Gå til innhold

Best før-datoer, skjønner ikke helt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Mest sannsynlig er kaka fullstendig spiselig den. "Best før" og "siste forbruksdag" er to forskjellige ting, er sjelden farlig å spise ting som er merket "best før" et par dager etter(i mange tilfeller som f.eks egg som kan spises helt trygt flere uker etter datomerkingen). men jeg ville vært litt mer forsiktig med "siste forbruksdag"

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er vel sånn markedet er. Et eller annet organ, feks EU, har krav om at ting skal merkes for å sikre en viss standard og kvalitet på produktene.

 

Hadde det ikke vært noen "best før"-merking, så hadde vi nok aldri fått ferske varer.

 

Som xaco sier, ett egg kan fint spises etter "best før"-datoen. Men kvaliteten er ikke like god som den var før denne merkingen.

Endret av Boris the drunk
Lenke til kommentar

Jobber på butikk og får dermed masse spørsmål om hva disse merkingene betyr. Standard svar fra oss er at "siste forbruksdag" = kan være helseskadelig å gå over dato. Dette vil normalt gjelde for kylling, kjøtt, fisk og lignende ferskvarer. Her er det viktig å respektere datoen som er satt opp, for dette er næringsmidler som kan få nedsatt hygienisk kvalitet.

 

Der det står "best før/innen" så gjør det ingenting om man overstiger stemplingen. Er varen uåpnet og ser normal ut, da kan den spises lenge etter den nevnte datoen. Reduserer kanskje kvaliteten på varen i og med at den ikke er fersk lenger, men den er ikke direkte helseskadelig.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...