Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Anbefalte innlegg

Hei :)

 

Finnes det en form for lakk eller polering som kan lage speil i lakken? Har sett et par piler idag som har skilt seg ut (har ikke tenkt noe særlig på dette før jeg fikk meg bil selv :p), og de hadde nesten et slags sølvbellegg/speilbellegg over lakken.. Greier ikke å forklare bedre nesten. Men sinnsykt pent. Kan jo hende at det er lenge siden jeg har sett en helt renvasket bil og, skal prøve å vaske min i morgen. Har vært en mørk og møkkete vinter :p Men er det en spesiell lakk, eller et spesielt middel som kan skape en sånn effekt, hvis jeg var forståelig?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En blank svart bil vil i mangt tilfeller være "som et speil". Det viktigste er i såfall å våtslipe vekk "appelsinhud" for å få lakken jevn for så å polere med en grov polish med roterende poleringsmaskin og så en fin polish etterpå. Gjerne en mellomfin mellom grov og fin hvis man må det (for å fjerne kjørespor etter den grove komboen).

 

Dette er noe man helst bør sette bort til noen som kan det hvis men ikke er særlig kyndig selv på det området. Det er veldig fort gjort å gå gjennom klarlakken. :)

 

Hemmeligheten ligger i å fjerne all ujevnheter i lakken og alle vaskeriper. Det utgjør 98% av blankheten. Hva slags voks/lakkforsegling man legger oppå har ikke så mye å si.

 

Her er et bilde av bilen min (dette er etter en polishrunde, før dekkfornyer og plastfornyer i hjulbuene osv. Jeg har ikke våtslipt vekk appelsinlakk.):

IMG_6246.jpg

Endret av CFM
Lenke til kommentar

Dæven, ser nesten ikke at den bilen er svart :p Stilig :D Har du betalt noen for å gjøre det? Isåfall, hvor mye? Bilen min er blå, så veit ikke hvor mye det hjelper. Strengt tatt er den ganske grei i lakken nå, kan se om jeg får opp noe bilde i morgen hvis det er bra vær :) Polerte 2 ganger før vinteren, men er muligens litt for kaldt til å gjøre det igjen enda. Det var bare med vanlig Wax eller hva det heter.

Lenke til kommentar

Jeg tar bilen min selv. Bruker stort sett Scholl S3 Gold og S30+ når jeg polerer biler. Kommer helt an på lakken og hvordan den er å jobbe med. Skal du gjøre det skikkelig kan du glemme Biltema produkter og den grønne Turtle-voksen. De inneholder fillere som bare skjuler ripene en viss tid. Du kan lese mer om bilpleie og å polere her. :)

http://www.detailersclub.no/forum/

 

Lærer mye bra av å lese her:

http://www.detailers...show-and-shine/

 

Guide for maskinpolering:

http://www.detailers...maskinpolering/

 

 

Går fint med blå farge også. Her er et par bilder av en blå Avensis jeg har polert opp:

IMG_8528.jpg

 

Her har jeg våtslipt med p2500 papir og grovpolert opp med S3 Gold på gul Scholl pute og roterende maskin, har dog ikke fjernet appelsinlakk:

IMG_8495.jpg

Endret av CFM
Lenke til kommentar

Normalt sett rundt 2000-4000kr. Avhenger av hvor mye som må gjøres, hvor stor bilen er og hvor strøkent du vil ha det. Om du f. eks. bare vil ta en såkalt 1-stegs jobb eller vil ha 2- eller 3-stegs jobb. 1-stegs tar kun lette vaskeriper, men er raskere. 2- eller 3-stegs tar det meste av riper. En "entusiast" bruker 12-20+ effektive arbeidstimer på en slik jobb. :)

 

Små steinsprutskader går fint å gjøre noe med. Det og mindre hvite riper på siden av bilen kan fjernes ved å legge i lakk og så våtslipe vekk overskuddet eller bruke lakkhøvel. For så å polere opp etterpå. Da er skaden 99% fikset. :)

Endret av CFM
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Store horisontale flater er de verste å lakkere, det er derfor ikke uvanlig å droppe lakkering av taket.

Det er gjerne også lister eller annet skille mellom tak og resten av bilen som gjør at eventuell fargeforskjell ikke blir veldig synlig.

I mange tilfeller vil en runde med god lakkbehandling gjøre underverker

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...