Gå til innhold

Gå ned i vekt/bli tynnere


Gjest Slettet-lYlo5C

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-lYlo5C

Jeg er en jente på 17 år som ønsker å gå ned noen kilo, eller iallefall miste litt fett. I følge bmi-kalkolatorer blir jeg betegnet som undervektig, og jeg føler det er vanskeligere å gå ned i vekt hvor mindre man er?

Uansett, er det noen som har noen treningstips eller tips til mat som er sunn og kan hjelpe meg med dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

http://www.sunnjenteidrett.no/spiseforstyrrelser/Sider/Spiseproblemer.aspx

 

Det beste rådet er å ta utgangspunkt i overnevnte link, og ikke la deg påvirke av eventuelle svar her. På en generell basis så holdt jeg et par foredrag for idrettslag ( jenter ) denne våren om ernæring og de spørsmålene de spurte deg, fikk også jeg. Nok engang : Ta utgangspunkt i overnevnte link.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-lYlo5C

Jeg har absolutt ikke problemer med mat eller har et usunt forhold til kroppen min. Jeg er ikke sånn undervektig at det er farlig eller at noen reagerer på at jeg er tynn. Det viktigeste er ikke å gå ned i vekt egentlig, men bare miste litt fett fra magen og hoftene.

Lenke til kommentar

Tar litt copypaste fra Den Store Treningstråden! :)

 

 

Neineineineineineinei! Ikke anbefal en 16 år gammel jente som ikke er overvektig i det hele tatt å prøve PSFM. Det er IKKE nødvendig. Veldig kort, jente på 16 år: jeg tror at det du egentlig vil er å stramme opp her og der. Da hjelper styrketrening, gjerne tung styrketrening som Stronglifts 5x5 (www.stronglifts.com). Det er et supert nybegynnerprogram, og kan brukes i mange mange år. Før du begynner å stusse på meg, så kommer du IKKE til å ende opp som bodybuilder-kvinnene, men du vil få en mye mer oppstrammet kropp, bedre holdning, strammere rumpe og lår og alt det der som du antageligvis har lyst på. Så er det maten. Kort sagt er det kcal inn vs kcal ut som gjelder for Ola og Kari Nordmann. Dersom du likevel vil ned i vekt, er et høyt proteininntak (gjerne 2.5-3g pr fettfri kroppsvekt i kg). Høyt proteininntak metter lenge. Om du har lyst til å lese litt om kosthold kan du ta en titt her (link). En del å lese, men verdt kunnskapen.

 

En like viktig link, som kanskje passer ekstra godt i ditt tilfelle: Hva du må gjøre når du ikke går ned i vekt på lite mat og mye trening Her (link) kan du regne ut til BMR (Basal Metabolic Rate - hvor mye energi kroppen din bruker på å holde deg i gang på en dag). Hvis du ikke vil gjøre det selv, kan du bruke kalkulatoren her: link. Legg deg ca 500kcal under dette, som er lik 3500kcal i uken - dette tilsvarer ca 0.5kg fett fjernet i uken. Høres lite ut, men det er 2kg fett i mnd, og 12kg fett på et halvt år. Nå har ikke jeg tid til å kommentere kostholdet ditt direkte, men nei, du spiser ikke sunt. Du spiser det folk kaller et "vanlig sunt norsk kosthold", og det kommer du ingen vei med. Tips til proteinrik mat er egg, melk, kylling og andre fjærkre, fisk (tunfisk er billig) osv. Dersom du vil drikke brus og sånn til helgen er det helt ok, men light-bruser er ikke så farlig som folk skal ha det til. Som artikkelen så fint sier; vann er den beste tørstedrikken, men om du absolutt vil drikke brus så er det ingen problem å bytte ut vanlig brus med en light-variant. (link) Grønnsaker er bra. For å sette det på spissen - du blir MYE mettere av å få i deg 900 kalorier av brokkoli enn av 900kcal fra olivenolje. Olivenoljen trenger du bare en dl av, så har du nesten 1000kcal. Skal du ha 900kcal av brokkoli blir du sittende en stund for å proppe det i deg.

 

Kort oppsummert: det du vil er å stramme opp og kanskje fjerne bittelitt av fettet. Det oppnår du gjennom å trene tung styrke, og spise NOK mat. For fettnedgang ville jeg hatt et relativt høyt proteininntak, og så kan du legge deg ca 500kcal under din BMR.

 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-lYlo5C

Tusen takk for bra svar!

bortsett fra det ikke er noen link i de parantesene det står link hehe

 

Vil nok en gang gjøre det klart at det er ikke vektnedgang som egentlig er det viktigeste for meg, men vil ha en strammere kropp.

Endret av Slettet-lYlo5C
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-lYlo5C

Litt av problemet er at jeg ikke vet hvilke metoder som fungerer bra. Jeg leser hele tiden så mye om at ditten og datten ikke er bra og blir til slutt veldig usikker! Har fks lyst til å få strammere rumpe, men ikke større lår:S

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...
  • 1 måned senere...

Trene kondisjon for å forbrenne fett (jogging, svømming, gå turer, osv.) Da får du en slankere og sprekere kropp til slutt.

 

For å få strammere rumpe som du sier, så må du bygge litt muskler, slik at den virker fastere, dvs at du må trene styrke. For rumpe/lår/hofter gjelder styrkeøvelsene knebøy, både med kroppsvekt og med stang, utfall, markløft, gå/jogge i motbakke, osv. Det finnes en myriad av øvelser for bein. I treningen er det også veldig viktig å passe på å trene hele kroppen, og ikke bare noen muskelgrupper, siden ubalansert trening kan føre til dårlig holdning og unaturlige proposjoner, samt at balansert trening forebygger skader man kan pådra seg av tunge løft.

 

Når det er sagt at styrketrening er en viktig faktor for oppstramming, så er det også viktig å passe på å undersøke om styrketrening er sunt for deg, dvs om du har dårlig rygg og/eller dårlige knær så vil det gjøre mer og kanskje uopprettelig skade enn det gjør godt.

 

Et balansert kosthold må heller ikke undervurderes, spis mye frukt og grønt, og grovt brød for karbohydrater, og fisk, nøtter, kylling, egg, osv for proteiner. Fett trenger du ikke tenkte på.

Endret av Pliscin
Lenke til kommentar

Trene kondisjon for å forbrenne fett (jogging, svømming, gå turer, osv.) Da får du en slankere og sprekere kropp til slutt.

 

 

Hvis hun allerede er undervektig, men skinny/fat som man kan si, så burde hun heller da trene hard styrke enn å jogge. Fordi hun vil miste fett, men få muskler så hun vil se mye bedre ut enn om hun bare jogger å blir ett skjelett.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-182691

Jeg støtter Repulsive, uansett hvor hardt og bra du trener vil du enkelt kunne stoppe før du får de såkalte musklene du er redd for. Kondisjonstreningen kan du kombinere som oppvarming til styrketreningen, gjerne 10-20 minutt med jogging, cycling eller trappeløping. Deretter vil du trene så hardt og eksplosivt du bare klarer i styrkerommet. Til slutt, eat clean.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...