Gå til innhold

[Løst] Ubuntu - finner ikke trådløst nett


Anbefalte innlegg

Hei.

 

(Jeg har installert Ubuntu for første gang i dag, på en gammel laptop, og har aldri brukt noe annet enn Windows før.)

 

Når jeg trykker på Wifi-tegnet oppe til høyre, kan jeg ikke finne noen trådløse nettverk. Jeg får heller ikke lagt til noen nettverk i Network Connections.

Jeg har brukt en Ethernet-kabel og lastet ned alle oppdateringer som var tilgjengelige.

Nettverkskortet er slått på.

 

Har googlet problemet, men jeg finner ikke noe som hjelper meg. (Og jeg skjønner veldig lite av det folk snakker om når det gjelder kommandoer i Terminal)

 

Noen som har en løsning på problemet, og kan forklare på en lettfattet måte hvordan man fikser det? :)

Endret av Daniel4323
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du finner ut hvilken nettverkskort som står i, så er det lettere å hjelpe. Forskjellige produsenter lager ofte trådløskort med samme chipset. Noen er bedre støttet i Linux enn andre. Om du åpner ett terminalvindu kan du se om du får ut noe fornuftig informasjon fra denne kommandoen.

 

lspci | grep -i network

 

Litt forklaring hva dette er. Den første kommandoen "lspci" lister ut maskinvareinformasjon på lydkort, skjermkort osv. Dette lager veldig mye tekst, derfor er den resterende delen av kommandoen lagt til "| grep...".

 

"|" kalles "pipe" blant linux folk. Den sier at resultatet fra lspci skal mates inn i ett annet program "grep". Grep er ett program som filtrer ut linjer som inneholder angitte ord, i dette tilfellet ser vi etter stikkordet "network". Grep kommandoen tar en parameter "-i". Denne sier bare at grep skal ignorere små og store bokstaver, slik at både "Network" og "network" er gyldige stikkord.

 

Grep og lspci kommandoen er helt adskilte programmer, men takker være pipe kan man gjøre ganske nyttige operasjoner ved å kombinere disse.

Lenke til kommentar

Dette kortet satt vel i min urgamle Dell Inspiron 7000 mener jeg å huske. Til å begynne med brukte jeg windowsdriver via ndiswrapper, og så kom det vel etterhvert støtte for å økse ut firmwarekoden fra ymse proprietære drivere og loade i linuxkjernen med fwcutter: http://linux.die.net/man/1/b43-fwcutter Men dette er årevis siden og hva som er trylleformelen i dagens Ubuntuversjon vet jeg ikke, men et kjappt googlesøk på "ubuntu BCM4311" gir deg denne siden https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/Driver/bcm43xx , ser ut som øksemetoden fortsatt er et alternativ ...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bra. Da har vi funnet ut noe viktig. Jeg har ikke ett slikt trådløs kort selv, så jeg vet egentlig ikke svaret du er ute etter. Men det går an å søke opp chipset og Ubuntu versjon (så man ikke får for mange utdaterte treff).

 

Sjekk:

http://lmgtfy.com/?q...+1+ubuntu+13.04

 

Første treff gav meg denne.

 

sudo apt-get remove --purge bcmwl-kernel-source

sudo apt-get install linux-firmware-nonfree

 

(Deretter restart maskin.)

 

Det er naturligvis litt skummelt å fyre avgårde første og beste treff fra Google, spesielt når kommandoen starter med "sudo" først. Dette betyr at kommandoen etter (dvs. apt-get) har superbruker-rettigheter. Men i dette tilfellet ser løsningen ikke farlig ut. Den bare avinstallerer en programpakke og erstatter den med en alternativ pakke. Om du har anledning å vente litt så kanskje noen andre erfarne linux brukere her har erfaring med Broadcom kortet og kan veilede deg trygt videre. Og så kan du lese andres erfaringer i tråden jeg linket til, det gir nok en god pekepinn om dette er verdt å prøve.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Da prøvde jeg

 

sudo apt-get update

sudo apt-get install firmware-b43-installer

 

først, siden det ikke var så "risky", men den virket ikke.

Så prøvde jeg

 

sudo apt-get remove --purge bcmwl-kernel-source

sudo apt-get install linux-firmware-nonfree

 

og da virket det. :) Nå finner den trådløse nett når jeg trykker på Wifi-tegnet oppe til høyre.

(Får ikke koblet til mitt eget nettverk, men det er nok av en annen grunn som jeg sikkert finner ut av :p)

 

Takker alle tre for svar! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...