Gå til innhold

Ha en fortsatt fin dag!


Budeia

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det kommer vel an på hvem som sier det.. Man kan jo si "ha en fortsatt fin dag" til en gretten kunde siden det er tydelig at vedkommende ikke har en fin dag, og da kommer kanskje vedkommende i bedre humør.

 

Men jeg vet ikke, det kan være humør har noe å si for de fleste. Det at ordet fortsatt er med, da regner jeg med at kunden har hatt en fin dag, og at selgeren ønsker at de fortsatt har en fin dag.

 

Det var kun noen tanker fra min side, men som Glennski sier, så er det nok innlært.

Lenke til kommentar
  • 9 år senere...

En veldig gammel tråd men fortsatt like aktuell.

Om man sier "ha en fortsatt god dag" eller bare "ha en god dag", så er dette stort sett byttet ut med "Ha en fin dag videre", så tror jeg dette er en generasjonsgreie.

Selv er jeg innlært som både kunde og tilbyder/selger å bruke "fortsatt", eller bare "en god dag". Det høres bare galt ut med ordstilling en, "en god dag videre".

Uansett så får jeg ikke noe hang up av slikt. Det er vennligheten, at man har øyekontakt og at man blir sett, som betyr noe. 

Argumentet om at det ikke er sikkert at hen har hatt en god dag faller vel på sin egen urimelighet da hen kanskje skal oppleve noe vondt senere på dagen. Altså, man kan ikke ta på seg ansvaret for ikke å støte noen med det som er ment som en hyggelig melding.

Med andre ord, mottaker av ønsket om en god dag har også et ansvar for å forstå det som det er ment og ikke la seg bli krenket over slikt.

 

 

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...