Gå til innhold

Mest dyrevennlige parti?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tror ikke du finner noen som har noe spesifikt om dyrevelferd i så måte. De fleste har nevnt det, og alle skriver ting som "God dyrevelferd er viktig for å skape tillit til norsk landbruk".

 

Så vidt jeg kan se er de partiene som går lengst i dyrevelferden SV, Venstre og Miljøpartiet de grønne. De vil forby pelsfarmer. Andre partier virker å ta en linje der de vil ha det lovlig, men ha et regelverk som skal sikre dyrenes velferd.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tror ikke du finner noen som har noe spesifikt om dyrevelferd i så måte.

Jo... Venstre...

 

 

Så vidt jeg kan se er de partiene som går lengst i dyrevelferden SV, Venstre og Miljøpartiet de grønne.

 

De vil forby pelsfarmer. Andre partier virker å ta en linje der de vil ha det lovlig, men ha et regelverk som skal sikre dyrenes velferd.

Venstre var det eneste partiet i mot pelsdyrnæringa, blant annet.
Lenke til kommentar

Her er en del artikler fra Venstre som da har stort fokus på dyrevelferd (større enn de andre);

 

http://www.venstre.no/artikkel/21043

 

Dyrevelferd må settes først

http://www.venstre.no/artikkel/37357

 

Tid for å avvikle pelsdyrnæringen

http://www.venstre.no/artikkel/45759

 

 

For å ikke lage en alt for lang liste, så kan du se søkeresultater på Venstres sider her;

http://www.venstre.n...ing=dyrevelferd

 

 

Bare for å vise hvor engasjerte Venstre-folk er når det gjelder dette temaet.

 

Venstre kaller seg liberalistisk, vil tvinge en næring til å legges ned. Når ble tvang liberalistisk?

Sosialliberalisme er ikke klassisk liberalisme og skal ikke forståes som det.

Når du her snakker om liberalisme, så snakker du om den klassiske, ikke den sosiale formen for liberalisme. Her er det nemlig rom for at myndighetene kan forhindre at f.eks. statsfinansiert dyreplageri i stor skala finner sted...

 

Sosialliberalismen er en form for liberalisme hvor man tar hensyn til mennesker og dyr...

Noe som ikke kan sies om den klassiske....

 

Uansett så skyter du deg selv i foten: meget store deler av FrPs politikk er alt annet enn liberalistisk. Partiet er et populistisk parti som ikke først og fremst bygger politikken sin på liberalismen, men på opinionen innad i partiets rekker. Og det er stort sett når det gjelder økonomi at de er liberalister, ikke på det sosiale plan: her er de særdeles autoritære og overformynderske...

 

Liberalismen i seg selv har ingen lover mot dyreplageri, da liberalismen understreker at det bare er mennesker som kan ha rettigheter, og ikke dyr. Dyr har med andre ord ingen rett til beskyttelse, i følge (den klassiske) liberalismen, som da FrP påstår seg å være tilhenger av, men som det egentlig kun er DLF i Norge som er tilhengere av. (...)

 

 

Dessuten, min gode mann, så er liberalismen i mot alle former for statlig subsidiering. Pelsdyrnæringen i Norge er som vi vet: Subsidiert. Du og jeg som skattebetalere må betale for det enten vi liker det eller ikke... Venstre vil fjerne denne subsidieringa å bruke pengene på blant annet; sykehus, skoler og lærere i stedet (...) og ting som vi faktisk har nytte av, og som ikke plager noen...

Endret av turbonello
  • Liker 1
Lenke til kommentar

FrP er et av få partier som ønsker dyrepoliti, som da gjør sånn at pelsdyrnæringen fortsatt kan eksistere, men da under litt mer verdige forhold.

Det er forøvrig nok med helt vanlig politi som da bryter inn når lovbrudd skjer.

Eget dyre-politi vil være overflødig.

 

http://www.venstre.no/rogaland/sola/artikkel/46414

Endret av turbonello
Lenke til kommentar

Det er ikke helt sant, Miljøpartiet de grønne er også det.

 

Her kan du lese mer TS: http://www.mdg.no/po...a-a-a/dyrevern/

OK.. Men av partiene på stortinget så var det Venstre som er det eneste partiet som var i mot.

I det senere så har noen endret politikken sin, grunnet den økende interessen for temaet blant folk. (Populistisk).

 

Uansett så er MdG og Venstre svært like når det gjelder det meste. Forskjellen på dem er at MdG er mye mer ekstreme, og er villige til å gå veldig mye lenger enn Venstre som da er et mer moderat parti. Dette går som regel på bekostning av friheten til folk. I denne sammenhengen så vil MdG redusere Nordmenns kjøttforbruk, og sørge for at vi blir vegetarianere alle sammen...

 

Sitat fra MdG:

"For at dyrs behov skal kunne ivaretas må forbruket av kjøtt reduseres. Vi vil fremme vegetariske alternativer og legge ned opplysningskontorene for melk, egg og kjøtt til fordel for en næringsuavhengig informasjonstjeneste om mat og helse."

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Her ble jo du bombandert med venstre-propaganda så her har du en veldig fin oversikt (venstre kommer fortsatt godt ut, men SV kan jo være fristende hvis du er sosialist) http://dyrevern.no/Filer_pdf_doc_etc/velgerguide_dyrevern.pdf

Ja, den kilden er bra.

 

http://www.dyrsrettigheter.no/

 

Den nederste lenken her, er veldig god. Den beskriver alle partienes politikk på området. Hva de har tatt med og hva de ikke har tatt med osv.

 

http://www.dyrsrettigheter.no/menneske-og-andre-dyr/politikk-og-samfunn/hvordan-stemmer-jeg-dyrevennlig/

 

 

Så litt parti Venstre propaganda fra NOAH:

 

http://www.dyrsrettigheter.no/menneske-og-andre-dyr/politikk-og-samfunn/dyrevelferd-bryter-de-politiske-skillelinjene/

Lenke til kommentar
Har du mulighet til å svare på spørsmålet mitt?

Hvorfor blir ikke MdG med i en blågrønn regjering? De kan jo det? For eksempel en konstellasjon som ser slik ut: MdG, Venstre, Høyre, KrF...

 

Svar her om du har noe svar på det =P

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1434453&p=20848717

Lenke til kommentar

 

Virkelig ... SP, som har praktisk talt INGEN uttalt politikk på dyrevelferd, og uansett i alle tilfeller setter bøndenes interesser først?

Joda, men eg ser at det ikkje kjem så tydeleg fram. Hovudinteressa til bøndene er at dyra skal ha det mest mogleg, så langt det er praktisk mogleg innanfor dei økonomiske ramane. Også flest mogleg slakteri og naudslakt med effektiv og skånsam avliving, slik at det blir minst mogleg ubehag for dyra.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Joda, men eg ser at det ikkje kjem så tydeleg fram. Hovudinteressa til bøndene er at dyra skal ha det mest mogleg, så langt det er praktisk mogleg innanfor dei økonomiske ramane. Også flest mogleg slakteri og naudslakt med effektiv og skånsam avliving, slik at det blir minst mogleg ubehag for dyra.

Ja, og der har du nok essensen i det - "så langt det er praktisk mogleg innanfor dei økonomiske ramane." Der begrenser man seg fort ganske heftig, og innrømmer at økonomi og menneskelige interesser alltid må komme først, deretter dyrenes.

Jeg sier ikke at SP er alene om dette synet, men det er et fryktelig dårlig grunnlag å kalle SP "best" på dyrevelferdspolitikk på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...