Gå til innhold

18 teknologier som kan forsvinne


Anbefalte innlegg

 

Trodde de skjedde i fjor, batterilevetiden derimot...

 

Vis meg en skjerm som er like god å lese på som Kindle Paperwhite og som samtidig er glimrende å se film på. Vær så snill.

 

Forresten var det grusomt mye pissprek i denne artikkelen. Intet mer, intet mindre.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-82119

De store teknologiske utfordringene i fremtiden er etter mitt syn følgende:

 

01 -Sikkerhet.

Virus, malware, hacking, trojanere, spyware, spam osv skaper masse trøbbel og gjør alt usikkert. Nå er også fotoapparater med wifi utsatt for hacking fordi man IGJEN har lansert teknolkogi uten fokus på sikkerheten. Hvordan man best løser dette vet jeg ikke men det må både enorme straffer til for de som sprer dette bevisst og ikke minst produserer dette, ISPene på ha viltre som fjerner det FØR det når kundene, og alt fra OS til drivere, software osv må designes slik at de er vanntette sikkerhetsmessig.

En løsning på dette vil også øke kapasiteten enormt, både fordi man slipper lokale sikkerhetsprogrammer som stjeler ytelse og kapasitet, og fordi nettet flyter bedre om man fjerner spam og sikkerhetstrusler.

 

02 -Sikker identifikasjon.

Uansett om det er kjøp og salg, klager på kjøp, elektroniske valg osv så er det nødvendig å vite HVEM som bruker en PC. Om dete gjøres ved at alle tildeles et eget id nummer eller man bruekr fingeravtrykkslesere. øyeskannere eller hva som helst så MÅ man ha en løsning hvor man VET hvem som bruker den enkelte PC. Det er grunnleggende ved elektroniske valg, og det er nødvendig for å vite hvem som driver med netttrusler og sjikanerer folk, spammer, produserer virus osv.

 

03 -Ny batteriteknologi.

Her må både kapasiteten opp, sikkerheten økes, ladetiden ned og levetiden økes. Selv om man har den råeste mobilen med de ypperste spesifikasjonene må man kunne bruke den i uker om gangen. Dette har f.eks med at man skal bruke den som GPS i fjellet uten lademuligheter, og kunne bruke den aktivt fra man våkner av vekkerklokka på den, via streaming av TV og musikk, via epostsjekking og GPS bruk, til huskelister, ringing, surfing, filming, spilling og generelt tung bruk uten at den går tom for strøm. Mer strøm på mindre areal vil normalt øke risikoen for eksplosjoner når ting går galt, og høyere kapasitet betyr ofte lengre ladetid.

 

04 -Økt soliditet.

Selv om man ikke skal kjøre over ting med dampveivals så er det flott om man kan lage noe som tåler alt man utsetter dem for i dagliglivet. bruk i temperaturer fra 50 minus til 50 pluss, fall fra to meter, vanntett, støvtett, uknuselig og uripbart glass, skjermer som fungerer med våte fingre og beskyttelser som fungerer like bra selv etter to år med fikling. Har alltid drømt om en totalt tett mobil, dvs en mobil som bruekr trådløs lading og trådløs kommunikasjon (også til pc osv) slik at det ikke finnes luker å åpne for å plugge til kabler av noe slag.

 

05 -Hybridapper og programmer.

Det er utrolig sløseri å lage samme app i ulike versjoner for å få den til å funke med android, ios, windows phone osv og samme med mac og pc, og spillkonsollene også. Man er nødt til å blki enige om løsninger som gjør at man kan lage EN app, og så kan den brukes på alle dingser, på samme vis som man kan lage ETT program, og legge det inn på alle pcer uansett om det er win, mac, linux eller hva som er i den.

 

06 -Kopibeskyttelser, krav om å være oppkoblet til nett for å bruke f.eks spill osv må vekk.

En ting er at det alltid oppstår problemer når det ikke fungerer, andre ting er at man er på steder uten nett, og videre er det sløseri å kaste bort nettkapasitet fordi man tvinger folk til å være online når de ikke vil.

 

07 -Prisen må (fortsatt) ned for bruken.

Mobilt bredbånd må tilbys uten datatak, slik at man beholder hatighet uansett hvor mye man bruker det.

 

08 -Idiotien med at streamingtjenester deles opp i mange ulike tjester som "bare" koster x pr stk må bort. Slå spotify, wimp osv sammen og slå de igjen sammen med netflix, appletv, google tv, viaplay, og hva de enn kalles. La oss betale en fast sum på f.eks en hundrelapp eller to i måneden, og gi oss full tilgang til alle disse tjenestene fra EN app, EN nettside osv

 

09 -Frislepp på TV kanalene.

Slå sammen canal digital, viasat, altibox osv, fjern kanalpakkene og gi oss alt som finnes for f.eks 500,- i måneden. Administrasjon på et minimum, mindre utgifter da man kan dele på satelittutgiftene og alle blir fornøyde.

 

10 -Slutt å utvide alt med funksjoner bare fordi det er mulig.

Selv om man ønsker å brenne en DVD så slutt å få smarte ideer om å inkludere videoredigering, bilderedigering, en officepakke, spotify, skype og en spillpakke i samme installasjon. La oss få enklere programmer som gjør EN ting bra, fremfor 150 ting dårlig. Ikke ta utgangspunkt i at alle vil dele pornosamlingen med alle facebookvennene "fordi det er mulig". Ikke forvent at man vil dele med sjefen at man hører på den musikken man gjør på spotify. Ikke forvent at alle lengter etter å erstatte mus og tastatur med gestikulering bare fordi det er mulig. Få mer fokus på produsering isteden for konsumering. Skal man lage et regneark, skal ikke de funksjonene være bortgjemt bak delingsknapper med facebook, twitter, instagram og ip-telefoner.

Lenke til kommentar

Hvordan fjernes, stenges kobbernettet for telefonbruk i praksis tro?

 

Det er jo en del mennesker som kommer til å ha et savn etter det gamle. Blir det som med Riks-TV, at det tilbys bedre løsning til disse mot en tvungen utskiftning av utstyr?

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Hvordan fjernes, stenges kobbernettet for telefonbruk i praksis tro?

 

Det er jo en del mennesker som kommer til å ha et savn etter det gamle. Blir det som med Riks-TV, at det tilbys bedre løsning til disse mot en tvungen utskiftning av utstyr?

 

Telenor har sagt at de stenger nettet og folk får ordne seg selv så lenge de har mobildekning. Folk som bor i områder uten mobildekning skal få tilbud om andre løsninger, f.eks satelitttelefon eller IP-telefon.

 

Man må huske på at det er mye utstyr utenom fasttelefonene som bruker fasttelfonnettet. Trygghetsalarmer, boligalarmer, ISDN utstyr, fakser for de som bruker det, og mye annet.

 

Er skeptisk til om butikkene er klar for å ta imot titusenvis av kunder som venter til siste dagen med å gå over til mobil. Ser for meg at butikkene tømmes for mobiltelefoner og GSM adaptere.

Lenke til kommentar
Hvordan fjernes, stenges kobbernettet for telefonbruk i praksis tro?

 

Det er jo en del mennesker som kommer til å ha et savn etter det gamle. Blir det som med Riks-TV, at det tilbys bedre løsning til disse mot en tvungen utskiftning av utstyr?

Det er en del tv-kunder som mistet tv-signalene når bakkenettet ble digitalt. Jeg tviler på at Telenor tvinges til å gi 100% dekning til alle tidligere kunder, altså samme hvor avsidesliggende de bor og hvor dyrt og vanskelig det er å tilby noe annet. Mobilnettet dekker en svært stor andel av befolkningens bosteder og andelen vil nok øke ytterligere fram mot 2017.

 

Kobbernettet fjernes neppe fysisk fordi ADSL over de samme kablene fortsatt vil være et stort marked selv om telefonidelen kobles ut. Utkoblingen av telefonidelen skjer nok i sentralene. Først med enkel deaktiviering, senere med fjerning av utstyr.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...