Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Det man ikke kan bevise kan man ikke vite. Men for min del er ikke Gud noe jeg forbinder med Religion lengre siden min mening er at alle religioner tar feil når det kommer til Gud. Dette har mye med å si en drøm jeg hadde en gang. Drømmen min gikk ut på at alt ble beksvart og at jeg fikk en følelse av at jeg ikke eksisterte lengre. Veldig vanskelig å beskrive drømmen skikkelig, men følelsen da jeg våknet var ubeskrivelig ekkel. Dette har gjort at jeg har brukt mye tid på å finne ut hva den drømmen betydde for meg. Siden jeg har gjort mye galt i mitt liv så fikk dette meg å tenke på det mennesker mener med Gud. For meg er bare Gud en energi som fordeler god energi og dårlig energi. Alt vi vet om er jo basert på energi uten om svart energi som sluker alt liv og eksistens. Er dette hva Religion baserer himmel og helvete? Man har hørt folk sier når dem har hatt en nær døden opplevels eller virkelig har dødd og blitt bringet tilbake, så sier veldig mange at livet passerer på nytt. Dette er min mening at Sjelen (personlige energien ) blir veid opp på godt og vond. Man finner denne (Vekten) i mye andre myter,religioner osv. Har man gjort mer galt, vondt enn rett, godt så fornyer ikke energien(sjelen) seg videre og din eksistens blir borte. Og for dem som som bikker over vekten på godt er ikke fortapt i mørket, men kommer i lyset. Veldig mange sier også at dem ser et hvitt lys når dem har hatt en døden-opplevelse. Derfor har jeg kommet fram til at Gud eksisterer med ikke som det religionene skal ha det til, men vekten som bestemmer om du skal eksistere videre eller ikke eksistere i det hele tatt.

Håper å få startet en diskusjon på denne fordi jeg føler å høre andre sine meninger om akkurat dette :)

Må husk at dette er min mening og trenger ikke å være rett, men min mening betyr lik mye som din mening :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som du sier, så er dette din mening. Du har tolket det etter ting som du selv har opplevd. Hver eneste person tolker ting forskjellig, noen lener fortere mot noe "gudommelig", spesielt når det er ting som man ikke tror kan forklares.

 

Det er også alle disse forskjellige tolkningene som har opphav til mange av dagens irriterende og idiotiske religioner.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det man ikke kan bevise kan man ikke vite.

...men man må ta sannsynlighet med i regnestykket.

 

Må husk at dette er min mening og trenger ikke å være rett, men min mening betyr lik mye som din mening

Ja, din mening betyr like mye som min, men det gjør ikke påstandene dine verken mer eller mindre riktig.

 

Og som svar på spørsmålet ditt om hva jeg mener Gud er: Fiksjon.

Endret av Phileas Fogg
Lenke til kommentar

Selve ordet "gud", betyr ingen verdens ting for meg, annet enn at jeg forbinder det men den kristne tro. Hadde du sagt "allah", så hadde jeg tenkt på muslimer.

 

Min mor og far hadde lyst på barn, og fikk meg. Er ikke så mye gudommelig i det, akkurat som det er når folk dør. Det eneste de fleste religionene i dag gjør, er å prøve å hemme mennesket. Vi blir verken smartere eller flinkere av religion, ei bringer det oss på noen måte fremover.

 

Det å tro på en gud, blir for meg det samme som å tro på nissen, selv om du sikkert finner voskne folk som tror på han også.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva mener du/dere da om hva Gud er? Håper på mye forskjellige gode meninger/svar på dette.

Hva er guder og gudinner? Skapelser med vilje og makt til å starte liv og manipulere rom og materie etter sitt ønske.

 

At kjeltringer skal begynne å snakke om "lys og svart energi" og at energier dømmes for å ha gjort noe "galt", det er ikke noe jeg vektlegger særlig tungt.

Endret av Abigor
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du sier at sjelen blir veid for det gode og det onde du eventuelt har gjordt hvis man dør\ har en nær døden opplevelse. Og at det er gud. Mener du da at det sitter "en" å ser igjennom livet ditt og evaluerer deg? For i så fall er jo da denne "gud" , en person\entinitet, noe med en intelligens såpass høy at man kan styre slikt.

Min personlige mening er at Gud\ kall denne entiniteten hva du vil, den finnes ikke. Hvis den så skulle finnes, denne sjeleveieren i din Teori, så må den også ha kommet fra et sted ;)

 

Mitt syn er at Gudeskikkelsen er skapt av folk som trenger noe å tro på, å klamre seg til. Noe som helt sikkert er flott for de som trenger det. Min tolkning er at dette hører middelalderen til :)

 

EDIT: Slik som denne forumbrukeren i sitatet under bruker "Gud" til er et godt eksempel. Gud er ingenting, men kun et begrep, noe fiktivt, skap av mensker, for mensker. Fint for de som trenger det. alt har sin hensikt som regel.

 

Gud er himmelens og jordens skaper. Gud er absolutt kjærlighet. Gud har en plan med hver enkelt av oss. Han elsker oss inderlig høyt, som en god far eller mor elsker sine barn.

Dette er min mening.

Endret av Xandathrii
Lenke til kommentar

Jeg tror det ikke finnes en gud, eller en skaper, eller hersker over menneskeheten.

 

jeg tror vi er kommet til ved utallige viktige hendelser igjennom milliarder av år. Jeg tror og håper at alle har fri vilje til å gjøre det dem ønsker og tenke det som faller seg inn, og jeg håper at det ikke er en Gud som kontrollerer. Noe av denne frie viljen er jo faktisk om du vil være religiøs eller ikke.

 

"Hva er Gud?" mitt svar er: en forsvarsmekanisme mot å ikke ha svar på alt. Gud er ett svar på mye, det er opp til hver enkelt å mene om Gud er det riktige svaret, eller om for eksempel vitenskap har de rette svarene(eller vil finne de riktige svarene)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Gud er himmelens og jordens skaper. Gud er absolutt kjærlighet. Gud har en plan med hver enkelt av oss. Han elsker oss inderlig høyt, som en god far eller mor elsker sine barn.

 

Dette er min mening.

''Gud er absolutt kjærlighet'' hvordan kan han være det når han sender folk til helvete for evig avstraffelse for sine meninger? han elsker oss inderlig høyt, men allikevel setter han oss for et dilemma av store dimensjoner, der han gir oss valget om å elske han eller brenne i et evig helvete!
Lenke til kommentar

Hva mener du/dere da om hva Gud er? Håper på mye forskjellige gode meninger/svar på dette.

 

I alle tider, helt siden vi fikk var bevissthet og kognitive og abstrakte evner, har vi mennesker innbildt oss at det finnes guder, noen som er større, sterkere og mektigere enn oss. Utallige guder, ja flere ti tusner av guder, har vi mennesker trodd på og tilbedt iherdig, men det var først når sivilisasjonen dukket opp at de virkelige onde gudene dukket opp. De trengtes for å kontrollere massene, for hvor mye lettere er det ikke å kontrollere massene om alle er enige om et felles mål, gjerne under trusseler om strenge straffer for de som ikke får seg til å tro på påstandene, der prestene hadde så og si uinnskrenket makt over folket i form av gude straffene som ville terrorisere alle som ikke gjorde som de, gudenes talerør, sa og gjorde...

 

For små stammer, som mer eller mindre består av familie og folk som kjenner hverandre godt, utvikler ofte tro på en eller annen naturgud som enten er snill eller litt slem, alt ettersom... Greit å ha noen å peke på når det ikke går så vel...

 

Når gruppen blir større, vi har som kjent vanskeligheter med å huske ansikter i grupper over ca 250, så trengs større kontroll og guder kom da gjerne med et sett med lover som folk måtte følge, slik som kristendom og islam, som også inneholder rettningslinjer i hvordan straffene skal iverksettes... Her var det om å gjøre å innbille folket at guden ville straffe dem som ikke gjorde som prest eller konge sa og gjorde, det vil si makten i landet og prestene deltok mer enn gjerne i avstraffelsene de hadde fått beskjed fra "gudene" om å dele ut til alle som ikke hørte eller alle som ikke var enige, enten de ytret seg om det eller ikke...

 

Så religion er egentlig ikke annet enn en måte å kontrollere store grupperinger på, der de som tror er med på å undertrykke seg selv.

 

Hva er tor, odin, zevs, manitou, horus og alle de andre gudene i dag? Jo, stein døde og for det meste glemt... Hva tror du vil skje med den kristne og muslimske og jødiske guden når ingen lenger tror på denne høyst imaginære guden? Jepp, stein døde og glemt de også... Kommer til å etterlate seg en fryktelig dårlig smak i kjeften hos de som tror den dagen menneskeheten tar til vettet og stiller galskapen til veggs.... Får virkelig håpe vi klarer det før de religiøse legger hele verden i grus i sin rus over hvem påstand som er den "rette"... spesielt de tre store, som ikke er annet enn dødskulter alle sammen...

 

For finnes det en gud så er det en vi mennesker ikke har sett enda. De vi tror på i dag er jo direkte latterlige i sin smålighet og dumskap...

 

Det er hva JEG tror gud er... En gedigen løgn for å holde folket i sjakk. Religiøse undertrykker seg selv faktisk, bare ved å tro... Da kan de ikke lenger stille spørsmål uten å fornærme guden, som jo hører alt, ser alt og vet alt.... og har STOR interesse av hva folk har på hodet, hvor mange stoffer klærne er laget av og at nisse lua kappes av...

  • Liker 9
Lenke til kommentar

Jeg er 100% enig med deg, RWS. Takk for et bra innlegg. Og i likhet med misjonærene finner jeg det ufattelig trist at ikke flere oppfatter dette som like soleklart.

 

Og til TS. Det er kanskje lett for deg å ønske at du har en større betydning, en mulighet til å gjøre opp for de dumme tingene du har gjort, eller en mulighet til et bedre liv. I den virkelige verden har du ett liv. Og du bør leve det livet du har, i stedet for å forberede deg på drømmer og fantasier som aldri vil gå i oppfyllelse.

Lenke til kommentar

Hva er Gud for meg?

 

Svaret mitt får deg kanskje til å lure på om dette forsvarlig kan kalles Gud (Det kan det i alle fall ikke i tradisjonell forstand) og kanskje om det er en smule overflødig (skal forsøke å argumentere i mot overflødigheten)

 

Jeg har fått litt sansen for Platons og Aristoteles' oppfatning av hva Gud er, og hvordan de tenker seg Guds natur er. Jeg er enig med dem i deres tanke om at kosmos følger lover og regler, og at det til en viss grad kan forklares av oss mennesker. Naturlover om gravitasjon og relativitet er et forsøk fra vår side å forklare kosmiske fenomener, og jeg tror at de faktiske kosmiske fenomenene kan forklares siden de følger lover.

 

Siden kosmos følger lover og regler er det naturlig å spørre hva det er som tilrettelegger for disse lovene og reglene, hva er det som gjør at de er rasjonelt forståelige og følger rasjonelle regler? Kanskje dette er det Rasjonelle i seg selv? Ordet Rasjonell blir her referert til de kosmiske lovene, hva nå de er. Slikt sett kan vi forstå lovene som selveste det Rasjonelle.

 

Gud, for Platon og Aristoteles, blir på en måte dette rasjonelle prinsippet som styrer kosmos. I så måte blir ikke Gud tilskrevet noen av kvalitetene God, Evig, Altomfattende osv osv. Noen nyplatonikere velger faktisk å si at dette rasjonelle prinsippet ikke kan tilskrives noen kvaliteter i det hele tatt. I sterk motsetning til de tradisjonelle religionenes personlige, menneske-aktige gud blir denne rasjonelle guden strengt tatt redusert til et rasjonelt forklarbart prinsipp om kosmos.

 

Hva er så målet til vitenskapen og vår søken etter sannhet? Jo, å finne forklaringen på alt, hva det nå måtte være. Intil da refererer Gud løst til "Det Rasjonelle", men jeg håper jo at Gud kan, til slutt, refereres til dette kosmiske, forklarende prinsippet. Den Kosmiske Lov, om du vil, den ultimate forklaringen på alt.

 

Om det er overflødig å kalle det Gud? Ja kanskje. Det hadde vel holdt å begrense seg til simpelthen det Rasjonelle. Likevel er de begge ord som jeg håper kan referere til denne fremtidige sannheten om kosmos og vår eksistens. Noe må dette konseptet bli referert av, og det er likegyldig om vi lar det Rasjonelle eller Gud referere til det.

 

Følgelig tror jeg ikke religion er veien å gå for å finne denne rasjonelle guden, da lite objektive svar om virkeligheten har kommet ut av det. Vitenskapen, derimot, vil jeg rimelig anta har ført oss nærmere en forklaring på Kosmos.

 

 

Har forøvrig bare tenkt ut høyt nå under min oppgaveskriving om Aristoteles, så hadde vært kjempeartig med noen spørsmål/innvendiger/hatsk kritikk :tease:

Endret av Thomaes
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...