Gå til innhold

Canon A 70 ikke så bra


Anbefalte innlegg

Enig med mlwirak i dennes test av Canon A 70

 

http://forum.akam.no/viewtopic.php?p=1192746#1192746

 

Jeg har blitt bitt av Canon A70 feberen som herjer.

Men en ting som er sikkert er at mitt gamle Fuji 2600 med 2.0 megapixler var ett mye bedre kamera. Da mener jeg billedkvaliteten. På PC`n er bildene mye klarere - mer detaljerikt - autofocusen er mye kjappere - fremkalling på papir hos eurofoto.no ble bedre. Vurderer sterk og skaffe meg ett annet kamera. Det er kun billedkvaliteten som teller for meg.

 

mlwirak skriver:

Det ser ut til å være objektivet som er problemet.

A70 har CCD og ikke CMOS-bildebrikke.

 

Hva er den store forskjellen?

 

 

mvh

tomy

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Ser på testen av Canon A 70 samt flere innlegg og sammenligninger.

Er A70 en gedigen fiasko? Hva er det som gjør at de har solgt dette så mye? Kjøper vi ikke ett kamera for å få best mulig bilder?

Jeg tok endel bilder i en håndballhall med lysrør i taket. Kunne ikke bruke noen av dem. Ingen bilder ble skarpe. Folk som var i bevegelse ble til lange slep. Jeg prøvde så godt jeg kunne å holde A70 helt i ro men uten godkjente bilder. Problemer med autofocus? Treg focusering?

Har dere noen andre erfaringer? Det er jo ett av Norges mest solgte kamera i år.

 

mvh

tomy

Lenke til kommentar

Hei, jeg har A70 og er meget godt fornøyd med det. Det er dog det første digital kameraet mitt, så jeg har ikke et stort sammenligningsgrunnlag. Men jeg synes bildene blir flotte. Jeg har printet ut bilder i 13*18 str samt fått fremkalt papirkopier i 10*15/10*13 str. Og de har blitt meget bra. Jeg kan nok være med på dette med at bildene ikke blir like "skarpe" som enkelte andre kameraer, men dette rettes lett opp i f.eks. PhotoShop (Unsharp mask). Tilbake til spm ditt. Tror nok at ved innendørs belysning/svak belysning så kobler automatikken inn blitz og 1/60 sec. Det er vel derfor at du får slep i bildene. Du får prøve å leke deg litt med de manuelle innstillingene.

Lenke til kommentar

tomy, inntil noen dager siden var jeg av samme oppfatning som deg.

da dro jeg på biblioteket og lånte boken "bedre bilder med digital fotografering", boken er knallbra for nybegynnere og finnes i mange biblioteker i det ganske land. (også en dansk bok "digital fotografi" er å anbefalle)

 

jeg får bedre bilder etter å ha fulgt noen enkle (men litt vanskelig å huske med det samme) råd. det jeg først og fremst har fokusert på er å bruke blitzen riktig og bruke under/over-eksponering.

Videre bør mange bilder gjennom (eventuell støyfjerning), kontrastkorrigering og "riktig innstilt" unsharp mask.

sitat: "pga. anti-alias filteret i alle digitale kameraer som gjør automatisk bildet mindre skarpt for å myke opp resultatet (pixlene er firekantet).... bla.bla.bla.... et biprodukt av dette er at bildet generelt mister kontrast og fargeklarket.

 

auto-funksjonen er likevel ikke så mye å skryte av, har prøvd med forskjellige fokus-innstillinger på auto. får bedre bilder ved å eksperimentere litt, noe som ikke burde vært nødvendig. (siden jeg bruker mange bilder og minutter på å ta et godt bilde.

Lenke til kommentar

Takk for svar.

 

Tror jeg kjøper meg ett kamere som jeg kun ved og trykke på

knappen får ett godt bilde med en gang. Gidder ikke sette meg inn i all verdens fotokunnskaper for å ta noen bilder. (min mening)

 

10*15 bilder hos feks eurofoto.no kutter toppen av bilde (ca 1.5 cm)

10*13 (er det digitale formate)gir deg hele bilde uten kutting eller sørgerand.

Når det gjelder eurofoto.no som ble vinner av TV2 sin test så er deres

billigste bilde på 10*15. Altså med kutting av øverste del.

Dersom du vil ha med alt av fotoet ditt (10*13) så koster bildene 1 kr mer pr stk. Da er de sikkert ikke best på pris alikevel.

 

Canon A70 er nok for de som vil sette seg inn i masse innstillinger og bruke en masse tid før hvert bilde mm.

 

 

Mvh

 

tomy

Lenke til kommentar

Jeg prøvde dette:

 

10 gratis bilder

 

Men de må ha gjort en feil for jeg fikk 10 av hver type. Men som sagt ble bildene meget bra.

 

10x13cm - digitalformat

Produser dine digitalbilder på et 10x13cm format slik at du unngår hvite kanter eller automatisk kutting i topp og bunn. Papirstørrelsen er 10,2x13,6 som skal passe de fleste digitalkameraformat.

 

10x15cm -fotopapir

Produserer du digitalbildene dine på ekte fotopapir får du bilder som varer 100 år fordi de produseres i en fotokjemisk prosess. 10x15cm bildene kan enten produseres utfyllende eller med hvite kanter. Les mer om dette i vår hjelp seksjon. Nøyaktig str. er 10,2x15,2cm

Lenke til kommentar

Det er ikke kommet ny software til A70.

Dette bekreftes av Canon i mail av idag.

Oppfordrer alle til og levere inn A70 til

nærmeste verksted med klage om fokus problemer.

Ingen bilder er skarpe. Jeg må etterbehandle alle bilder i feks

paint shop pro el.

 

Mvh

tomy

Lenke til kommentar
Det er ikke kommet ny software til A70.

Dette bekreftes av Canon i mail av idag.

Oppfordrer alle til og levere inn A70 til

nærmeste verksted med klage om fokus problemer.

Ingen bilder er skarpe. Jeg må etterbehandle alle bilder i feks

paint shop pro el.

 

Mvh

tomy

 

det kom ny firmware i dag, oppgraderingen var meget lett, changelog er ikke tilgjengelig ennå. Har dessuten tatt masse fine og "godt fokuserte" bilder i det siste. mulig det er noe galt med ditt eksemplar.

 

se forøvrig personlig melding

Lenke til kommentar
Det er ikke kommet ny software til A70.

Dette bekreftes av Canon i mail av idag.

Oppfordrer alle til og levere inn A70 til

nærmeste verksted med klage om fokus problemer.

Ingen bilder er skarpe. Jeg må etterbehandle alle bilder i feks

paint shop pro el.

 

Mvh

tomy

 

Neimen helledussen da! Du sier at bildene ikke er skarpe nok og skylder på fokusen. Så sier du at du etterbehandler bildene i paintshop ??!!!

 

Nå er det f&%"¤#/&"5476 meg på tide at folk på dette forumet gidder å lære seg forskjellen på om bildet er i fokus og hvor mye skarphet kameraet legger til. Dersom bildet er ute av fokus, så kan IKKE skarphetsfilter i billedbehandlingsprogrammer fikset dette. Bildet er da tapt.

 

A70 legger ikke til mye skarphet i bildene, mye av kritikken ligger der. For min del er det glimrende for jeg liker å etterbehandle bildene. Da kan jeg legge til passe mengde unsharpmask tilslutt. Dersom man vil spytte bildene rett ut, så er jeg enig i at andre kan gjøre jobben bedre.

 

Til deg som slet med automatikken. Du snakker her om helt grunnleggende fototekniske ferdigheter. Prøv å skru på blitzen og se hva som skjer. Kameraet har "dessverre" manuelle muligheter som gjør at man kan bruke det som et skikkelig kamera, ikke bare et pek og trykk kamera. Det er liksom noe av greia med dette kameraet det da.

 

Jeg har nå tatt over 1000 bilder med en A70 og fokusen treffer iallefall like ofte som andre kamera jeg har brukt. Synes heller ikke fokusen er spesielt treg. Hva med å følge bittelitte granne med hvor kameraet legger fokus før dere knipser?? (Den grønne ruta, vet dere)

 

Det virker som om noen av kameraene sliter med litt dårlige linser, men mitt fungerer ok. Linsetypen sitter så langt jeg vet i både A40 (utgått), A60 og A70 og får stort sett svært gode kritikker. Ikke feilfri, men mye for penga.

 

Dersom du bare er ute etter pek og klikk funksjon: Vær så snill å kjøpe noe du kan lære deg. Vil du utforske foto som hobby: så er det ikke mange alternativer i prisklassen.

Lenke til kommentar

Bildene er ikke gode nok hos meg. Det at jeg må etterbehandle bildene er fordi ikke ett eneste bilde er skikkelig. (har tatt minst tusen stk) Kan da ikke slette alt jeg har tatt noen minner vil jeg ta vare på selv om de er litt dårlig og ikke har annet valg.

Hadde et Fuji 2600 tidligere, måtte aldri inn og etterbehandle ett eneste bilde fra det kameraet. Jeg ville ha det enkelt og trodde A70 var ett kamera som man ikke måtte etterbehandle alle bildene etterpå.

2roll sier at dette er ett kamera for de som vil etterbehandle bildene sine. Dette krever timesvis foran PC`n. Det trodde ikke jeg at skulle være nødvendig, i alle fall ikke med samtlige av bildene fra ett folkekamera som A70 gir seg ut som å være. Håper det er en feil i mitt som lar seg fikse på ett verksted for dette.

Ser på svar fra heraldo at det er kommet ny firmware 1 okt. kansje dette hjelper og at det ikke var god nok det som var i den gamle.

 

tomy

Lenke til kommentar

Jeg har selv noe erfaring med Canon D60 (som jeg har lånt fra en kollega noen ganger) og har nylig kjøpt meg en A70.

 

A70'en har jo tydelige begrensninger i forhold til D60'en men jeg er stort sett fornøyd og tror ikke jeg kunne valgt noe vesentlig bedre til samme prisen. A70'en kan gi noe uklare bilder dersom lysforholdene er mørke og selvfølgelig en del bevegelseutflyting som det også er mye bevegelse. Dette er ting man ikke kommer unna på noen kameraer i denne prisklassen. Slikt kan delvis løses med manuelle innstillinger eller bedre: ved å bruke tripod.

 

Forøvrig må jeg si meg svært imponert over makrofunksjonen og dybdeskarpheten man får da. (Se f.eks på dette bildet tatt på 4 cm avstand av en frosk som bare er 2cm lang.)

 

Ellers så er batteritiden ganske fantasstisk. Jeg tar bilder stort sett med LCD'en på. og har fyllt ca 500MB med bilder og noen videoklipp på en lading.

 

Alt i alt er jeg svært fornøyd og føler jeg har fått mye for pengene.

 

Heraldo: Hvor fant du programvare-oppdateringen?

Lenke til kommentar
Bildene er ikke gode nok hos meg. Det at jeg må etterbehandle bildene er fordi ikke ett eneste bilde er skikkelig

 

Jeg skal ikke krangle på din oppfatning av bildene, men hva er det du ikke liker med dem? Det er ikke sikkert at kameraet legger på nok skarphet fpr deg. Dersom dette er problemet, så kan sikkert du mekke et photoshop-filter eller en annen automatisert prosess. Kjøper du et proff-kamera så vil du uansett måtte skarpe bildene før du printer dem.

 

Dersom bildene er ute av fokus, er det en feil med ditt kamera. (Fokus-problemer kan man ikke fikse ved å øke skarpheten på bildene.) A70 har generellt god autofokus. Kritikken som akam måtte ha på autofokus stiller jeg meg fullstendig uforstående til. Andre nettsteder som har testet kameraet har heller ikke problemer med autofokusen. Tvert imot blir den trukket fram som en av kameraets styrker. Fra før har jeg en Canon EOS 500N speilrefleks med USM-linse. Denne SLR'en er kjent for kjapp og god autofokus i "billig"klassen. Vil ikke si at A70 er spesielt dårligere ved vanlig bruk. Tracking-egenskapene er selvfølgelig dårlige (følge bevegelige objekter) men det er de aller fleste kamerahus under 10000,-

 

Et problem som jeg er nevnt, og som jeg selv har opplevd på noen få bilder er en noe uklar bakgrunn dersom bakgrunnen har mange smådetaljer. F.eks hvis man knipser en skogkant på litt avstand. Jeg tror det er feil å si at det er linsens oppløsningsevne som er skylden. Skikkelige tester av oppløsningen til linsa viser at den er god for prisklassen og mer enn god nok for et 3Mpx kamera. Mulige svar kan være jpeg-kompresjon, feil fra autofokus eller en noe rar boke hos linsa. (Boke= karakterisering av linsas bildekvalitet for objekter som er ute av fokus.) Ikke vet jeg, men for min del er det et marginalt problem.

 

Ps: Det var fint at kameraet har tydelige begrensninger i forhold til D60. Så kan jeg fortsatt drømme om en DSLR:-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...