Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

MDF plater mot betong


Anbefalte innlegg

Hei og hå

Etter å ha nettopp kjøpt en leilighet er vi i gang med oppussing. Veggene er en blanding av betongvegg(mot naboleilighet og litt yttervegg) og lettvegg. Istedefor å kave med glassfiberstriene og alt som hører med har vi etter råd fra fagmann lyst å satse på MDF plater.

Da trenger vi topp og bunnsvill med stendere cc60, hvilket gir meg to utfordringer:

1. Svillene må vel være beine siden veggen er noe ujevn et par steder, slik ikke platene står feil i forholdt til hverandre. Hvordan får jeg dette til?

2. En radiator har to vannledninger til seg som går fra tak til gulv, på det nærmeste er disse 2cm fra veggen. Fagmannen sa at MDFen ville bygge lite ut, men da lurer jeg på hvor små svillene/stenderen kan være uten at det blir et problem? MDFene jeg har sett på er 10mm, hvilket gir 10mm til svill... er det brukbart? Kanskje jeg må omgå rørene?

 

Bilde:

 

post-30364-0-66330000-1358681073.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

:thumbdown: Skeptisk. Fagmannen som har foreslått dette, er det en snekker som har lyst på en jobb? ;)

 

Hva med å bare male murveggene? Trenges det i så fall mye sparkling først?

 

Om dere vil ha MDF, hva med å lime dem rett på murveggen? Eller lime 6mm rehab-gips rett på veggen?

 

Om dere skal gjøre en snekker-jobb med bunn- og toppsvill og stendere, er det i prinsippet å bygge en vegg, og unntatt for trente snekkere er det en minst like stor jobb som å sparkle og male en murvegg eller tapetsere den. Regn med 24 mm som et absolutt minimum på stendere til å feste MDF-platene i, gjerne 36 mm eller så mye som trenges for å bygge inn rørene. Og da trenger du også elektriker til å flytte ut brytere og stikkontakter, samt en fagmann til å ta ned radiatorer og sette dem opp igjen på den nye veggen.

Lenke til kommentar

Veggen er dekket med løs(kan dytte den inn et par mm) glassfiberstrie, så da må vi rive den ned, slipe/rive limrester og så sparkle. Det er en fordel at den sitter løst på betongen, men lettveggene sitter den bom fast på. Vil ikke det være problematisk å fjerne? EDIT: Dumme meg, bare å feste rett utenpå dette.

 

Vi fikk påpekt at å tapetsere på veggen på ny ville føre til samme resultat som nå, at den løsner etter noen år grunnet temperatursvingninger. Hvor godt vil rehab gips feste seg til veggen?

 

Men å bygge ut veggen så mye for mdf høres brutalt ut, spesielt når vi må gjør det med kjøkkenet også, som er lite nok fra før.

 

Andre punkter er at vi ikke får skjult ledninger(som på bildet) inn i veggen med gips vil jeg tro, kontakter som står utfelt på vegg må borres ut for å bli innfelt, samt at gjenstander som skal henges opp på vegg må bruke murplugg/etc. Dette er utfordringer som kan klares, så de estetiske tingene er noe jeg må ta opp med madammen.

 

Huff, skal ikke være lett dette her nei.

Endret av co2
Lenke til kommentar

Hvor godt vil rehab gips feste seg til veggen?

 

Her er noen erfaringer fra et annet forum:

http://www.byggebolig.no/trearbeider-konstruksjoner-isolering/skal-lime-opp-rehab-gips/

 

Det ser ut som om folk har litt forskjellig syn på hvor mye og hvor dyrt lim som bær brukes, eller om man skal bruke plugger/skruer i tillegg til lim. Men det sitter, i alle fall hvis man får montert platene tett til veggen i utgangspunktet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...