Gå til innhold

HJELP? Lønn 15 dager for sent, rettigheter?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Tidligere denne måneden sa jeg opp jobben min og ventet siste lønnsoppgjør og feriepenger (begynte i jobben i februar) i dag, da vi får lønn den 30. i hver månede, men den 30. er på en søndag.

 

Jeg fikk ikke lønn i dag, men de andre på jobben har fått. Jeg har over tid vært i minimal konflikt med sjefen og da jeg i dag spurte henne hvorfor jeg ikke fikk lønn så sa hun at jeg ikke hadde en utfyllt timeliste med navn på. Da jeg alltid går over timelistene mine siste dag før de sender dem inn, i dette tilfellet siste dag før oppsigelse, er jeg hundre prosent sikker på at jeg hadde en timeliste fyllt ut og med navnet mitt på. Men den ble ikke sendt inn fikk jeg beskjed om i dag. Hun fant "plutselig" en timeliste uten navn og sendte den inn i mitt navn. Jeg vet ikke om det er riktig og ser på det som svært sannsynlig at jeg får mindre penger enn jeg har jobbet for.

 

Greit at det med timelister kan bli påstand mot påstand, men hvis sjefen ikke fant timelisten min på innsendelsesdagen, hvorfor fikk ikke jeg beskjed for at jeg kunne ordne opp i det? Er det feil av sjefen å ikke gi meg beskjed? Jeg nevnte til henne at det er en uke siden de sendte inn timelistene og det ga henne mye tid til å gi meg beskjed, hun svarte at hun hadde sendt de inn for to dager siden.

 

Det er greit, men hvis de andre venter to dager, hvorfor må jeg vente to uker? Jeg spurte sjefen om dette og hun forandret det brått til at hun sendte de inn på mandag. Ikke bare løy hun, men jeg må fortsatt vente alt for lenge.

 

Hva kan jeg gjøre? Jeg sitter fast på feil side av landet og må komme meg hjem, jeg har husleie å betale samt skolepenger i tillegg til at jeg har lånt en del penger av moren min for å komme gjennom den siste delen av denne måneden. Det er uaktuelt å vente til den 15. juli, har jeg ingen rettigheter?

 

EDIT: Samtalen foregikk på sms, da hun ikke ville svare på telefon. Jeg har heller ikke fått oppsigelse som jeg har blitt lovet, det er nesten tre uker siden jeg leverte oppsigelse. Til slutt sa hun at hun leverer problemet til lønning og at hun sier ifra på mandag. Dersom jeg ikke hører fra henne på mandag så ser jeg ingen annen utvei enn å gå videre med saken. Jeg vet bare ikke hvordan?

Endret av TeyanaJoy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Link til NAV sine informasjonssider.

 

Du må egentlig bare satse på at pengene kommer inn på mandag, eller at du får noen form for utfyllende informasjon den dagen. Om pengene uteblir er det ingenting du kan gjøre for å få penger med et knips. I alle fall ikke det jeg vet av.

 

Jeg har ikke fått lønnslipp så tror virkelig ikke at de kommer inn på mandag. Det er standard prosedyre å få lønnslipp siste virkedag før lønning. Jeg så litt på linken du ga meg og søkte litt selv, og vurderer å skrive et brev til henne hvis ikke jeg får en klar, nærliggende dato på mandag. Men systemet der var dårlig og jeg vet ikke hvor mye penger hun skylder, jeg vet bare at det er en del + feriepenger. Jeg tok mange ekstravakter den siste måneden. Blir så frustrert!

 

EDIT: Det er snakk om en stor bedrift men flere butikker over hele landet. Den aktuelle butikken er størst av alle de andre i landet og bør strengt tatt ha det beste systemet for lønning o.l.

Endret av TeyanaJoy
Lenke til kommentar

Du burde ikke gå fra jobben din siste dag før du hadde avklart at du får det du skal ha for å ha jobbet siste periode. Men siden du nå ikke jobber der, og din tidligere arbeidsgiver er lite villig å kommunisere, bør du si til sjefen hva du krever, gjerne med en form for bevis, og true med søksmål om du ikke får det du skal ha. Selv om du kanskje ikke har retten på din side, er mange villig til å gi det du krever fremfor å ta det til retten.

Lenke til kommentar

Du burde ikke gå fra jobben din siste dag før du hadde avklart at du får det du skal ha for å ha jobbet siste periode. Men siden du nå ikke jobber der, og din tidligere arbeidsgiver er lite villig å kommunisere, bør du si til sjefen hva du krever, gjerne med en form for bevis, og true med søksmål om du ikke får det du skal ha. Selv om du kanskje ikke har retten på din side, er mange villig til å gi det du krever fremfor å ta det til retten.

 

Ja, har sendt et påkrav nå og venter på at noe skal skje. Snakket med forliksrådet og de sa at jeg faktisk har rettigheter:) Håper i det minste på et forskudd.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hei folkens, da har jeg endelig fått inn rett lønn på konto.

 

Jeg måtte sende påkrav og si at jeg tok saken videre hvis ikke noe var gjort innen 8. juli. Påkravet inneholdt ikke timer, men total lønn jeg hadde regnet sammen. Da fikk jeg svar fra sjefen om at hun hadde sendt påkravet videre til lønningskontoret og at jeg ville høre fra dem. Lønningskontoret sa at sjefen hadde sendt inn en timeliste med kunn to arbeidsdager, selv da jeg hadde 8 fulle dager. Jeg svarte at det var uakseptabelt og at de skylte meg mye mer enn det. Innen de svarte meg igjen hadde visst sjefen "plutselig" sett at jeg hadde jobbet mer, men fortsatt ikke så mye som jeg faktisk jobbet. Jeg endte med å sende henne alle timene mine, i tillegg til ekstra for et kurs og overtid, og hun sa til slutt at det var greit, de stolte på meg og at de ønsket at saken skulle bli avsluttet.

 

Jeg regnet sammen ca 1000 mer enn jeg fikk inn, men jeg er litt usikker på om utregningen min er riktig. Nå må jeg bare finne ny leilighet, fordi huseier er ikke noe blid på at leien ikke er inne - en halv månede etter den skulle vært det! :mad:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...