Gå til innhold

Dreper hovedkortet rammen min?


Anbefalte innlegg

Jeg har bestilt rambrikker 2x4gb 1600MHz siden den ene av to rambrikker er blitt defekt. De gammle kjørte i dual channel på 1866Mhz så det jeg lurer på er om når jeg bytter ut til 1600MHz vil da hovedkortet være innstilt på 1866 og ta knekken nye 1600 når jeg setter de i?

 

Jeg lurer også på om jeg må kjøre de i dual channel eller heller sitte de side om side for jeg misstenker at den ene sloten på hovedkortet kanskje er defekt og dreper rambrikken siden dette er 3 gang jeg kjøper ny ram pga defekt brikke og bluescreens :(

 

Edit: Jeg satt den friske brikken i den sloten som den brikken som har blitt defekt sto i og kjørte en memtest86. Jeg fikk ingen errors på den brikken så da er det kanskje ikke sloten i hovedkortet allikevel?

 

Den nye ramen: http://www.komplett....aspx?sku=744179

Hovedkortet: http://www.komplett....aspx?sku=645915

Endret av lando calrissian
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Og så bør man jo ta hensyn til statisk elektrisitet om man vil ha sitt på det rette.

 

At du har kjørt på 1866 MHz før har nok ikke noe å si. Enten så kan det bli ustabilt som syar nevnte, eller så kan de bli stilt korrekt ved å sette i nye brikker.

Uansett. Det er jo ikke noe verre enn å resette BIOS før du starter maskinen.

Lenke til kommentar

Hmm, høres ut som rimelig dårlig strømnett uten at jeg kan si det for sikkert.

Husk at overspenningsvern ikke vil sikre deg mot noe minst like vanlig og farlig for komponentene, og det er for lav spenning. Altså en såkalt brownout.

Så for å være sikker på at PCen og utstyret for kvalitetsstrøm så trenger du en form for UPS, og vil da kunne holde oppe spenningen om den i korte tidsperioder faller ut, eller faller under grenseverdiene som jeg i farta mener å være noe rundt 212V på strømnettet vårt.

 

Dog så synes jeg det er rart at det bare har påvirket RAM-brikken hele tiden ...

 

Det KAN potensielt være feil i selve spenningsregleringen til minnebrikkene, men det er høyst teoretisk da jeg aldri har vært vitne til et slikt problem hvor MOSFET-ene gir feil duty-cycle. Nei, personlig tror jeg du har vært litt uheldig, men for all del, ta å mål spenningen der du bor, og om det er så ille at du til og med kan se lyset blinke i taket, så bør du nok vurdere en UPS.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...