Gå til innhold

Tyskland 1933-37


Anbefalte innlegg

I etterkant av 1. verdenskrig lå Tyskland i økonomiske ruiner, og mesteparten av de resterende verdiene var blitt omplassert til få private hender. Sentralbanken hadde spydd ut mark og noen sier at det ikke var nok med en trillebår med million sedler for å kjøpe et brød.

 

Det er nok mange årsaker til dette, Versaillestraktaten og depresjonen i USA blant disse.

 

Men da Hitler kom til makten i 1933 gjorde han Europas fattigste land om til Europas rikeste land på 4 år. Landet ble bygd opp i et vanvittig tempo, om jeg ikke tar feil så er Autobahn fra den tiden.

 

Dette må ha vært et økonomisk genistrek av Hitler. Det jeg har sett, da fra kilder jeg ikke stoler på, er at Hitler var imot låning med renter fordi han mente at det gjorde folk til slaver. Dette mente han var jødegreier. Han begynte også med rentefrie statlige verdipapirer i stedet for penger, noe Lincoln gjorde i USA på et tidspunkt. Statspapirer ble byttet mot produkt eller tjenester. Og han handlet totalt uavhengig av de internasjonale pengeinstitusjonene.

 

I tillegg sies det at han hadde begynt et barter samarbeid på enkelte områder i nasjonal import/eksport.

 

I dag ser mange land ut til å trenge en slik formula. Hitler klikka uten tvil, men det må vel gå an å gjøre noe slikt uten å gasse ihjel 6 trilliarder jøder.

 

:ninja:

Endret av olsen_1
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q

Å tillegge naziregimet æren for Tysklands økonomiske opptur, blir å strekke det litt langt. Tyskland hadde aldri sett den veksten den gjorde i mellomkrigstiden hvis det ikke hadde vært for mye av det arbeidet Weimar republikken la ned. Spesielt i tiden 1924 og frem til den store depresjonen.

Lenke til kommentar

Det er vel noen punkter som er verd å tenke på her:

1. Hitler drev opprustning for lånte penger. (De såkalte MEFO-gjeldsbrevene, som lot staten kjøpe varer og tjenester mot løfte om fremtidig betaling. Dette gjorde han fordi han ikke kunne låne i pengemarkedet. (Han kunne ikke fortelle verden at han rustet opp i strid med Versailles-traktaten.)

 

Ulempen er at gjeldsbrev representerer penger som ikke finnes, altså en skjult inflasjon. Staten tjente bare 60 milliarder Mark på de 6 årene, men brukte 100. Regningen skjøv de foran seg helt til krigen begynte.

 

2. Hitler skapte arbeidsplasser med disse lånte pengene, spesielt med Autobahn-boomen. Men han gjorde et bokføringstriks her også. Han sluttet å telle med jøder og kvinner i arbeidsledighetstallene. Så når jøder etterhvert ble nektet å jobbe kunne jobbene gå til ikkejødiske tyskere, og dermed var det en mindre arbeidsløs...

 

Geir :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fremste årsaken til andre verdenskrig er nettopp det at Tyskland frigjorde seg fra det internasjonale pengesystemet.

Det gjorde han i strid med nettopp rådene fra de som stod bak politikken som ble ført fra '33, anført av Schacht. De varslet nemlig at opprustningen vill gjøre Tyskland bankerott, men Hitler tvilte seg fram til at opprustningen var viktigere, og erstattet økonomene med Göring. han fikk det selvsagt lettere, siden han kunne innføre lønnsstopp og utbyttetak, samt arbeidsleire. (På det meste var 20% av alt arbeid i Tyskland slavearbeid.)

 

Krigen skulle skaffe disse pengene tilbake. Av norsk verdiskapning under krigen gikk opptil 40% på det meste til Tyskland.

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar

Hehe at du sier han som respons på at jeg sier Tyskland får meg til å minnes hvordan Hess varmet opp publikum før Hitler skulle tale (Hitler er Tyskland).

 

Vel, opprustningen var viktig mtp på kommunistenes planer. Vi kan jo tydelig se skadevirkningene i de øst-europeiske nasjonene den dag i dag og om ikke kommunistene hadde blitt tilstrekkelig begrenset så hadde nok langt flere nasjoner i vesten vært i samme situasjon nå. Da snakker vi store summer. Faktisk kan det argumenteres for at Norge taper penger grunnet kommunisme i 2012 av en rekke årsaker som f.eks sosial dumping og ymse vinningskriminalitet pga ønsket av et bedre liv iboende de som har opplevd å leve i disse landene.

 

Renter er uansett en styggedom for det tar fra de som har minst og de som har mest tjener mere kun på å ha penger. Det er faktisk så simpelt. Ingen skal ha rett til å tjene mere kun fordi at de har masse og ingen skal være nødt til å betale mere fordi at de har mindre.

Lenke til kommentar

Var ikke Scacht sjefen for sentralbanken i det tidsrommet den startet hyperinflasjonen?

 

Så en sitat fra Scacht, som var jøde, at for å komme noen vei i banking karrieren, så var å studere hebraisk nødvendig...

 

Hvorfor hatet egentlig Hitler jødene så mye? Det er mye informasjon der ute, og mesteparten er vel egentlig løgn eller politisk motivert fra begge sider.

Lenke til kommentar

Hitlers forakt mot jødene kommer vel først og fremst av at det var jøder som stod bak Versaillestraktaten og at det var dem som dolket Tyskland i ryggen under første verdenskrig.

 

Ligger en no-nonsense doku på youtube som heter: "Adolf Hitler the greatest story never told" som tar for seg masse av dette.

Endret av Magical Mystery Tour Guide
Lenke til kommentar

Hitlers forakt mot jødene kommer vel først og fremst av at det var jøder som stod bak Versaillestraktaten og det var dem som dolket Tyskland i ryggen under første verdenskrig.

 

Ligger en no-nonsense doku på youtube som heter: "Adolf Hitler the greatest story never told" som tar for seg masse av dette.

 

Har sett den, men Alex Jones er på youtube også :D

 

Det vil si, skeptisisme, skeptisisme og mer skeptisisme :D

Lenke til kommentar

Må ikke forsøple din egen tråd ved å dra inn Alex "I've done the reasearch - arabs control hollywood" Jones.

 

Haha nei, siden du trekker inn youtube dokumentarer, så er bare Alex Jones youtube's prim eksempel på at man ikke skal tro alt man får servert :)

 

Det gjelder alle. Så Noam Chomsky bekreftet Holocaust, og han regnes vel som en av de fremste og innflytelsesrike intellektuelle i dagens verden. Men vær skeptisk likevel, det er poenget.

Endret av olsen_1
Lenke til kommentar

1. Hitler drev opprustning for lånte penger.

 

Mitt inntrykk er at Wall Street investerte i Tyskland. Dette var ikke noe media snakket om, men investeringer er investeringer selv om ikke det slåes opp i media. Vi lar oss lure av mangel på mediaomtale, det ble investert i tysk industri. Vi tror at det var Hitler alene som skapte"et økonomisk mirakel". Nazistene fikk finansiell støtte da det trengtes før 1933. Mulig Hitler fikk sekretærhjelp i fengselet.. men kildene er usikre. Det ryktes endog at Hitler var sionist? Wikiepedia om hitlers morfar

http://en.wikipedia....a_Schicklgruber

And a Jew named Leopold Frankenberger, rumoured by ex-Nazi Hans Frank during the Nuremberg Trials. Historians dismiss the Frankenberger hypothesis (which had only Frank's speculation to support it) as baseless.

(Når Wikipedia tar standpunkt i en kontroversiell sak da kan vi i alle fall utelukke at det standpunktet :) .. lese mellom linjene)

 

Hvorfor hatet egentlig Hitler jødene så mye?

 

Jeg tror det lå på samme planet som amerikanerne vs. japanere under VK2. Amerikanere er stolte, og for dem blir et par tusen soldater en prinsippsak. Etter Pearl Habor ble japanere oppfattet som "onde" og "forædiske". Vi har mange oppslag i amerikanske media som bekrefter "japse-hat", og man samlet japanere i KZ-leirer. Etter krigen be japanerne sluppet fri, da hadde man stor tilgang av tyske slaver (millioner).

 

image003.jpg

http://www.air-photo...nglish/pow.html

Americans starved, beat, and killed millions of German prisoners after the war, whereas during the war Germans gave American inmates good food, housing, and medical attention.

 

(Andre kilder sier opptil 1.5 mill)

Endret av Rosario
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hehe at du sier han som respons på at jeg sier Tyskland får meg til å minnes hvordan Hess varmet opp publikum før Hitler skulle tale (Hitler er Tyskland).

:) Hitlers reelle (eneveldige?) makt er selvsagt et interessant emne. Poenget mitt var at kritikken fra Schacht og co førte til at de ble erstattet med ideologer.

 

Renter er uansett en styggedom for det tar fra de som har minst og de som har mest tjener mere kun på å ha penger. Det er faktisk så simpelt. Ingen skal ha rett til å tjene mere kun fordi at de har masse og ingen skal være nødt til å betale mere fordi at de har mindre.

Man kan argumentere for at det er en styggedom å betale med gjeldsbrev man vet at det ikke er dekning for også. Men det er en litt videre diskusjon. Nå hadde vel Tyskland renter, de var bare begrenset ved lov (til max 4,5%?), hvilket var medvirkende til at Tyskland ikke fikk låne midler, de kunne ikke tilby høye nok renter. MEFO-systemet var en måte å omgå det på, uten at det syntes internasjonalt.

 

Det førte også til at Tyskland ikke kunne importere varer, men måtte satse på selvberging. I praksis knyttet de dog til seg noen land de kunne handle med, siden Tyskland ikke var selvforsørget med alle nødvendige råvarer.

 

Tror ikke Scacht var jøde, men det ryktes at han var frimurer.

Faren hans var episkopal (anglikansk) kristen. Moren var dansk hertuginne eller noe sånt. De giftet seg i USA. Ifølge rask googling.

 

Geir :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fremste årsaken til andre verdenskrig er nettopp det at Tyskland frigjorde seg fra det internasjonale pengesystemet.

 

Nei, den fremste årsaken er at Tyskland skyldte ekstremt mye penger etter første verdenskrig, til England, USA, og Frankrike. Dette førte til stor bitterhet i den tyske befolkning og la grunnlaget for å forsterke jødehatet(kapitalistene), og opprusting til krig mot kreditorene.

 

Hitlers Tyskland var forøvrig en kortsiktig boble, og krigen kan ha vært et desperat forsøk på å forhindre at denne boblen sprakk.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hvorfor hatet egentlig Hitler jødene så mye? Det er mye informasjon der ute, og mesteparten er vel egentlig løgn eller politisk motivert fra begge sider.

 

Fordi Tyskland skyldte bankene penger. For sosialister så er jøder ofte det samme som kapitalister. Spesielt på den tiden. Det var en lang periode da kristne ikke fikk lov av gud å kreve renter. Derfor var bankvirksomhet noe som særlig tilfalt jøder. Dette førte i sin tur, med blant annet Karl Marx skriblerier, til et hat mot "Finansjuden". Hitler brukte dette hatet, og det fungerte særlig godt i Tyskland fordi nettopp Tyskland skyldte mye penger til bankene="finansjuden". Til og med den dag i dag er det mange som setter likhetstegn mellom jøder og banker.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...