Gå til innhold

Post dine upopulære synspunkter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vi må ta utgangspunktet i at mange mennesker ikke ville oppført seg. I et anarkistisk samfunn finnes det imidlertid ingen institusjoner som kan gi slike mennesker makt over tusenvis av andre, så drittsekkoppførselen blir veldig lokal og kan også takles lokalt.

 

Finnes ingen institusjoner, tror du virkelig slike mennesker har behov for det?

Det hadde kanskje fungert i et samfunn som vårt tidligere, før innvandringen begynte. Hvertfall en stund. Men tenk på innbruddstyver, ranere og sånt når det ikke var politi å anmelde til.

 

Men i dag med ekstremister og bander gjenger, ville det nok fort utartet. Og vi ville fått masse vold og krigstilstander rundt dørene. Eldre ville og barn ville bli mye mer utsatt. Nei takk. Tenk littegrann.

Lenke til kommentar

Man ville laget sine egne, lokale sikkerhetsnettverk, slik det var i Norge før man hadde en sterk stat.

 

Nå har jeg aldri sagt at jeg liker denne modellen, jeg ville bare foretrukket den fremfor fascisme, da jeg ikke ville byttet frihet mot trygghet.

 

Det sterkeste argumentet imot den er at om man har en fascistisk og dermed ekspansjonistisk stat som nabo vil den lett kunne valse over et anarkistisk samfunn og annektere det. Også fikk man fascisme allikevel.

Lenke til kommentar

Er ikke sikker om jeg ville foretrekke det foran fascisme heller, fordi i fascisme kunne man være ok og ha det greit nok, så lenge man holdt munn om politikk og hadde nok med seg selv.

En bør jo tenke litt på andre enn seg selv og. Og et Fascistisk regime kan eller vil alltids bli veltet en gang også, og da kunne det blitt greit vanlig demokrati.

Men anarki? Nei det blir det bare rot og terror ut av.

Lenke til kommentar

Tja, man begynner vel med innføre domstoler som er uavhengige av partene samt likhet for loven hvilket jeg vil anse som viktige forbedringer.

 

Men vil ikke makten atter en gang havne i hendene til en elite? Og hva skal forhindre korrupsjon hos dommere og advokater? Jeg ser ikke helt hva som skal bli så forskjellig fra dagens system.

Lenke til kommentar

Men vil ikke makten atter en gang havne i hendene til en elite?

Hvorfor i all verden skal en slave ønske å leve i frihet, da kan han jo bli tatt som slave!

 

Og hva skal forhindre korrupsjon hos dommere og advokater? Jeg ser ikke helt hva som skal bli så forskjellig fra dagens system.

 

Jeg kan ikke helt se at i ett fritt marked for disse tjenestene at karakteristikken "jeg er korrupt" er av de ting som dommerne kommer til å reklamere med for å øke salget.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...