Gå til innhold

Kjøp av bolig som student


Mickymicky

Anbefalte innlegg

Hei. Er en 18 åring som starter i 3.klasse på videregående til høsten og til det så ønsker jeg å kjøpe meg en leilighet. Har ingen jobb men har omtrent en halv million i egenkapital. Ønsker å kjøpe noe eget men på dette området både vet og kan jeg ingenting. Annet enn at prisene er veldig høye (rogalandområdet). Det står mellom å leie, som ikke er veldig aktuelt og å kjøpe meg noe. Har heller ingen jeg kan kjøpe sammen med.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som han over sier, hjelper ikke at du har egenkapital uten god nok inntekt. Og god nok inntekt vil du ikke klare å få ved å jobbe ett par kvelder i uka på Shell heller desverre.

 

Du må nok bare leie frem til du er ferdig med skolen og kommer deg ut i fast jobb, thats life. Ingen som kjøper bolig når de går på videregående, enkelt og greit.

Lenke til kommentar

Er en del studenter som faktisk får kjøpt, kjenner noen der 1 er student mens den andre jobber i ett "lavtlønnsyrke" som har fått lån på 1,5 M... tipper da at kausjonist på hele lånet er det som kanskje er løsningen.

Ja det er jo en helt annen situasjon. Da er det jo faktisk noen med fast jobb.

Kausjonist per dags dato, blir kun brukt til sikkerthet for egenandel nesten. Kanskje kan man få litt ekstra lån også, men ikke mye forskjell.

Lenke til kommentar

500 000 kr i EK er bra hvis man kjøper rett over 1 Mill, tror det skal være mulig men man får da bare små hybelleiligheter rundt 20 m2. Baserer det på prisene i Trondheim som jeg tror er sammenlignbare med Rogalandsområde.

 

Legger du frem ett fint regnskap til banken der du viser at 5-6-700 000 kr i boliglån faktisk er mulig å betjene som student samtidig som du får kausjonist på hele lånet tror jeg ikke det er noe problem.

Lenke til kommentar

Ja det er jo en helt annen situasjon. Da er det jo faktisk noen med fast jobb.

Kausjonist per dags dato, blir kun brukt til sikkerthet for egenandel nesten. Kanskje kan man få litt ekstra lån også, men ikke mye forskjell.

 

Sitasjonen for han/hun som ikke har jobb er ganske lik situasjonen til TS.

 

Vedkommede som har jobb har kausjonert for 200 000 kr ish for den andre og foreldrene har kausjonert for resten. De er ansvarlig for hver sin del av lånet... så egentlig har den som er i jobb ansvar for nesten 1 Mill.

Endret av Nasciboy
Lenke til kommentar

Jeg slenger meg med i denne tråden selv om jeg har et annet utgangspunkt.

 

Jeg er ferdig som student nå, og søker jobber. Skal på jobbintervju til uka, og planlegger å kjøpe meg bolig når jeg får en fast stabil inntekt. Om jeg får jobben, vil jeg være på leting etter bolig umiddelbart - i alle fall fra nyåret.

 

I utgangspunktet har jeg en betjeningsevne som er ganske god, men per nå har jeg en kredittkortgjeld på snaue 8000 kroner som jeg neppe får nedbetalt før om et par-tre måneders tid grunnet noen reisebestillinger som er blitt gjort i sommer. Ikke at det er noe stort problem, men hvor mye innvirkning kan det ha på om jeg får ja eller nei på boliglån?

 

Jeg har ikke mer enn 70.000 egenkapital på BSU, men har foreldre som kan stille som kausjonist ved førstegangsskjøp slik at jeg kan få tjent opp BSUen en god del. Jeg ser for meg et totallån på 1.500.000 kroner, og summa sumarum - hvordan er mulighetene mine for å få lån?

 

PS: Kredittkortet står i samme bank som jeg vil ta opp lånet i.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Selvfølgelig ser de på din betalingsevne selv om du har kausjonist.

Det er tross alt du som skal betjene lånet, ikke foreldrene dine, vist ikke kunne de jo like greit kjøpt leiligheten selv til lillegutt :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...