Gå til innhold

kan noen forklare, eller vise til en nettside der det blir forklart hvordan man setter opp DNS server i ubuntu server 12.04, og koble den til domene?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

fant disse, men lurer på om det har noe å si at jeg lager det lokalt? og heller pare portforwarder de etterpå :)

 

Har ikke noe kompetanse på dette område, så kan ikke hjelpe deg stort mer enn Google kan. Nå får du ihvertfall en liten bump ;)

Lenke til kommentar

Det er noe uklart hva du egentlig vil. Er det å koble et domene til din IP så gjør du dette vanligvis via et kontrollpanel hvor du har kjøpt domenet. Har du fast IP trenger du ikke gjøre noe annet enn å peke domenet på IPen din. Har du dynamisk må du sette opp dynamic DNS, som f. eks no-ip eller dyndns. Dette krever ingen tradisjonell lokal DNS-server.

 

Er du interessert i å sette opp en lokal DNS-server, med en remote server som master og din som lokal, så krever dette enten at du finner en guide å følge, eller mer kunnskap om nettverk.

 

Eks., her ved EasyDNS som er enda en tilbyder av dynamic DNS.

 

Dynamicdns1.gif

Lenke til kommentar

Ser det blir snakket litt om dynamic DNS her. Noen av dere som vet om noen som tilbyr dette gratis mot egne domener? Tenkte å bruke dhclient, og oppdatere mot en eller annen tjeneste.

 

Irriterende her om dagen. Strømmen gikk på skolen, og alle serverne mine datt ned. Bootet opp med ny IP og alt måtte oppdateres i config. :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...