Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Kan hjemmebrygget vin ha metanol?


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Etter å ha googlet litt:

 

Ja, vin vil inneholde metanol. Det samme gjelder flere andre drikker, som eplejuice.

 

Nei, det er ikke nok til å føre til blindhet eller død.

 

Det er et potensielt problem med hjemmebrent fordi metanolen konsentreres og kommer ut av utstyret før etanolen. (Hjemmebrennere kaster derfor gjerne den aller første delen av "produksjonen".)

 

 

Jeg har vanskelig for å tro at det er mye å tjene på å bevist tilsette metanol til sprit som skal drikkes. Metanol i ren form er rimelig giftig, så det skal ikke mye til før de få ekstra kronene fører til en stor politisak.

 

Den mest plausible forklaringen på metanol i smuglersprit er nok at noen har forsøkt å fjerne metanolen fra etanolen i billig masseprodusert "industrisprit" (som er ment å være udrikkelig), og ikke fått det til.

Endret av Ståle Nordlie
Lenke til kommentar

Metanol kommer fra treverket man bruker til bålene under hjemmbrent tanken og kan derfor blande seg og forurense alkoholen, det kommer ikke fra det du putter i tanken og kan være giftig om du får nok av den "tredampen" i beholdern med hjemmbrent

 

Bruker du gass,elektrisitet til og lage selv er ikke dette noe problem og lager du lite av gangen får du aldri nok metanol til at det er giftig med mindre noe går virkelig galt. Igjen så er det bare de som brenner utrolig store mengder med tre for og produsere hjemmbrent dette er en bekymring.

 

Skal du foresten lage metanol kan du ta en en stålboks med ventilering til damp og kun "supervarme" treverket til det damper, det er tresprit, Du fanger dampen fra treverket og kjøler det ned, Da får du metanol

Endret av Eriksendrul
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...