Gå til innhold

kommer jeg inn i medisinstudiet med dette snittet ?


Silje 12

Anbefalte innlegg

Hei, :)

 

Jeg går i tredje klasse nå(studiespesialisering) og jeg vurderer at jeg slutter dette året med snitt 5.44 med tillingspoeng.. og jeg lurer bare på om det er mulig å komme inn i medisin i Norge, eg vet at snittet for å komme inn er høyere enn det eg har,, men er det noen som kommer inn med litt lavere snitt ??

 

tusen takk på forhånd for svar ;))

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ut ifra fjorårets poenggrenser så er det usannsynlig at du kommer inn. Om du søker i utlandet kommer du nok inn.

 

Hvis du er villig til å jobbe hardt, så anbefaler jeg deg å ta opp de fagene du trenger for å få høyere snitt som privatist mens du ennå går på skolen. Da har du fortsatt førstegangsvitnemålet i behold. Klarer du i alle fall å dytte deg opp til 5,6 - 5,7 så kan du ta ett eller to år på et annet studie. Da vil du få 2 alderspoeng per år, og 2 tilleggspoeng per år for studiet.

Endret av Vannlinjen
Lenke til kommentar

Man kan vel kanskje komme inn med så lavt snitt hvis man søker i den nord-norske kvoten ved UiT? Ellers er vel snittet ditt høyt nok til å komme inn i Norge, men kun etter at du har samlet omtrent alle tilleggspoengene man kan få.. Altså, Oslo høst er jo høyest i Norge (68 poeng i år). Med alle poengene trenger man bare et snitt på 5,4 for å komme inn. Men det er jo kjipt å vente bare for å få alderspoeng..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tror at annonymous mente at hun ville ha slitet med å få 5,6 i snitt med tanken på at det siste året er ikke det letteste. En dårlig dag på eksamen kan være truende men ellers med litt disiplin, viljekraft og flaks KAN hun komme inn. Men som sagt, de fleste ville ha slitet.

Men når hun allerede har et snitt som er langt over gjennomsnittet regner jeg med at hun er bedre enn folk flest. Burde ikke være noe problem!

 

Skyter ut noe forslag her, men er usikker på om det er lov, så fyr løs om det er feil! Hun kan vel også ta opp fag som privatist før hun slutter på vgs? Så lenge fagene blir tatt opp før hun slutter på vgs til normert tid vil de vel fremdeles telle på førstegangsvitnemålet? Det var vel lov tidligere, men mener å huske at det var forslag til en lovendring som forbød dette. Vet ikke om denne er satt til verks enda.

Endret av yeidof
Lenke til kommentar

jeg fikk ikke på langt nær så gode karakterer som einstein her men 5,6 er en ganske vanlig gjsnitt karakter. halve klassen min på vg fikk det snittet

Joda. Tror du 5,6 er vanlig gjennomsnitt kommer du nok til å bli overrasket over realiteten. Gjennomsnittet er vel nærmere 4,0 eller lavere. Har ikke noen kilde på dette akkurat nå, så tar forbehold om feil.

Lenke til kommentar

Nedre poenggrense i Oslo i år var 59,4 på primærkvote, ordinærkvoten var på 67/68 poeng. Så vidt jeg vet er det ingen universiteter i Norge som har lavere enn 55 poeng som nedre poenggrense. SÅ jeg vil si at det er ganske så umulig å komme inn med 54,4 poeng på primærkvote. Men selvfølgelig, står du på vil du komme inn til slutt.

 

Rett gjerne på meg hvis jeg tar feil. :)

Endret av StilleVann
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...