du faktisk kjører 45.

Lenke til kommentar

Han stoppet faktisk for å krangle? jøsses!

 

I nedoverbakker husker jeg at jeg låg på opp i mot 80 på min gamle scooter, men jeg trodde ikke det var lovlig overhodet.

Uansett skal man vell hjelpe trafikk som prøver å kjøre forbi. Å gi mer gass skaper farlige situasjoner da du blir liggende unødvendig lenge i motsatt kjørefelt.

Lenke til kommentar

Som Jofred sier så var det moped/scooter-fyren som skapte en farlig situasjon der. Hadde han hatt noe som helst vett i skallen så hadde han slakket av gassen/bremset for å slippe deg forbi. Hjelper ikke stort at han har "lov til å bryte fartsgrensen i nedoverbakke" når han likevel blir en trafikksperre så fort nedoverbakken er over. At han drar det så langt som å klage på DEG blir nesten litt for latterlig. Personlig hadde jeg virkelig ikke klart å ta det seriøst.

Lenke til kommentar

Se for deg denne loven §2-3

 

Moped: Motorvogn med to hjul (motorvogn gruppe L1e) eller tre hjul (motorvogn gruppe L2e) som har en høyeste konstruksjonshastighet som ikke overstiger 45 km/t og som har motor som oppfyller vilkårene angitt i annet eller tredje avsnitt. Motorvogn med to hjul som har motor med slagvolum som ikke overstiger 50 cm3 dersom den har forbrenningsmotor, eller maksimal kontinuerlig nominell effekt på høyst 4 kW hvis den har elektrisk motor.

NB ! I utforbakke er loven opphevet pga tyngdekraften (hilsen kongen)

 

Seems legit :dremel:

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Det kan du få. Siden min kjørelærer så klart og tydlig at det ikke er fartsgrene med moped nedover.

Dette er anekdotisk på det beste, og langt fra noe konkret bevis. Om det er noen som driver med kanskje til tider litt for mye kjønnsvurdering, så er det kjørelærere. De tar jeg ikke som noen autoritet hva kjøreregler gjelder, selv om de gjerne skulle vært det.

Lenke til kommentar

Det kan du få. Siden min kjørelærer så klart og tydlig at det ikke er fartsgrene med moped nedover.

Da bør du anbefale kjørelæreren din å dra tilbake til skolen. Det hjelper nok ikke å si «kjørelæreren min sa det var lov!» hvis du blir stoppet av politiet for å kjøre i 80 km/t på en moped nedover en bakke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...