Gå til innhold

Mest dyrevennlige parti?


Anbefalte innlegg

Ja, og der har du nok essensen i det - "så langt det er praktisk mogleg innanfor dei økonomiske ramane." Der begrenser man seg fort ganske heftig, og innrømmer at økonomi og menneskelige interesser alltid må komme først, deretter dyrenes.

Jeg sier ikke at SP er alene om dette synet, men det er et fryktelig dårlig grunnlag å kalle SP "best" på dyrevelferdspolitikk på.

Det er nett difor matvareprisen ikkje bør ned, men heller den andre vegen. Betre økonomiske ramar for bønder gjev betre dyrevelferd. Heller ha 25 høns på tunet enn 1000 høns innandørs, men fyrstnemnde løner seg berre ikkje økonomisk. Sjølv om det gjev mykje betre dyrevelferd og aukar trivselen for dyra.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis matvareprisene skal finansiere en inntekt til bonden 25 høns som er til å leve med kommer de færreste i Norge til å ha råd til mat fra nevnte bonde.

Det skal være en liten mulighet for å sette minstepriser for innkjøp til foredlingsbedriftene (det samme som gjøres med fisk av råfiskelaget) og makspris for utsalg i butikk. Dog er marginene relativt små i den bransjen så det er nærmest ubetydelige summer for småbonden så fremst prisene i butikken ikke går opp, og jeg personlig syns prisene på norsk mat er høye nok som de er.

Med andre ord, det skal være fult mulig å drive kommersielt uten tilskudd, subsidier og annen innblanding fra myndighetene samtidig som man har et dyrehold som ivaretar dyrenes velferd.

 

Bøndene lever i sinn egen lille boble der de innbiller seg at de skal leve av jorda, mens vi andre tullinger skal jobbe og slite for pengene våre.

Endret av Nedward
Lenke til kommentar

Om man vil få igjennom god dyrevern-politikk, og man vet at det sannsynligvis blir en borgerlig regjering; så har man mest å tjene på å styrke Venstre. :)

Høyre har store problemer med MdGs oljepolitikk, og vil ikke klare å samarbeide står det i avisen. Venstre derimot har ikke en så ekstrem miljøpolitikk som MdG, og vil dermed kunne samarbeide med Høyre, og er det eneste partiet som da vil kunne klare, med støtte i befolkningen, klare å få til noe bra for dyr, og mange andre gode liberale ting. =)

Lenke til kommentar

Det er utilgivelig å torturere dyr, men landet er mer enn dyr. Når dyra har det godt så har vi behov for mer enn det. Partier som fremhever en sterk sak, er partier som man må klø seg i øret til, ikke det at venstre nødvendigvis er dårlig på noe, men et parti må være godt på alt, ellers så er det ikke et godt parti.

Endret av LonelyMan
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...